in

4 moduri in care poti fi ajutat de carti de parentig daca ai un copil

Parintii se confrunta adesea cu o serie de probleme atunci cand vine vorba despre copiii lor si de cele mai multe ori nu le gestioneaza corect, ceea ce duce la frustrari, conflicte pe termen lung si chiar la pierderea increderii in copiii. Din acest motiv sunt recomandate carti de parenting parintilor care vor sa gestioneze corespunzator relatia cu proprii copii.

Carti de parentig pentru copii neascultatori

Atunci cand copilul are tendinta de a nega totul si nu isi asculta parintii, raspund urat sau chiar manifesta gesturi de violenta, parintele trebuie sa stie exact cum ar trebui sa gestioneze astfel de situatii pentru a stabili o relatie optima cu propriul copil. In sensul acesta sunt recomandate carti de parenting care sa vina in ajutorul parintilor. Chiar daca acestia au tendinta de a raspunde cu violenta la agresivitatea copilului se recomanda eviarea acestor gesturi si gasirea unei metode mai putin violente sau chiar impaciuitoare.

Carti pentru copiii care nu vor sa manance

Foarte multi parinti insista ca copilul sa manance chiar si atunci cand acesta refuza cu desavarsire. In sensul acesta se recomanda citirea unor carti cu parerea specialistilor despre acest subiect. In cazul in care parintele nu gestioneaza corespunzator situatia exista mereu riscul ca copilul sa dezvolte o relatie de razboi permanent cu mancarea, care se va vedea cel mai bine in adolescenta si la maturitate, moment in care fostul copil poate dezvolta anumite probleme de nutritie si chiar boli precum bulimia sau anorexia.

Carti pentru copiii carora le este teama sa vorbeasca in public

Atunci cand copiii ajung la gradinita sau la scoala poate aparea o problema, vorbitul in public. Un numar foarte mare de copii refuza sa vorbeasca in public, nu spun poezii la serbari si nu vor sa iasa la tabla. Aceasta problema trebuie rezolvata inainte ca acest copil sa dezvolte probleme emtionale. Nu trebuie abordata situatia cu violenta pentru ca un copil emotiv se va inchide si mai mult in sine si va trece in faza in care va refuza complet comunicarea. Chiar daca psihologul scolii incearca sa rezolve problema, este recomandat ca si parintii sa lucreze acasa cu copiii.

Carti pentru copiii care nu vor sa doarma singuri

Atunci cand parintele a facut deja greseala de a invata copilul sa doarma insotit si vrea sa il dezobisnuiasca, pot aparea probleme. Daca situatia este gestionata intr-un mod drastic si agresiv copilul va fi doar traumatizat, se va simti privat de un drept si va acumula frustrari. Este recomandat ca parintii sa se documenteze astfel incat sa faca trecerea de la patul parintilor la patutul din camera proprie intr-un mod care sa nu lezeze copilul.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Ce trebuie să știi despre cel mai modern site românesc de consultanță și licitații imobiliare?

Simple sau elegante – cămăși pentru bărbați