in

Hidroizolatia: Cum eviti infiltratiile de apa?

Hidroizolatia este un  proces complex care asigura stabilitatea si rezistenta in timp a unei cladiri. Insa daca materialul este aplicat incorect, oricat de bun ar fi acesta, efectul nu va fi cel asteptat, deoarece utilizarea unui material de calitate trebuie sa fie combinata cu experienta celor mai buni profesionisti.

Din pacate, in Romania nu se acorda suficienta atentie acestei activitati. Exista multe echipe neprofesioniste – acei ,,mesteri buni la toate dar experti la nimic” – la care oamenii apeleaza din cauza costurilor reduse si a garantiilor nerealiste.

Pentru a avea parte de o hidroizolatie de calitate este important ca oamenii sa apeleze la o companie specializata din domeniul constructiilor care sa le ofere o lucrare de calitate. Aplicarea unei hidroizolatii de calitate, va ajuta cladirea/camera sa-si imbunatateasca proprietatile functionale si va oferi conditii bune pentru longevitatea maxima a principalelor materiale de constructie.

Tipuri de hidroizolatii

  • Hidroizolarea acoperisului plat

Cea mai fiabila optiune pentru un acoperis plat este membrana de bitum, care are o durata lunga de viata si este rezistenta la amplitudini de temperatura. Aplicarea membranei bituminoase se face prin lipirea cu flacara a acesteia de baza. Fie ca este cu doua straturi sau cu un singur strat, membrana trebuie sa fie cu ardezie minerala, ca sa protejeze bitumul de razele UV.

  • Hidroizolare pereti

Stadiul obligatoriu al oricarei lucrari de constructie consta in hidroizolarea peretilor. Omiterea tehnologiei de impermeabilizare afecteaza starea tehnica a cladirii si reduce semnificativ durata de viata a acesteia. In cazul peretilor, lipirea membranei este mai lenta decat la un acoperis plat, deoarece la fundatia unei cladiri membrana de bitum este taiata in bucati convenabile pentru constructorul care va aplica izolatia.

  • Hidroizolare terase

Cele mai citite articole

Criteriile de calitate ale unei lucrari de hidroizolatii terase presupun:

  • impermeabilitate la apa; 
  • rezistenta sporita la agentii de mediu; 
  • rezistenta la temperaturi negative; 
  • stabilitate la temperaturile pozitive. 

Hidroizolatia terasei poate fi aplicata atat monostrat, cat si dublustrat. Pentru o mai buna lipire a placilor dupa hidroizolarea teraselor se recomanda ca membrana sa aiba ardezie minerala / stropire /, aceasta stropire serveste la lipirea puternica a placilor pe membrana. Atunci cand hidroizolatia este strat final, are si efect de izolare termica, deoarece nu absoarbe si transmite caldura, ci o reflecta! Ca urmare a acestei reflexii a caldurii, in timpul lunilor de vara, temperatura din incaperile de dedesubt scade cu 4-6ºС!

  • Hidroizolare fundatie 

Fundatia unei case asigura stabilitate, motiv pentru care este necesar ca ea sa fie proiectata si izolata corect. Acest lucru este valabil si in situatia unei case fara subsol – peretii trebuie protejati de infiltratiile de apa care vor determina producerea mucegaiului si a igrasiei. 

In cazul hidroizolatiei fundatiei, membrana adera strans de pereti dupa aplicarea unui grund bituminos pentru o mai buna lipire intre baza si membrana. Modul corect si cel mai reusit de a proteja o cladire se realizeaza prin combinarea aplicarii hidroizolatiei peretilor verticali si a fundatiei.

Alegerea celei mai bune hidroizolatii, dar si a profesionistilor in domeniu este foarte importanta pentru durabilitatea proiectului si un rezultat final incredibil.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Tehnologii si recomandari eficiente pentru irigarea culturilor agricole

Cartela PrePay vs. abonament: avantaje si dezavantaje