in

Branduri de Bijuterii

Top 15 branduri de bijuterii

Bijuteriile au fost considerate întotdeauna o parte importantă a istoriei omenirii și au rămas la fel și în societatea modernă. În vremurile trecute, bijuteriile aveau rolul de a indica statutul social, rădăcinile familiale și semnificația. Astăzi, oamenii poartă bijuterii din mai multe motive. Unii fac din asta din pasiune pentru modă, alții pun – spre exemplu – două brățări și un colier potrivit pentru a-și exprima individualitatea și așa mai departe. Bineînțeles, mulți poartă bijuterii pentru a-și manifesta dragostea și pasiunea, cum ar fi în cazul logodnelor sau al nunților.

Acestea fiind spuse, nu toate bijuteriile sunt făcute pentru toată lumea. Pentru cei elevați, numai bijuteriile care emană elegantă și extravaganță vor face diferența. Lista de mai jos clasifică 10 dintre cele mai extravagante mărci de bijuterii din lume. După cum se exprimă specialistii în domeniu, câteva nume din lista de mai jos pot să pară cunoscute și unei persoane obișnuite, dar numai câțiva își pot permite „numele” de pe listă.

1. CHOPARD

Brandul Chopard, originar din Geneva, a devenit gradual un concurent puternic în sectorul de bijuterii de lux. Această companie exclusivistă s-a dedicat producerii unora din cele mai scumpe bijuterii și ceasuri din lume, folosind pietre prețioase rare, diamante, platină și aur ca materiale principale. Piesele de zi cu zi sunt făcute din pietre prețioase autentice și straturi groase de aur de 18 karate. Calitatea se potrivește cu precizia, deoarece fiecare detaliu, oricât de mărunt, joacă un rol important în imaginea de ansamblu a fiecărei piese de bijuterie în parte.

brand CHOPARD Top 15 branduri de bijuterii

 2. MIKIMOTO

Fondată în anul 1893 de către Mikimoto Kōkichi, antreprenorul japonez care a creat prima perlă de cultură, compania Mikimoto se concentrează în special pe folosirea perlelor rare și luxoase, cu ajutorul cărora creează piese de bijuterii exclusive. Brandul folosește doar cele mai rafinate comori ale oceanului: perle rare din Polinezia, perle din scoici roz sau Queen Conch, perle tahitiene și perle albe. În plus, brandul folosește doar aur de 18 karate, pietre prețioase colorate natural și cele mai fine fire de mătase pentru a lega perlele. Ceea ce caracterizează acest brand este unicitatea fiecărui articol în parte. O bijuterie tipică a brandului Mikimoto se rezumă la doar una sau două tipuri de piatră folosită.

brand MIKIMOTO Top 15 branduri de bijuterii

3. BVLGARI

Brandul Bvlgari, care a luat naștere în anul 1884, a devenit faimos pentru diversitatea portofoliului de bijuterii, ceasuri, parfumuri și produse de îngrijire pe care îl deține. Bijuteriile comercializate de Bvlgari sunt create folosind combinații de materiale prețioase și inovative, plus fuziunea designului clasic și contemporan. Particularitatea brandului constă în formele îndrăznețe, piesele supradimensionate, folosirea pietrelor cabochon, motivele florale intens colorate și piese tipic italienești, cum ar fi colierele la baza gâtului sau brățările tip manșetă. Bvlgari folosește în mare parte aur de 18 karate și cele mai rafinate pietre prețioase pentru a încânta simțurile distinșilor săi clienți.

brand BVLGARI Top 15 branduri de bijuterii

4. PIAGET

Georges Piaget a ridicat numele Piaget pe cele mai înalte culmi, prin creațiile sale exclusiviste. Colecțiile sale de bijuterii și ceasuri de cea mai bună calitate au devenit rapid extrem de populare în întreaga Europa, viziunile artistice ale brandului incluzând amintirea sofisticării vechiului Hollywood. Trandafirul este una dintre cele mai populare particularități ale brandului, fiind parte centrală a sute de creații delicate. Fiecare diamant selecționat pentru bijuterii sau ceasuri este testat conform unor standarde stricte ale Casei Piaget, standarde care includ culoarea, mărimea, calitatea și valoarea.

brand PIAGET Top 15 branduri de bijuterii

5. GRAFF

Graff este binecunoscut pentru calitatea și serviciile de top pe care le oferă, lucruri care au făcut acest brand să fie foarte popular în rândul celor înstăriți. Totuși, ceea ce separă brandul Graff de alte branduri de lux din branșa bijuteriilor este mărimea pietrelor folosite. Compania londoneză este implicată în aproape fiecare ramură a afacerilor cu bijuterii, de la design până la distribuție. Majoritatea diamantelor folosite sunt gravate cu ajutorul laserului cu o serie specială, care, deși este invizibilă ochiului uman, permite identificarea pieselor originale.

Graff a aderat la Kimberley – un forum internațional înființat la inițiativa mai multor state care au luat atitudine împotriva comerțului internațional cu diamante folosite în special pentru finanțarea unor acțiuni teroriste îndreptate împotriva guvernelor legitime.

brand bijuterii GRAFF Top 15 branduri de bijuterii

6. TIFFANY & CO

Devenind incredibil de popular după lansarea filmului „Micul dejun la Tiffany” (1961), acest brand oferă unele din cele mai calitative bijuterii din lume. Acestea pot fi purtate în timpul zilei, la diverse ocazii, gama incluzând atât articole pentru femei, cât și pentru bărbați sau copii. Deși modernitatea și simplitatea sunt caracteristice modelelor Tiffany, acest brand vinde și modele clasice extrem de populare, încă de la fondarea sa, în anul 1837. Dintre aceste modele menționăm brățara pavată cu diamante, brățara din țesătură sau pandantivul în formă de inimioară. Casa Tiffany se mândrește și cu bijuteriile ultra luxoase (și ultra scumpe) pentru clienții de elită: unicate, cu nestemate care fură privirile oricui și a căror realizare durează câțiva ani.

brand bijuterii TIFFANY CO Top 15 branduri de bijuterii

7. BUCCELLATI

Buccellati este cunoscut pentru calitatea impecabilă a aurului său italian. Brandul rămâne fidel modelelor romane, cum ar fi brățările tip manșetă, însă modelele folosite reinventează acele bijuterii, oferindu-le un aer sofisticat și delicat. De asemenea, este folosit efectul de țesătură, prin perierea și matifierea metalului. Combinațiile de argint cu aur, precum și folosirea densă a pietrelor prețioase, oferă bijuteriilor Buccellati o textură bogată și luminoasă.

brand bijuterii BUCCELLATI Top 15 branduri de bijuterii

8. VAN CLEEF AND ARPELS

Creațiile Van Cleef and Arpels sunt îndelung apreciate de întreaga lume, în special pentru calitatea lor, aflată în continuă expansiune. Unele dintre cele mai mari staruri precum Grace Kelly, Elizabeth Taylor, Ducesa de Windsor sau Împărăteasa Farah Pahlavi a Iranului au purtat bijuterii Van Cleef and Arpels. Bijuteriile acestui brand au ca principală sursă de inspirație spontaneitatea și energia naturii, folosind motive florale și animaliere sau modele care înfățișează păsări, flori sau zâne fermecate.

VAN CLEEF AND ARPELS Top 15 branduri de bijuterii

9. CARTIER

Cartier are o istorie lungă în spate, istorie care a propulsat brandul în preferințele celebrităților și ale clienților de vază. Fiind unul din cele mai populare și mai scumpe branduri de bijuterii din lume, Cartier s-a extins uluitor de mult, în special în ultimii ani, însă fără a face rabat de la calitate și ingeniozitate. Bijuteria-semnătură a casei a fost încă de la începuturi pantera, pe care au remodelat-o de-a lungul timpului în piese care inspiră exotism, grație și feminitate. Doar cele mai fine pietre prețioase și metale de înaltă calitate sunt folosite pentru bijuteriile Cartier, fapt care oferă brandului o notorietate și un respect binemeritat.

brand bijuterii Cartier Top 15 branduri de bijuterii

10. HARRY WINSTON

Recunoscut pentru bijuteriile sale clasice, dar grandioase, Harry Winston se află în topul celor mai apreciați bijutieri din întreaga lume. Doar cele mai rare și prețioase diamante trec testul calității și ajung să fie folosite în bijuteriile splendide ale brandului. Istoria acestui nume include nume importante de pietre prețioase, precum diamantele Leotho, Jonker, Taylor-Burton (cu referire la cuplul de actori Richard Burton și Elizabeth Taylor, care au achiziționat acest diamant de 68 de carate în 1969) sau Diamantul Speranței, o piatră albastru închis, care este una dintre cele mai mari pietre găsite vreodată.

HARRY WINSTON Top 15 branduri de bijuterii

11. DAVID YURMAN

Compania a fost fondată de David și Sybil Yurman în anul 1980 și se remarcă prin crearea unor bijuterii ce amintesc de perioada American Craft Movement, un trend artistic ce s-a dezvoltat în America de Nord în perioada 1880 – 1920. Unul dintre cele mai populare modele este brățara cu design de cablu răsucit. În 1983, Yurman a introdus ceea ce a devenit piesa lui de semnătură, brățara de cablu: o spirală răsucită împodobită cu pietre prețioase. El a numit brățara „Renaissance/ Renaștere” și a devenit una dintre cele mai celebre și durabile piese din colecțiile sale. Brandul David Yurman folosește culori strălucitoare și modele ludice, structurate, devenind o alegere populară pentru bărbați și femei de toate vârstele.

David Yurman bratara Top 15 branduri de bijuterii

12. BOUCHERON

Brandul a fost fondat de Frédéric Boucheron în 1858 la Paris, Franța. Designul bijuteriilor sale a fost puternic influențat de arta egipteană și asiatică, iar astfel au luat naștere combinații unice și originale de pietre precum onix și diamante. Boucheron a fost primul designer care a îmbinat bronzul, fildeșul și aurul în creațiile sale. Totodată, acesta a primit reputația de a fi un designer legendar discret, care proiectează piese extrem de elegante. Brandul Boucheron întruchipează senzualitatea, reprezintă misterul și dezvăluie design-uri fine sub forma unor bijuterii în care inspirația provine din elemente naturale, precum animalele sau pământul.

Boucheron Top 15 branduri de bijuterii

13. HERMES

Hermès a luat naștere la Paris în anul 1837 și poartă numele designerului Thierry Hermès. Brandul de lux este cunoscut pentru culorile sale excentrice și pentru design-urile îndrăznețe în realizarea de bijuterii la comandă și în ediție limitată, spre deosebire de producția de masă. Modele îmbină pielea și emailul pentru a realiza bijuterii contemporane, alături de alte colecții exclusive de aur și diamante. Actrița Grace Kelly a fost unul dintre cei mai fideli clienți ai acestui brand.

inel Hermes Top 15 branduri de bijuterii

14. CHANEL

Chanel este unul dintre cele mai celebre branduri franțuzești de lux, care a fost creat în 1909 de către legendara Gabrielle sau „Coco” Chanel. Coco Chanel a devenit cunoscută pentru design-urile sale revoluționare și pentru realizarea unor haine ce îmbină elemente feminine cu cele masculine, într-un mod care reușit să spargă toate stereotipurile epocii. Brandul Chanel a devenit celebru și pentru realizarea de bijuterii fine contemporane și colecții superbe de diamante de lux.

inel Chanel Top 15 branduri de bijuterii

15. DIOR

Christian Dior este un maestru în lumea brandurilor de lux, fie că este vorba despre îmbrăcăminte, genți, parfumuri sau bijuterii. Extinderea brandului în confecționarea bijuteriilor a avut loc în anul 1950, fiind o evoluție naturală ce completează linia de produse deja existente. Dior realizează bijuterii variate – de la ceasuri cu pietre prețioase multicolore puternic încrustate la bijuterii fine și elegante, pentru a satisface toate gusturile și preferințele clienților săi fideli.

ceas Dior Top 15 branduri de bijuterii

Care este brandul tău favorit de bijuterii?

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Librării din Bucuresti ce trebuie vizitate

Top 10 branduri de bere

Branduri de bere