in

Cele mai bine plătite meserii pentru femeile din România

Societatea contemporană pune la dispoziția femeilor numeroase domenii de activitate în care acestea pot excela, însă nu trebuie să uităm faptul că, potrivit unui raport din 2017 emis la nivel global, o femeie câștigă doar 80 de cenți pentru fiecare dolar pe care îl câștigă un bărbat.

Lucrurile nu stau cu mult mai bine nici în țara noastră, însă pentru femeile dispuse să nu abandoneze căutarea și să se perfecționeze constant există variante profesionale care le pot asigura o viață foarte bună. Hai să vedem care sunt câteva dintre cele mai bine plătite meserii pe care le pot accesa femeile din România.

Make-up artist

Aflat cândva pe lista joburilor cu venit modest, jobul de make-up artist a suferit în ultimii ani o transformare spectaculoasă: din rolul de Cenușăreasă a devenit unul dintre cel mai bine plătite joburi.

Schimbarea s-a produs pe fondul creșterii popularității pe Instagram a make-up artiștilor internaționali, care au adunat zeci de milioane de urmăritori dornici să cumpere serviciile pe care aceștia le oferă.

În prezent, cei mai cunoscuți make-up artiști din țara noastră au studiouri private, al căror succes se bazează foarte mult pe o capitalizare constantă a popularității câștigate pe platforme sociale precum Instagram.

Chirurg plastician

În ultimii 10 ani chirurgia plastică a înregistrat un grad de notorietate din ce în ce mai mare și în rândul oamenilor obișnuiți, nu numai al vedetelor, așa că s-au înmulțit și clinicile private care le oferă doamnelor (și nu numai) posibilitatea de a-și face diverse îmbunătățiri fizice.

În acest context a crescut și cererea de chirurgi plasticieni buni, iar pe fondul creșterii cererii au crescut, firește, și salariile din această industrie. În plus, fiind o profesie în care clienții principali sunt doamnele, de obicei sunt preferate femeile chirurg, prin urmare cel mai probabil vei avea un avantaj suplimentar la angajare dacă te orientezi către această meserie.

Cele mai citite articole

Avocat

Avocații s-au aflat dintotdeauna printre răsfățații societății capitaliste și lucrurile nu s-au schimbat nici în zilele noastre. Avocatura este încă o meserie profitabilă, iar dacă te orientezi către o sub-categorie în care procesele sunt la ordinea zilei, atunci ai toate șansele să obții venituri nu doar considerabile, ci și constante.

În plus, avocatura este o profesie care poate fi accesată atât de bărbați, cât și de femei, așa că nu vei întâlni nicio piedică din punct de vedere al eventualelor prejudecăți sau cutume care ar putea exista la nivel informal.

Programator

Joburile din IT continuă să fie foarte bine plătite, însă lucrurile se vor schimba radical în următorii 10 ani, pe măsură ce inteligența artificială învață să programeze și să facă munca pe care o fac în prezent programatorii. Cu toate acestea, ai putea să profiți de timpul rămas și să câștigi niște bani care să te ajute mai apoi să îți deschizi propriul business pe o altă nișă.

Ar mai fi de spus că în ultimii ani femeile sunt tot mai încurajate să acceseze joburile din IT, așa că ai putea avea parte de o discriminare pozitivă în acest domeniu, iar această discriminare pozitivă te-ar putea avantaja inclusiv din punct de vedere al salariului obținut.

Model

O altă meserie care îți poate aduce satisfacții financiare foarte mari este cea de model videochat. Videochatul este o profesie care va cunoaște o perioadă și mai înfloritoare în următorii ani, pe fondul tendinței noastre de a ne desfășura viețile mai mult online și mai puțin în viața reală. Așadar, dacă ai un aspect plăcut, ești o fire sociabilă și știi cum să fidelizezi o bază mare de fani, s-ar putea să fie meseria perfectă pentru tine.

În concluzie, acestea sunt câteva dintre cele mai bine plătite meserii pentru femeile din România. Nu uita că, deși suntem în plină pandemie, recrutorii și agențiile de head-hunting sunt mereu în căutare de oameni buni, așa că îndrăznește să îți trimiți CV-ul către toate companiile care îți fac cu ochiul. Succes!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

4 motive pentru care sa cumperi construcții la cheie!

Când pot fi solicitate serviciile medicale de ingrijire la domiciliu şi de ce categorie de pacienţi?