in

Cum transformi casa de la țară într-o casă de vacanță?

Cum transformi casa de la țară într-o casă de vacanță?

Dacă ești fericitul proprietar al unei case la sat, atunci cu siguranță aceasta poate deveni locul tău în care îți poți petrece vacanțele și poți scăpa din jungla orașului. Așa că, dacă ți-ai pus în plan să renovezi căsuța trebuie să știi că nu va fi un proces foarte ușor, iar pe alocuri poate fi extrem de costisitor. 

Iată care sunt principalele lucruri de care să te ocupi, astfel încât aceasta să devină cât mai modernă, însă să își păstreze esența tradițională: 

1. Asigură-te că este conectată la rețeaua de apă potabilă

Dacă îți dorești să petreci mai mult timp în acea casă, atunci aceasta trebuie să îți ofere tot confortul necesar. Astfel, primul lucru ce trebuie bifat este să te asiguri că aceasta este conectat la rețeaua de apă și că o puteți utiliza. Aceasta poate fi un proces destul de costisitor, atât ca timp, dar și ca bani, însă este un lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a te apuca și de alte renovări. 

2. Renovează interiorul 

În funcție de cum arată la momentul actual casa, e posibil să fie necesar doar să dai cu un nou strat de var pe pereții întregii locuințe sau să faci renovări mai complicate. De aceea, recomandare noastră este să faci de la bun început un audit al casei și să vezi ce reparații sunt necesare, precum și ordinea în care ar fi de preferat să le faci. 

Cele mai citite articole

3. Recondiționează mobilierul

Unul dintre avantajele unei case tradiționale este faptul că vei putea să te folosești de mobilierul vechi, păstrându-i esența tradițională. În funcție de ceea ce ai în casă, poți vede exact ce poate fi păstrat, iar mai apoi să le recondiționezi prin vopsirea acestora prin a adăuga elemente noi, precum balamale de mobilier de la RegencyCompany.ro, sau prin a le transforma în altceva.

4. Amenajează spațiul verde din jurul casei

Cu siguranță nu va fi aceasta prioritatea ta numărul 1, însă dacă plănuiești să petreci ceva mai mult timp în concedii la casa de la țară, atunci amenajatul curții este obligatoriu. Poți construi o zonă de grătar și să o completezi cu un mobilier de grădină, dacă sunteți adepții petrecerilor cu prietenii în aer liber, poți pune hamace și ghirlande luminoase dacă vrei să fie mult mai cozy, sau poți pur și simplu să te asiguri că iarba și plantele din curte sunt îngrijite. 

Atunci când te apuci de renovarea acelei case trebuie să așteptări realiste. Întreg procesul poate dura de la câteva săptămâni la luni, poate și mai mult dacă nu te grăbești cu acesta. Vor fi bani pe careva trebui să îi investești, însă putem spune că investiția se poate scoate din hotelurile și pensiunile pe care nu le mai plătești în vacanțe. Cu toate acestea, o casă la țară îți va aduce liniștea și relaxare de care ai nevoie atunci când îți dorești să fugi din aglomerația orașului.

Sursa foto: pexels.com  

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

4 metode de încălzire rapidă și eficientă a încăperii

Cum să îți menții bucătăria curată