in

Descoperă cele mai importante 5 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării minimaliste

Minimalismul este încă una dintre principalele tendințe în designul interior modern. Caracterul său universal îți permite să proiectezi o cameră estetică și practică – iar acest lucru este și mai important atunci când este vorba despre bucătărie. La ce să acorzi atenție atunci când proiectezi o bucătărie minimalistă? Descoperă cele mai eficiente și utile sfaturi de care trebuie să ții cont!

O bucătărie minimalistă nu trebuie să fie plictisitoare! Aceasta poate fi atemporală, de designer, elegantă și extrem de practică. Și dacă vei alege să urmezi cele 5 sfaturi de mai jos privind amenajarea unei bucătării în stil minimalist, vei reuși să creezi un spațiu în locuința ta pe care toată lumea îl va iubi și pentru care vei fi invidiat.

Alege o formă simplă

O caracteristică specială a stilului minimalist este simplitatea totală a formelor. Dulapurile și blaturile de bucătărie concepute după principiile minimalismului sunt forme geometrice dreptunghiulare, adesea lipsite de tăieturi, sculpturi și caneluri. Iar mobilierul de bucătărie minimalist, simplu, formează perfect baza perfectă pentru accente și accesorii îndrăznețe.

Investește în calitate

Merită să îți amintești că minimalismul nu este doar un stil care stabilește reguli specifice pentru design, ci și pentru viața de zi cu zi. Printre acestea se numără și problema alegerilor corecte ale consumatorilor. O investiție în mobilier sau scaune de bucătărie simple, de înaltă calitate, este o garanție a creării unui aranjament practic și universal. În plus, tot ceea ce vei alege te va servi pentru mulți ani. 

Alege culori dezactivate

Amenajările minimaliste în bucătărie se bazează în mare parte pe compoziții monocrome, adesea sub formă de combinații de diferite nuanțe de gri sau alb. Alb, negru, gri sau diverse nuanțe de maro nu se vor demoda niciodată! 

Cele mai citite articole

Culorile atenuate sunt perfecte pentru design-urile minimaliste, căci ele subliniază forma mobilierului de bucătărie și se potrivesc cu culorile clare ale accesoriilor care pot îmbogăți o bucătărie monocromă.

Organizează corect interiorul dulapurilor

Este greu de imaginat o bucătărie minimalistă plină de diverse articole pe rafturi, blaturi sau alte spații. Atunci când proiectezi acest tip de amenajare, acordă o atenție deosebită dotării dulapurilor de bucătărie și sertarelor cu sisteme de depozitare ergonomice. Cu cât ascunzi mai multe în interiorul mobilierului de bucătărie, cu atât vei câștiga mai mult spațiu de lucru liber și va fi subliniat efectul unui interior minimalist.

Profită de accesorii îndrăznețe

Atunci când decizi asupra unui aranjament simplu de bucătărie, ia în considerare alegerea unor accesorii colorate pentru noul tău interior. Designul bucătăriei tale va căpăta un caracter individual. Articole precum ustensile de bucătărie originale, decorațiuni extravagante, perdele sau un aparat de cafea de designer într-o culoare distinctă vor îmbogăți decorul și vor anima spațiul de lucru. Și efectul de minimalism se va menține.

Designul unei bucătării minimaliste este o chestiune simplă și este suficient să acorzi atenție unor reguli simple și să te bucuri de un interior unic și practic. Iar dacă ești în căutarea unor soluții minimaliste, verifică ofertele companiilor de mobilier de bucătărie, unde, cu siguranță, vei găsi propunerea perfectă pentru tine!

Sursa de imagine: ImageFlow / Shutterstock.co

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

10 lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi un resort

Ingrijirea corecta a parului. Cum sa eviti cele mai frecvente greseli