in , , ,

Cele mai frumoase plaje din Thassos

Insula Thassos (sau Thasos) este situată în Marea Egee. Este cea mai nordică insulă a regiunii Egee și se află chiar în largul coastei continentului grec. Această insulă face parte din prefectura Kavala (Thassos este situat la aproximativ 10 km distanță de sud-est de portul Kavala). Insula Thassos a fost prima dată locuită de fenicieni. În timpul războaielor balcanice, în 1914, Insula Thassos a intrat sub control grecesc.Booking.com

Înainte de aceasta, Thassos a avut o istorie turbulentă, cu războaie și bătălii între diferite regimuri, inclusiv atenienii, perșii, romanii, turcii, toți au încercat să controleze Thassos. Insula Thassos a fost locuită încă din secolul al VII-lea î.Hr. și a avut o economie vibrantă încă din cele mai vechi timpuri datorită ofertei abundente de resurse naturale prețioase – existau mine de aur și minereuri.

Lemnul și marmura au fost exportate în Egipt, Italia și Asia Mică, ceea ce a avut ca rezultat un mare flux de schimb valutar. Thassos este renumit de asemenea pentru vinul său, cu aroma sa deosebită de mere. Localnicii se ocupă de agricultură, mierea și uleiul de măsline fiind produse de bază. Localnicii se ocupă, de asemenea, de oierit și de pescuit, alte industrii incluzând mineritul, marmura și cheresteaua.

Turismul este, desigur, un trai principal pentru oamenii din această zonă și iată că am ajuns la subiectul de interes. În timp ce se află pe Thassos, turiștii pot avea accesibilitate destul de ușoară la plajele splendide și satele muntoase punctate cu  păduri de pin (acest lucru a fost posibil datorită unui drum arterial care înconjoară insula).

Insula Thassos a rămas oarecum neafectată de turismul de masă și comercializarea rapidă. Peisajul montan magnific, cu peisajul și plajele excelente, atrage un grup cosmopolit de turiști, din multe țări europene – populația locală greacă face parte și ea din fluxul turistic. Pentru pasionații de excursii, ori traseuri bătătorite, Thassos oferă și câteva golfuri minunate.

Toată lumea știe că există atât de multe plaje frumoase în Thassos, încât sunt greu de enumerat. Există însă câteva dintre ele care excelează la capitolul nisipos, stâncos, sălbatic, cu umbră, fără umbră. Deci toată lumea își poate găsi una favorită!

1. Plaja Paradise

Plaja Paradise din Insula Thassos


Booking.com


Se află la 30 km de Potos sau 24 km de Limenas. E într-adevăr un Paradis, datorită nisipului foarte fin în apă și pe țărm. Pentru familiile cu copii, plaja este ideală datorită faptului că apa se află la aproximativ 30 de metri de mal.

Se spune că veți reveni de pe această plajă cu un zâmbet pe față, indiferent de starea de spirit înainte de sosire. Partea din stânga a plajei este rezervată pentru nudiști. Dar sunt mai multe în golfuri mici în spatele pietrelor.

2.Plaja Saliara

Plajha Saliara din Insula Thassos


Booking.com


Se află la 4 km de Makryammos. E cu adevărat diferită de celelalte. Frumusețea și culoarea apei nu pot fi descrise în cuvinte. Puteți ajunge la ea mergând la dreapta, la intrarea pe plaja Makryammos.

Drumul rutier de aproximativ 4 km duce spre plaja Saliara. Este un loc semi-organizat, cu cafenea, fast food și sezlonguri. Întreaga coastă este acoperită cu pietre fine, albe. Acest lucru te face să te simți ca și cum ai fi pe o plajă exotică, undeva departe.

Apa turcoaz, pietricele de marmură albă strălucitoare, pinii care se învecinează cu golful mic, bărcile care se află în apropierea țărmului rămân toate într-un colț al minții și sufletului și te fac să îți spui că te vei întoarce definitiv. Coasta este atât de albă încât aveți impresia că sunteți pe zăpada. O plajă cu adevărat suprarealistă.

3. Plaja Makryammos

Plaja Makryammos din Insula Thassos


Booking.com


Se află la 2 km coasta de est a orașului Limenas. Este singura plajă unde aveți taxă de intrare. Aici e de fapt un complex frumos amenajat, cu bungalouri, parc de distracții, piscină și unde se pot practica diverse sporturi.

Este ideal pentru familiile cu copii. Intrarea este 3 euro pe adult, iar prețurile din complex sunt, de asemenea, mai mari decât în alte locuri de pe această insulă. Copiii nu plătesc intrarea. Plaja este frumoasă și nisipoasă, țărmul este lung, dar dacă nu vă place să plătiți, există alte plaje frumoase și gratuite în Thassos.

4. Plaja Golden Beach

Cele mai citite articole

Plaja Golden Beach din Insula Thassos


Booking.com


La aproximativ 40 km de Potos, coasta de est și la 14 km de Limenas, „plaja de aur” – așa cum este denumită, reprezintă una dintre plajele preferate ale turiștilor, mai ales din cauza valurilor și a nisipului fin.

Există în apropiere restaurante și baruri, astfel încât să puteți să va așezați și să savurați o băutură sau un prânz în costum de baie. Cea mai frumoasă parte a plajei este în apropiere de tabără, deoarece în această parte plaja nu este îngustă.

5. Plaja Alyki

Plaja Alyki din Insula Thassos


Booking.com


La 20 km est de Potos se află Alyki – plajă care ar fi în fruntea acestei liste, dacă nu ar fi aglomerată: de exemplu, în august, abia puteți găsi loc pentru un prosop. Aceasta este, desigur, o dovadă cât de frumoasă este această plajă, dar cu atât de multe alte plaje frumoase în jur aveți de unde alege.

Golful are o culoare neregulată de smarald, nisipul este frumos și apa este întotdeauna de culoarea cristalului  strălucitor. Părțile din stânga si din dreapta ale plajei sunt cu pietre, deci este mai bine să alegeți o parte centrală pentru a intră în apă.

6. Plaja Psili Ammos

Plaja Psili Ammos din Thassos


Booking.com


Se află 7 km est de Potos. Nisipul este diferit de cel al altor plaje, moale și foarte plăcut. Apa este puțin mai rece decât pe celelalte plaje. Pe partea stânga sunt stânci unde poți să faci plajă.

Psili Ammos este una dintre puținele plaje unde veți auzi muzică. În luna august poți veni aici la o petrecere cu muzică reggae sau la o petrecere cu spumă pe plajă. Aici apa are o culoare neobișnuită, adâncimea este graduală, iar apusurile de soare sunt frumoase.

7. Plaja Pachis

Plaja Pachis din Insula Thassos


Booking.com


Se află la 10 km de Limenas și la 42 km vest de Potos. Dacă vă place umbra naturală, această plajă  este cu siguranță cea mai bună alegere pentru dvs., din cauza pinilor ce se află de-a lungul coastei.

În plus, puteți închiria și șezlonguri. Plaja este nisipoasă, iar apa este ideală pentru familiile cu copii mici. Există două cafenele și un restaurant pe plajă. Pachis este plaja ideală, cu cea mai plăcută temperatură a mării, după cum descriu în impresiile lor unii dintre turiștii care au fost aici. Pe Pachis este mereu o climă agreabilă, iar ierburile sălbatice care se află aici emană o aromă plăcută.

8. Plaja Atspas

Plaja Atspas din Insula Thassos


Booking.com


Se află la 7 km de Limenaria, spre Prinos. Este o mică plajă la intrarea în Skala Maries din direcția Limenaria. Plaja poate fi văzută de pe șosea, apa este limpede ca de cristal și ocazional puteți vedea o caracatița sau două între roci.

Există șezlonguri și plasă de volei pe plajă. Este locul ideal pentru familiile cu copii. Apusurile de soare sunt fantastice pe această plajă, deci asigurați-vă că le prindeți, ca să aveți ce scrie în impresii la întoarcere ori ca să aveți ce povesti prietenilor. Înotul în timpul apusului de soare vă va îmbogăți ziua și vă va rămâne în memorie pentru totdeauna.

9.Plaja Notos

Plaja Notos din Insula Thassos


Booking.com


Se află la 1, 5 km de Potos pe coasta de est. Notos a fost, până acum doi ani, un golf plin de sălbăticie, despre care aproape nimeni nu știa. A devenit populară datorită forumurilor turiștilor și nu numai.

Calea spre această plajă este foarte abruptă, dar scurtă. Plajă este foarte mică, dar frumoasă, nisipoasă și cu apă limpede – adâncimea apei este treptată, astfel că plaja este potrivită pentru copii. Pe plajă, începând cu anul 2019, se află un bar, de unde puteți închiria șezlonguri laolaltă cu o băutură comandată. Puteți explora locul cu mașina – de-a lungul drumului principal, chiar în spatele plajei Roso Gremos.

10. Plaja Tripity

Plaja Tripity din Insula Thassos


Booking.com


Se află la 2,5 km la vest de Limenaria. Este pe ultimul loc datorită pietrelor din apă. E mare, largă și nu este niciodată aglomerată. Pe partea dreapta există pietriș. Trypiti emană bucurie și e o plăcere să îți petreci timpul acolo. S-ar zice că a fost creată pentru înotători, scafandri și toți cei cărora nu le place mulțimea.

Parasol, șezlong, o carte – e tot ceea ce îți trebuie de câte ori simți nevoia de adevărata relaxare care se poate produce pe această plajă. În viziunea multor turiști care au așternut câteva impresii – nu nunmai pe hârtie 🙂 în ceea ce privește această plajă, Tripiti e un hit! Adică cea mai bună, alte plaje populare de pe Thassos fiind foarte aglomerate, cu mult zgomot și familii cu copii.

Lângă această plajă, imediat după o stâncă mare, există încă o plajă sălbatică mare, fără restaurant, baruri și șezlonguri de închiriat, dar este încă un loc minunat pentru a vă relaxa și a privi apusurile de soare.

Ție care plajă din Thassos îți place?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Rolul evaluarii valorii impozitare

Cele mai sănătoase alimente