in

Secretele uriașilor de la Hollywood! Cum își confecționa șosete actorul cu cele mai mari picioare din lume

De Ana Maria Marinescu,

Matthew McGrory, uriașul de 2,29 metri din serialul HBO “Carnivale” și din filmul “Big Fish”, avea cele mai mari picioare din lume! A și intrat în Guiness Book cu mărimea de la pantofi: 69! Laba piciorului drept măsura 42 cm, iar cea a piciorului stâng, 44,5 cm.

Matthew McGrory, în ”Big Fish”, cu Ewan McGregor
Matthew McGrory, în “Big Fish”, cu Ewan McGregor

Matthew a povestit că era un chin pentru mama lui să-l îmbrace și mai ales să-l încalțe. Ciorapi, de exemplu, îi făcea cosând două șosete una de alta, într-o superșosetă!

Pantofii mărimea 69 făcuți în 2013 pentru Matthew McGrogy de o firmă din Germania care realizează pe comandă încălțăminte pentru “uriașii” din toată lumea
Pantofii mărimea 69 făcuți în 2013 pentru Matthew McGrogy de o firmă din Germania care realizează pe comandă încălțăminte pentru “uriașii” din toată lumea

McGrory fusese ales să portretizeze un alt uriaș al marelui ecran, André the Giant, într-o peliculă biografică, însă a murit înainte să înceapă filmările (în 2005, la doar 32 de ani).

Peter Mayhew, Chewbacca din “Războiul Stelelor”, își datora înălțimea impresionantă unei boli genetice: sindromul Marfan. O genă mutantă a dus, în cazul lui, la secreția excesivă de factor de creștere transformator beta. Așa a ajuns să măsoare 2,21 m.

Peter Mayhew, alături de Harrison Ford
Peter Mayhew, alături de Harrison Ford

Caz rar printre cei cu sindrom Marfan, Mayhew a trăit până la 74 de ani (a murit în aprilie anul acesta). În mod normal, suferinzii de Marfan se sting mai repede, pentru că boala se agravează cu vârsta.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Robert Maillet a fost luptător vreme de două decenii înainte să lase ringul pentru actorie, după ce federația de profil (World Wrestling Federation), în care era înscris drept Kurrgan, i-a dat papucii, din cauza comportamentului neadecvat.

Robert Maillet (dreapta), în filmul Polar
Robert Maillet (dreapta), în filmul “Polar”

Canadianul are 2,08 metri și vreo 150 de kilograme, așa că e printre primele opțiuni ale producătorilor pentru roluri de bătăuș, bodyguard ori luptător. A jucat în “300”, “Pacific Rim”, “Hercule”, “Sherlock Holmes” și “Deadpol 2”.

Luptătorul și actorul André the Giant, născut în Franța în 1946 și decedat în 1993, la 46 de ani, măsura 2,24 metri! Avea o fire calmă și caldă, în total dezacord cu înfățișarea lui, drept pentru care i se mai spunea Uriașul blând.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Andre the Giant. I se mai spunea Uriașul blând

Numele lui André the Giant e legat, din copilăria lui, de cel al dramaturgului irlandez Samuel Beckett (1906 – 1989), care în 1937 s-a stabilit în Franța. Beckett obișnuia să-l ducă la școală pe André – pentru că îi era dator cu o favoare tatălui acestuia, avea să susțină mai târziu “uriașul”. În realitate, dramaturgul ducea mulți copii la școală, pentru că avea mașină și dorea să ajute, nu pentru că ar fi datorat ceva cuiva.

Actorul de filme mute John Aasen, prezentat adesea ca având 2,70 m, măsura, în realitate, 2,20 m. Născut în 1890 și decedat în 1938, la 48 de ani, a debutat în lumea spectacolului… la circ.

John Aasen în filmul Why Worry
John Aasen în filmul “Why Worry”

Din asta a trăit până în 1922, când George Auger, un alt uriaș, a murit exact când trebuia să înceapă filmarea pentru pelicula “Why Worry?”. Ghinionul lui George a fost norocul lui John, care a primit rolul lui și a debutat astfel la Hollywood.

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale

Recomandări

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale

Kevin Peter Hall i-a datorat cariera, în mod surprinzător, lui Jean-Claude Van Damme!

Kevin Peter Hall, alaturi de Dean-Paul Martin, Mark Thomas Miller, Courteney Cox, in Misfits of Science, in 1985
Kevin Peter Hall (centru), alaturi de Dean-Paul Martin, Mark Thomas Miller și Courteney Cox, în filmul “Misfits of Science”, din 1985

Americanul de 2,20 metri, născut în 1955 și decedat în 1991, la numai 35 de ani, a obținut rolul… predatorului din “Predator” după ce actorul belgian, ales inițial pentru rol, și-a dat seama că ar urma să filmeze într-un costum ce-l acoperea din cap până-n picioare și că ceea ce spera să fie lovitura lui la Hollywood, filmul ce-l punea pe firmament, nu-i permitea să-și arate chipul nici măcar o secundă! După două zile de filmări, în care s-a dovedit îngrozitor de nesuferit, Van Damme a fost dat afară, iar în locul lui a fost chemat uriașul Kevin Peter Hall.

Kevin Peter Hall în Predator
Kevin Peter Hall în “Predator”

Cele mai citite articole

Conan Stevens, primul actor care a apărut în rolul Muntele din “Urzeala tronurilor”,are 2,13 m înălțime, peste 150 kg și a studiat baletul! De fapt, nu doar că l-a studiat, a fost balerin profesionist, activând ani buni în Sydney Dance Company, unde renumitul coregraf australian Graeme Murphy a realizat un spectacol avându-l pe el ca pion central, un spectacol intitulat Berlin, care a avut un succes… uriaș ca Stevens și s-a jucat 3 ani cu casa închisă!

Conan Stevens în rolul Muntele din “Urzeala tronurilor”
Conan Stevens în rolul Muntele din “Urzeala tronurilor”

Conan a mai fost orcul Bolg în “Hobbitul: O călătorie neașteptată”.

Ian Whyte, un uriaș britanic de 48 de ani și 2,16 m înălțime, a interpretat 4 personaje în “Urzeala tronurilor”! În primul sezon a fost un Umblător Alb, în cel de-al doilea a preluat de la Conan Stevens rolul Muntelui, în sezoanele 3 și 4 a intrat în pielea unui uriaș de dincolo de zid, Dongo, iar în sezoanele 5 și 6 a fost un alt uriaș, Wun Wun.

Ian Whyte în rolul lui Wun Wun din Urzeala tronurilor
Ian Whyte în rolul lui Wun Wun din “Urzeala tronurilor”

Interesant e că tocmai statura impresionantă, care acum ține la distanță lumea de el, i-a atras belele în școală: Ian a dezvăluit că a fost victima bullyingului.

Baschetul a fost salvarea lui, din toate punctele de vedere. Și primul domeniu în care a făcut carieră.

A jucat pentru London Towers, apoi pentru rivalii London Leopards, a fost transferat la echipe din Franța, Belgia, Grecia și Portugalia, unde a făcut performanță, după care a revenit acasă, în Regat, și a rămas alături de Newcastle Eagles până la retragerea sa din sport, în 2003.

Richard Kiel, cunoscut pentru rolul terifiant al uriașului cu dinți de metal care-l “încinge” pe James Bond în “Spionul care mă iubea” (1977, cu Roger Moore) și “Moonraker” (1979, tot cu Rober Moore), era pasionat de istorie și mai ales de poveștile sclavilor și ale aboliționiștilor.

Richard Kiel și Roger Moore
Richard Kiel și Roger Moore

Uriașul de 2,18 metri, născut în 1939 și decedat în 2014, a fost coautorul unei cărți publicate în 2007, “The True Story of Cassius Clay: Kentucky Lion”/ “Adevărata poveste a lui Cassius Clay: Leul din Kentucky” (fără vreo legătură cu Muhammad Ali, născut Cassius Clay) , despre un bărbat din anii 1800 care a realizat că sclavia e nefirească și a încercat să schimbe convingerile albilor în această privință, prin cuvântări publice adresate nu stăpânilor de sclavi, ci, culmea, celor mai săraci dintre sudiști, care rămăseseră fără locuri de muncă tocmai pentru că sclavii munceau gratis.

“Cassius Clay este un erou uitat, iar eu am ales să-i spun povestea”, declara Kiel după lansarea cărții. Jumătate din banii obținuți din vânzarea cărții i-a virat într-un fond pentru studenții săraci înscriși la Berea College, școala fondată de Clay în 1855, prima instituție de învățământ din America la care erau admiși și studenți de culoare.

“Big Ghiță”, contribuția românească la galeria uriașilor de la Hollywood

Avem și noi uriașul nostru ajuns la Hollywood: Ghiță Mureșan! Fostul baschetbalist din NBA, născut în comuna clujeană Tritenii de Jos și poreclit de americani Big Ghiță, a jucat în 1998 în comedia “My Giant”/ “Uriașul meu” (alături de Billy Crystal), un film și un rol în perfect acord cu înălțimea lui: 2,31 metri. Ghiță împarte cu Manute Bol titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA!

Poster My Giant
Poster filmului “My Giant”/ “Uriașul meu”

Ce nu știe toată lumea despre vedeta sportului, acum în vârstă de 48 de ani? Ghiță Mureșan, născut pe 14 februarie, de Valentineʼs Day, visa, în copilărie, să devină bucătar, nu sportiv! Iar anul trecut, se confesa, în Libertatea: “Ce-mi plăcea mie când eram copil? Nimic! Nu-mi plăcea școala, nu eram focusat pe ea. Dacă aș lua-o de la capăt, m-aș concentra pe educație”.

Fotografii: Profimedia, Hepta

Citeşte şi:

FOTO | Campania electorală a început cu un val de postări fake news. Lideri PSD promovează mesaje false

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

Ministerul Sănătății: 300.000 de persoane sunt afectate de demență și doar 3.000 de cazuri pe an sunt diagnosticate. Boala pe care o confundăm cu bătrânețea

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri

HOROSCOP

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste mai mult aici

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Gospodari fără pereche. Artiști din domenii diferite au dat zarva orașului pe liniștea satului

Chris Pine filmează în București. Străzi blocate în Capitală