in ,

Cele mai Vizionate Seriale Istorice ale Tuturor Timpurilor

Top cele mai bune seriale istorice

Știți că puteți afla mai multe despre istoria lumii reale în timp ce urmăriți cele mai bune seriale istorice la televizor? Știți, desigur.

Unele dintre cele mai mari drame TV se bazează pe evenimente reale din istorie și personaje care au existat. Aceste seriale au, de obicei, o recuzită excelentă, costume frumoase, un fond de limbi străvechi (după situație) și așa mai departe.

Care sunt cele mai bune seriale istorice? Greu de răspuns, dar nu imposibil. Vrei un pic din războaiele Angliei cu serialul Downton Abbey? Sau îl vrei pe Henric al VIII-lea cu The Tudors? Opțiunile sunt variate, așa cum și topul serialelor istorice diferă.

Iată un Top 20 al serialelor istorice care au atras fani, succes și aprecierile criticilor.

1. Rome (2005 – 2007)

Un serial istoric preferat de mulți și recompensat cu multe premii, pe merit. Foarte bine realizat și de impact, e considerat unul dintre cele mai bune seriale istorice.

Pe parcursul celor două sezoane, Rome prezintă ultimele zile ale Republicii, intrigile, scandalurile și poveștile de iubire din spatele ușilor, dar și figuri istorice marcante precum Julius Caesar, Cicero, Marcus Antonius, Brutus și nu numai.

Un serial de neratat care poate fi vizionat pe HBO GO.

Rome serial istoric HBO

2. Serialul Istoric – The Borgias (2011 – 2013)

Cu o poveste captivantă, serialul se învârte în jurul lui Rodrigo Borgia (interpretat excelent de Jeremy Irons) – un bărbat imoral, lipsit de scrupule, care devine Papa Alexandru al VI-lea.

În încercarea sa de a-și consolida puterea, acesta își folosește familia pentru a forma alianțe în toată Europa, chiar cu prețul fericirii copiilor săi (François Arnaud și Holliday Grainger sunt Cesare și Lucrezia Borgia).

Acțiunea se petrece în secolul al XV-lea, în timpul perioadei renascentiste din Italia.

Serialul The Borgias/ Familia Borgia poate fi vizionat pe HBO GO.

The Borgias serial istoric

3. Seria Istorica Downton Abbey (2010 – 2015)

Un serial ce reflectă în mod genial o epocă. Downton Abbey urmărește povestea unei familii de aristocrați britanici, familia Crawley, și viața la începutul secolului al XX-lea, în timpul domniei Regelui George al V-lea.

Membrii familiei Crawley sunt proprietarii unei moșii imense din zona rurală a Angliei, numită Downton Abbey. Lordul Grantham (Robert Crawley) vede moștenirea familiei sale drept principala sa misiune în viață.

Moartea moștenitorului său la bordul Titanicului reprezintă o adevărată tragedie. Brusc, vărul îndepărtat al lordului, Matthew Crawley, un avocat din Manchester, devine moștenitorul de drept al averii familiei.

Acesta acceptă să se mute pe vasta moșie cu mama sa, o femeie modernă al cărei stil de viață nu este pe placul contesei, o doamnă în vârstă mult mai conservatoare. Filmul de lungmetraj Downton Abbey, inspirat de acest serial britanic, a avut premiera pe marile ecrane în 2019.

Downton Abbey serial istoric

4. Serialul Istoric – The Bletchley Circle (2012 – 2014)

Mulți probabil știu povestea lui Alan Turing – matematicianul care a descifrat codul Enigmă al naziștilor din cel De-al Doilea Război Mondial.

Atunci se presupune că cei care cunosc acest lucru știu și că Bletchley Park era complexul în care Turing și ceilalți spărgători de cod lucrau zi de zi. Serialul istoric urmărește povestea unor femei care au lucrat în acest centru și care se reunesc pentru a prinde un criminal în serie.

The Bletchley Circle serial istoric
5. Serialul Istoric Victoria (2016 – prezent)

Un serial istoric apreciat, cu temă regală, cu simpatica Jenna Coleman în rolul Reginei Victoria – unul dintre cei mai puternici și influenți monarhi britanici din toate timpurile.

Serialul urmărește viața reginei Victoria, de la ascensiunea pe tron ​​la vârsta fragedă de 18 ani, până la căsătoria ei cu prințul Albert.

Victoria serial istoric

6. Serialul Istoric – Reign (2013 – 2017)

Serialul e inspirat din viața lui Mary Stuart (Adelaide Kane), regina Scoției – crescută la curtea regală a Franței pentru a se căsători cu Francis (Toby Regbo), moștenitorul tronului francez.

Serialul respectă firul istoric, dezvoltând inclusiv conflictul dintre Mary și verișoara sa, Regina Elisabeta I (Rachel Skarsten). Reign/ Regina este presărat cu mici drame și cu ficțiune, în timp ce detaliază istoria secretă a supraviețuirii la Curtea Franceză în mijlocul dușmanilor înverșunați, al forțelor întunecate și al unei lumi de intrigi sexuale.

Reign Regina serial istoric

7. Serialul Istoric – The Tudors (2007 – 2010)

Regele Henry al VIII-lea (interpretat de Jonathan Rhys Meyers) a rămas drept „o mare figură” în istorie. S-au făcut multe filme și seriale despre el. A avut șase soții (pe două dintre ele le-a decapitat), s-a separat de Roma și a creat Biserica Anglicană.

A rămas cunoscut în istorie drept unul dintre cei mai cruzi monarhi britanici. The Tudors/ Dinastia Tudorilor urmărește întocmai evoluția acestui personaj complex, serialul fiind o reușită, în special datorită lui Jonathan Rhys Meyers, care face un rol de excepție.

Un serial istoric foarte bun, minuțios creat, pornind de la locații, costume impresionante și chiar tipologii umane.

The Tudors serial istoric

8. Seria Istorica Pride and Prejudice (1995)

Povestea dintre Elizabeth Bennet (Jennifer Ehle) și Mr. Darcy (Colin Firth) este atemporală, adresându-se mai multor generații.

Această mini-serie istorica inspirată de romanul lui Jane Austen este considerată una dintre cele mai bune ecranizări ale poveștii.

Acțiunea din Mândrie și prejudecată se desfășoară în jurul orgoliului de clasă al domnului Darcy și al prejudecății tinerei Elizabeth Bennet față de acesta.

Pride and Prejudice mini-serie istorica

9. Serialul Istoric – Tess of the D’Urbervilles (2008)

O mini-serie inspirată de romanul lui Thomas Hardy despre Tess – cea care încearcă să înfrunte prejudecățile din Anglia secolului al XIX-lea și să își găsească liniștea într-o lume zbuciumată a bărbaților.

Cele mai citite articole

Tess Durbeyfield este o fată de la țară, a cărei familie constată că are legături nobile.

Tess of the D’Urbervilles serial istoric

10. Seria Istorica – Parade’s End (2012)

O mini-serie istorica de cinci episoade cu Benedict Cumberbatch și Rebecca Hall în rolurile principale.

Parade’s End documentează povestea unui aristocrat englez, care se confruntă cu tulburarea temporară a memoriei și este prins între două femei: soția lui cea manipulatoare și o tânără sufragetă (partizană a mișcării feministe din Anglia de la începutul secolului XX, prin care se urmărea obținerea drepturilor politice pentru femei), de care bărbatul se îndrăgostește nebunește.

Parade's End mini-serie serial istoric 2012

11. Serialul Istoric – Knightfall (2017 – prezent)

Serialul este inspirat de aventurile templierilor – soldați și călugări deopotrivă. Acțiunea serialului începe în Acra, fortăreața cucerită de musulmani, locul unde este pierdut și Sfântul Graal.

Apoi acțiunea se mută în Franța plină de intrigi și uneltiri. Knightfall este povestea misterioasă a Cavalerilor Templieri, războinicii de elită ai Cruciadelor.

Serialul prezintă marile secrete protejate de templieri și spune povestea credinței, loialității și fraternității care ajută la susținerea acestor războinici pe câmpul de luptă.

Knightfall serial istoric

12. The White Queen (2013)

O producție Starz, The White Queen documentează Războiul celor două Roze, un conflict între Casa de York și Casa de Lancaster pentru tronul Angliei.

Acțiunea se petrece în anul 1464 și prezintă una dintre cele mai dramatice și mai aglomerate perioade din istoria engleză.

O poveste de dragoste, seducție, trădare și crimă, văzută din prisma a trei femei diferite, dar la fel de puternice – Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort și Anne Neville.

The White Queen mini-serie istorica

13. Serialul Istoric – Vikings (2013 – prezent)

Vikings abundă în legende fascinante, lupte care se dau pentru tronul triburilor de vikingi și are o structură foarte interesantă pentru un serial de acest tip, însuși subiectul fiind de natură să incite.

Serialul este creat de History și e disponibil pe platforma Netflix. Acțiunea se petrece la începutul epocii vikingilor, în anul 793, când eroul Ragnar Lothbrok își extinde influența scandinavă, devenind unul dintre cei mai mari conducători vikingi.

Vikings serial istoric netflix

14. Serialul The Last Kingdom (2015 – prezent)

Acțiunea serialului istoric The Last Kingdom se petrece în anul 872, atunci când numeroase regate separate care formau Regatul Unit al Marii Britanii au fost cucerite de danezi.

Regele Alfred, conducătorul regatului Wessex, este nevoit să țină piept forțelor invadatoare. Personajul principal al serialului este Uthred – fiul unui nobil saxon care a fost capturat de danezi la o vârstă fragedă și a crescut printre aceștia.

El trebuie să decidă care este adevărata sa identitate: saxon sau danez.

The last kingdom serial istoric

15. Serialul Istoric – Frontier (2016 – prezent)

Un serial istoric canadian a cărui acțiune se petrece în America de Nord, în secolul al XVIII-lea, o perioadă în care comerțul cu blănuri era în floare.
Personajul principal este Declan Harp (Jason Momoa), un nelegiuit jumătate irlandez, jumătate Cree, care încearcă să pună capăt monopolului instaurat de compania Hudson Bay asupra traficului de blănuri pe teritoriul Canadei.
Frontier poate fi vizionat pe platforma Netflix.
Frontier serial netflix jason momoa

16. Black Sails (2014 – 2017)

Un serial istoric de aventură, a cărui acțiune se petrece pe insula New Providence, cea mai populată insulă din Bahamas, cu două decenii înainte de evenimentele din romanul Treasure Island al lui Robert Louis Stevenson.

E un serial cu pirați reușit, ce surprinde cu succes epoca de aur a pirateriei în Caraibe.

Black Sails serial istoric

17. Godless (2017)

O miniserie de succes, în care joacă mulți actori talentați, printre care și Michelle Dockery, cunoscută din Downton Abbey.

Acțiunea serialului istoric se petrece în Vestul Sălbatic american al anilor 1800, unde Frank Griffin, un celebru bandit, îl urmărește pe fostul său protejat Roy Goode. Roy se adăpostește în orășelul La Belle, un orășel în care trăiesc numai femei, deoarece toți bărbații au pierit în urma unui accident minier.

Mini-seria Godless, care numără șapte episoade, este disponibilă pe platforma Netflix.

Godless mini-serie istorica Netflix

18. Serialul Spartacus: Blood and Sand (2010 – 2013)

Un serial istoric considerat extraordinar. Încă de la apariția sa pe micile ecrane, serialul a creat rumoare prin scenele de acțiune, de violență și de nuditate.

Scenariul și povestea legendarului războinic trac au cucerit milioane de fani din întreaga lume. O aventură epică desăvârșită cu un final glorios. Serialul prezintă viața lui Spartacus, gladiatorul care a condus o rebeliune împotriva romanilor.

Pe parcursul celor trei sezoane, avem ocazia să îl vedem pe Spartacus în diverse ipostaze, de la aliat al romanilor până la gladiator neînfricat, culminând cu revolta de proporții pe care o conduce și rezultatul ei final.

Spartacus: Războiul celor blestemaţi poate fi vizionat pe Netflix.

Spartacus: Blood and Sand serial istoric

19. Serialul Istoric – Poldark (2015 – prezent)

Serialul a fost creat după seria de cărți cu același nume a lui Winston Graham.
Poldark îl are în centrul acțiunii pe Ross, un ofițer al armatei Marii Britanii, care se întoarce acasă, după Războiul American de Independență, hotărât să își reia viața pe care o lăsase în urmă.
Doar că lumea îi este dată peste cap în momentul în care ajunge și vede că așteptările lui nu au nicio legătură cu realitatea pe care o găsește, întrucât toți îl credeau mort. Moșia familiei este în paragină, după moartea tatălui sau, iar marea lui iubire, Elizabeth, urmează să se mărite cu vărul lui.
Un film care te surprinde și nu te lasă nicio secundă să ghicești ce urmează și ce vor face personajele.
Poldark serial istoric

20. The Lizzie Borden Chronicles (2015)

Acțiunea serialului de ficțiune istorică urmărește viața lui Lizzie Borden, o tânără care a fost absolvită de uciderea tatălui ei și a amantei acestuia, în anul 1892. Serialul este o continuare a filmului Lizzie Borden Took an Axe, care a apărut pe Netflix în 2014.

Serialul este inspirat din viață reală a unei femei pe nume Lizzie Borden, care a devenit extrem de celebră în momentul în care a fost pusă sub acuzație pentru uciderea cu sânge rece a tatălui său și a mamei sale vitrege.

Deși în final a reușit să își dovedească nevinovăția, numele ei a rămas strâns legat de această crimă brutală.

The Lizzie Borden Chronicles serial istoric

Care este serialul tău istoric preferat? Lasă-ne un comentariu mai jos.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 20 Seriale Populare din Lume - Game of Thrones

Cele mai Populare Seriale din Lume

Top cele mai bune seriale cu vampiri – Top 20

Ce Seriale cu Vampiri Putem Vedea in 2020