in , , ,

Top 5 destinații pentru un Zbor cu Balonul cu Aer Cald

Parcul National Serengeti – Tanzania

Top 5 destinații pentru un Zbor cu Balonul cu Aer Cald

Când vine vorba de experiențe de neuitat prinse în timpul unui sejur, zborul cu balonul cu aer cald este printre primele din cele pe care ți-ai dori să le bifezi. Senzația lină de ascensiune, zborul planat în nacelă și peisaje mirifice care se întind în fața ochilor tăi îți vor rămâne pentru totdeauna întipărite în memorie. Un top al locurilor pe care ar trebui să le survolezi trebuie să cuprindă următoarele destinații:

5) Cappadochia – Turcia

Cappadochia – Turcia

Zborurile cu balonul cu aer cald din Cappadocia sunt la fel de vestite ca și peșterile care împânzesc stâncile acestei zone aride din Turcia. Zona rurală din Asia Mică și-a câștigat renumele de destinație turistică atât prin prisma orașelor subterane antice scobite în roca stâncilor, cât mai ales prin trăirile intense date de un zbor cu balonul pe deasupra acestui peisaj nepământesc. Pentru cei care sunt obișnuiți cu stațiunile de pe litoralul turcesc sau cu forfota bazarului din Istanbul, Cappadocia reprezintă o experiență diferită ca de la cer la pământ.  Ascensiunea are ca punct de pornire orașul Goreme, iar peisajul sculptat în roca vulcanică de vânturile puternice și apa scursă ocazional pe stânci reprezintă într-adevăr o amintire memorabilă.

4) Sedona, Arizona – Statele Unite ale Americii

Sedona, Arizona – Statele Unite ale Americii

Un alt loc preferat de amatorii de zboruri cu balonul cu aer cald este Sedona, un oraș poziționat în fața vestitelor canioane din deșertul Arizonei. Pe lângă poveștile incitante despre eroii Vestului Sălbatic și aventurilor lor, de aici poți culege amintiri de neuitat într-un survol matinal, la primele ore ale dimineții, deasupra peisajul încărcat de nuanțe de roșu viu și pete de verdeață presărate printre acestea.

Desigur, zborul cu un balon cu aer cald este atracția principală a locului dar găsești destule alte experiențe de trăit în acest peisaj emblematic al Vestului American.

3) Parcul National Serengeti – Tanzania

Parcul National Serengeti – Tanzania

Pentru un iubitor al călătoriilor, Parcul Național Serengeti din Tanzani este o tentație de a descoperi o iamgine a Africii în starea sa pură. Zona a intrat sub protecția UNESCO din 1951, dar orice vizitator trebuie să fie conștient că parcurgerea a 5,700 de hectare de teren în deplină sălbăticie este o aventură la care nici localnicii nu îndrăznesc să viseze.

În schimb, o mai bună impresie asupa vastității Parcului Național Serengeti și a diversității faunei adăpostite în acest Eden african o vei avea în momentul în care vei urca în nacela unui balon cu aer cald pentru a te lăsa purtat într-o aventură magnifică. Este posibil ca nici așa să nu poți cuprinde zona imensa a riftului, care se întinde de la Lacul Victoria până la granița cu Kenya, dar cu siguranță vei vedea mai multe decât într-un foto-safari de o zi în interiorul parcului. În cele din urmă, cele două aventuri poti combinate pentru a avea o experiență africană autentică.

2) Valea Loarei – Franța

Valea Loarei - Franța

Cele mai citite articole

Iubești castelele, gastronomia delicată, vinurile bune și zborurile în balonul cu aer cald? Ei bine, în acest caz, Valea Loarei este locul unde poți să le experimentezi pe toate. Chiar dacă ochiul îți va fi furat de frumusețea castelelor medievale împrăștiate cu duiumul în această zonă renumită a Franței, la fel de bine poți  „degusta” priveliștea satelor pitorești răsfirate printre colinele acestui ținut. Lunile de primăvară și de vară sunt cele în care o ascensiune în balonul cu aer cald îți va oferi cele mai surprinzătoare imagini ale regiunii.

Cum zona este situată nu foarte departe de paris, orașul iubirii, poți combina cele două destinații într-o singură aventură romantică în care să îți afirmi sentimentele către jumătatea ta. Desigur, totul completat cu elemente savuroase din gastronomia franceză și priveliști de memorat pentru restul vieții.

 

1) Bagan – Myanmar

Bagan – Myanmar

 

Adaugă picătura magică de exotism aventurilor tale în nacela balonului cu aer cald și pregătește-te  să explorezi un ținut de neuitat în jurul anticului oraș Bagan din Myanmar. Zona poate fi comparată cu un universt budist concentrat într-un singur punct, grație celor 3.822 de temple construite în câmpia Mandalay care se scurge din mijlocul țării direct până pe malul mării.

Ca destinație turistică, Bagan reprezintă visul oricărui călător. Bogăția și exotismul peisajului se împletes cu elemente culturale la fel de pregnante, făcând din călătoria ta un adevărat vis. 

Un zbor cu balonul cu aer cald va debuta în zorii zilei, lăsându-ți placerea să vezi răsăritul de soare direct de la înălțime. Aventura se poate întinde pe 3 ore, cu cel puțin o oră petrecută în aer, de unde poți admira suberbele turnuri ale anticelor temple budiste care împodobesc câmpia. La decolare și aterzizare vei beneficia de gustări, răcoritoare și o cupă de șampanie, precum și de un certificat care să ateste faptul că ai experimentat senzația dată de o aventură în nacelă peste câmpia Mandalay.

În plus, o asemenea experiență îți va oferi o cu totul altă perspectivă asupra minunățiilor adăpostite în îmrejurimile Baganului, lăsându-te să crezi că ai survolat un tărâm desprind din povești.

Sursa Foto: Pixabay

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Scurt ghid de introducere in notiuni elementare pentru managementul proiectelor

Primele luni de viață ale unui pui de câine – reguli esențiale