in

7 trucuri de machiaj pentru situatii de criza

Orice situatie „de criza” – fie ca e generata de lipsa de timp, de o zi in care pielea nu ne asculta si ochii nu vor sa straluceasca sau de un produs care nu vrea sa „performeze” la capacitate maxima – are o portita de scapare. Azi iti propunem 7: 

1. In loc sa adaugi crema sau alcool in tubul de mascara, pentru a-i reda consistenta fluida adauga 3-4 picaturi pentru ochi de tipul Visine. Tine minte, insa, ca in mascara se pot dezvolta bacterii, asa ca dupa maxim 3 luni de folosire trebuie sa arunci tubul. Citeste mai multe in articolul Pericolele din mascara.

2. Varful creionului dermatograf are tendinta sa se usuce si sa traga pielea fina de pe ochi in momentul aplicarii. Pentru a evita iritatiile, inmoaie varful intr-un pic de balsam de buze fluid inainte de a-l aplica. Va aluneca mult mai usor!

3. Daca ai scapat o cutiuta de fard si s-a spart in bucatele, tot ce trebuie sa faci este sa adaugi cateva picaturi de alcool medicinal; amesteca bine pudra cu alcoolul si cand ai obtinut o pasta omogena lasa cutiuta pe o suprafata plana pentru a se usca. Fardul va fi ca nou in aproximativ 24 de ore.

Cele mai citite articole

4. Daca oja ti se usuca pe unghii cu mici bule, poate fi din cauza ca a fost depozitata la o temperatura prea ridicata. Pastreaz-o intr-un loc racoros, chiar in frigider, si vei obtine unghii perfect netede.

5. Daca te grabesti foarte tare si unghiile nu se mai usuca odata, scufunda-le in apa rece pentru 2-3 minute si se vor usca imediat. Suna ciudat, insa functioneaza de minune!

6. Te-ai trezit cu cearcane in jurul ochilor chiar in ziua unei intalniri importante? Daca nu ai un anticearcan adecvat, adauga putin fard portocaliu in cateva picaturi de fond de ten si aplica-l in zona ochilor. Va acoperi cu succes movul sau albastrul caracteristic cearcanelor.

7. Pentru a evita nesuferitele urme de mascara care pot aparea in momentul in care o aplici pe pleoapa superioara, in special daca ai aplicat deja un fard elaborat, tine o lingurita de plastic pe pleoapa cu partea curbata in exterior. In felul acesta excesul de mascara nu va mai ajunge direct pe pleoape.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cele mai murdare 7 locuri din casa ta si cum sa te protejezi de bacteriile periculoase

Cele mai comune 5 cauze pentru care iti cade parul