Cele mai murdare 7 locuri din casa ta si cum sa te protejezi de bacteriile periculoase

De

Oricat de mult ne-ar placea sa credem asta, cosul de gunoi (desi vom vorbi si despre el imediat) nu este, din pacate, singurul loc murdar din casa noastra. In articolul de azi vorbim despre pericolele ascunse din casa ta si ce poti face pentru a-ti proteja familia. 

1. Cosul de gunoi

Indiferent cat de multa grija ai avea, in cosul de gunoi se aduna bacterii periculoase care pot fi luate pe maini si introduse in organism de fiecare data cand arunci ceva. Chiar daca e neplacut, este absolut necesar ca o data pe saptamana sa speli bine cosul de gunoi cu o substanta de curatare (detergentul de vase functioneaza foarte bine in acest caz) si apoi pulverizezi in interior si in exterior o substanta antibacteriana. Poti folosi la fel de bine si servetele antibacteriene, daca optezi pentru un pachet family size.

2. Chiuveta de la bucatarie

Chiuveta de bucatarie trebuie curatata bine dupa fiecare utilizare, insa in special dupa ce ai spalat in ea carne cruda. Foloseste un burete de vase si freaca bine fiecare coltisor, dupa ce ai lasat substanta de curatare folosita sa actioneze pentru cateva minute.

3. Buretele de bucatarie

Buretii de bucatarie sunt unele dintre cele mai periculoase, mai pline de bacterii si mai dezgustatoare (privite la microscop) obiecte din casa ta. Schimba-i cat de des poti sau, din cand in cand, spala buretele cu detergent de vase, clateste-l si apoi pune-l in cuptorul cu microunde.

4. Geanta sau rucsacul pentru laptop

Gandeste-te la toate locurile in care ti-ai „trantit” geanta in ultima saptamana si la toate bacteriile care s-au putut acumula atat la exterior, cat si la interior. Daca nu pot fi spalate, pastreaza geanta sau ruscacul in locuri curate, ai grija ce depozitezi in ele si… schimba-le cand ai ocazia.

La fel stau lucrurile si cu sacosile din panza pentru cumparaturi. Arunca-le in masina de spalat de cel putin o data pe saptamana sau imediat dupa utilizare daca ai cumparat carne si s-au petrecut mici „accidente”.

6. Blatul de bucatarie

Toate microfisurile din blatul de bucatarie pot depozita bacterii periculoase. Ai grija, asadar, la alimentele care vin in contact direct cu el. Daca e vorba de carne cruda sau de legume foarte murdare, alege sa le pui pe un tocator. Pe acesta il poti schimba mult mai usor.

7. Manerele de la dulapioare, frigider, intrerupatoarele

Cei mai multi dintre noi le curatam foarte rar, din simplu motiv ca… arata curate. Daca, insa, tii cont ca mainile tale sunt si ele pe lista celor mai murdare lucruri din casa ta, e clar ca e cazul unei schimbari de atitudine. Curata-le si pe ele de fiecare data cand faci curatenie, cel putin o data pe saptamana.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publica.

S-ar putea sa-ti placa