in

Beneficiile uleiului de oregano

Oregano este o planta parfumata care este cel mai bine cunoscuta ca ingredient in mancarea italiana. Cu toate acestea, poate fi concentrat si intr-un ulei esential incarcat cu antioxidanti si compusi puternici care au dovedit beneficii pentru sanatate. Uleiul de oregano este extractul si, desi nu este la fel de puternic ca uleiul esential, pare a fi util atat atunci cand este consumat, fie aplicat pe piele. Pe de alta parte, uleiurile esentiale nu sunt destinate consumului.

Interesant este faptul ca uleiul de oregano este un agent natural antibiotic si antifungic eficient si va poate ajuta sa pierdeti in greutate si sa reduceti nivelul de colesterol. Ce este uleiul de oregano?

Botanic cunoscut sub numele de Origanum vulgare, oregano este o planta cu flori din aceeasi familie ca menta. Este adesea folosit ca planta pentru aromatizarea alimentelor. Desi este originar din Europa, acum creste in intreaga lume.

Oregano a fost popular de cand civilizatiile antice grecesti si romane l-au folosit in scopuri medicinale. De fapt, numele oregano provine din cuvintele grecesti „oros”, care inseamna munte, si „ganos”, care inseamna bucurie sau incantare. Planta a fost folosita de secole si ca condiment culinar. Uleiul esential de oregano se obtine prin uscarea in aer a frunzelor si lastarilor plantei. Odata uscate, uleiul este extras si concentrat prin distilare cu abur.

Cele mai citite articole

Uleiul esential de oregano poate fi amestecat cu un ulei purtator si aplicat local. Cu toate acestea, nu trebuie consumat oral. Extractul de ulei de oregano, pe de alta parte, poate fi produs prin mai multe metode de extractie folosind compusi precum dioxidul de carbon sau alcoolul. Este disponibil pe scara larga ca supliment si poate fi gasit adesea sub forma de pilule sau capsule. Oregano contine compusi numiti fenoli, terpeni si terpenoizi. Au proprietati antioxidante puternice si sunt responsabile de parfumul sau:

  1. Cel mai abundent fenol din oregano, s-a dovedit ca opreste cresterea mai multor tipuri diferite de bacterii.
  2. Acest antifungic natural poate sustine, de asemenea, sistemul imunitar si proteja impotriva toxinelor.
  3. Acid rosmarinic. Acest puternic antioxidant ajuta la protejarea impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Se considera ca acesti compusi stau la baza numeroaselor beneficii pentru sanatate ale oreganului.

Iata cateva beneficii si utilizari potentiale ale uleiului de oregano.

  1. Antibiotic natural

Oreganul si carvacrolul pe care il contine pot ajuta la combaterea bacteriilor. Staphylococcus aureus bacterie este una dintre cele mai comune cauze ale infectiei, ducand la boli cum ar fi intoxicatii alimentare si infectii ale pielii. Un studiu special a analizat daca uleiul esential de oregano a imbunatatit supravietuirea a 14 soareci infectati cu Staphylococcus aureus.

  1. Antioxidant puternic

Antioxidantii ajuta la protejarea organismului de daunele provocate de radicalii liberi. Se crede ca deteriorarea radicalilor liberi joaca un rol in imbatranirea si dezvoltarea unor boli, cum ar fi cancerul si bolile de inima.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

De ce sa-ti cumperi o pereche de cercei din aur roz?

Garsoniere de vânzare în Iași – De ce acte e nevoie pentru tranzacția imobiliară