in

Ce presupune meseria de tehnician maseur si cine o poate practica?

Meseria de tehnician maseur este extrem de placuta, deoarece specialistul intra in contact direct cu clientul, uneori apropierea fiind atat de mare, incat se creeaza puternica emotie interpersonala din cauza faptului ca de foarte multe ori masajul se face direct pe piele. Orice maseur este entuziasmat si motivat de gradul de satisfactie al clientilor, de ceea ce reuseste sa obtina in urma unei sedinte, dar si de faptul ca multi clienti il percep ca pe un prieten apropiat, cu care isi pot impartasi secretele.

Pentru a deveni maseur profesionist este suficienta absolvirea liceului si urmarea unor cursuri de masaj pe o durata de sase luni, la sfarsitul carora absolventii isi pot deschide chiar un cabinet particular.

Avantaje si satisfactii ale meseriei de maseur profesionist

Clientii care se prezinta in cabinetul unui maseur profesionist sau care ii cer ajutorul sunt persoanele care au probleme cu spatele, care se simt inconfortabil din cauza pozitiei de la birou, care sufera de o anumita afectiune care implica necesitatea masajului terapeutic.

Cele mai citite articole

Masajul este, totodata, un „refresh” pentru minte si muschi, pentru starea fizica si psihica, iar terapia posturala care implica masajul pe scaun nu este altceva decat o sedinta rapida, care se efectueaza prin haine, chiar la biroul clientului.

Costurile pentru o sedinta de masaj nu sunt mari, iar efectele se cunosc in timp, fiind mentinute cel putin 48 de ore. Cu ajutorul unui maseur bun, pacientii pot diminua durerea, pot capata o flexibilitate si o postura mai buna. Ei pot afla mai multe detalii despre postura pe care trebuie sa o adopte la birou, cum trebuie sa isi regleze si sa isi ajusteze scaunul, ce masuri trebuie sa ia pentru a atenua durerile, deoarece maseurul are aceasta competenta, de a oferi sfaturi importante, in urma absolvirii cursurilor.

Maseurii trebuie ca inainte de a avea grija de pacienti, sa aiba grija de ei insisi, sa tina cont de toate recomandarile si lucrurile invatate la cursurile de masaj, sa isi ia cateva minute de relaxare si odihna intre doi pacienti si sa se hraneasca si sa se hidrateze foarte bine in orele de program. Pentru a ajunge maseuri profesionisti, persoanele interesate trebuie sa aiba dorinta de a invata continuu, de a aprofunda cunostintele si de a pune in practica tot ce stiu, dar si sa puna pasiune in ceea ce fac.

Cele mai placute aspecte ale acestei meserii sunt reprezentate de satisfactia de pe chipul oamenilor cand scapa de dureri, entuziasmul si motivatia de a invata in continuu, de a aprofunda ceea ce stiu, de a-si fideliza in acest fel clientii. In plus, pacientii trebuie sa se simta bine in preajma maseurului, care, in timp, le poate deveni un fel de confident, un prieten bun care, in afara faptului ca ii scapa de dureri, ii scapa si de greutatile care ii apasa pe suflet.

Meseria de maseur terapeut este una dintre cele mai frumoase meserii din lume, care aduce multiple satisfactii clientilor si practicantilor.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Criterii pentru a alege cele mai bune echipamente fast-food pentru afacerea ta

Pachetul Microsoft 365 – solutia perfecta pentru cei care doresc promovarea businessului