in

Cele mai apreciate arome de parfum pentru femei. Cum alegi produsul potrivit?

Cele mai apreciate arome de parfum pentru femei. Cum alegi produsul potrivit?

Parfumurile ajută orice femeie să își definească personalitatea. Identificarea parfumului perfect nu este o misiune ușoară, mai ales dacă nu știi de unde trebuie să începi. Află în continuare care sunt cele mai apreciate arome de parfum pentru femei, iar apoi vei fi mai aproape de găsirea parfumului preferat. 

Îți recomandăm să verifici oferta de  parfumuri pentru femei L’Occitane, dar nu înainte de a citi recomandările din acest articol. 

Parfumurile pot fi clasificate în funcție de familia din care fac parte, astfel: 

  • Aromele orientale și picante sunt destul de grele, fiind recomandate în special pentru lunile de iarnă sau ca parfum de seară. 
  • Aromele de citrice sau fructate sunt ușor de purtat, fiind recomandate pentru lunile de vară și pentru utilizare în timpul zilei, 
  • Aromele lemnoase reprezintă energia masculină și sunt preferate de femeile puternice care vor să domine spațiul și persoanele care se află în el. 
  • Aromele florale sunt extrem de feminine și delicate, fiind recomandate femeilor care își exprimă cu naturalețe latura sensibilă. 

Alegerea parfumului potrivit este o călătorie minunată, plină de experiențe senzoriale care te vor încânta. Poți începe cu explorarea a două – trei arome, potrivite pentru fiecare sezon și pentru fiecare tip de eveniment. Stările diferite ale personalității tale îți vor dicta ce parfum trebuie să alegi în fiecare zi. Parfumul reprezintă o emoție, la fel ca și tine, și este firesc dacă nu vei dori să obții aceleași senzații de la parfumul tău în fiecare zi. 

Cele mai citite articole

Temperatura este un factor cheie ce influențează felul în care miroase un parfum, așa că este întotdeauna indicat să îl încerci în diferite momente, care să ofere toate subtilitățile pe care trebuie să le cunoști. Va trebui să înțelegi notele de parfum și familiile, astfel încât atunci când îți dai cu parfum să simți cum acesta te completează. 

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a găsi parfumul potrivit pentru tine este să alegi dintre citrice/fructe, florare, mosc/condimente și lemnoase. Mirosurile florale sunt blânde și includ lavanda, trandafiri sau iasomie. Citricele oferă un miros mai îndrăzneț, în timp ce moscul inspiră un miros de in. Condimentele precum scorțișoara sau vanilia, vor aduce întotdeauna o notă specială oricărui parfum. 

O variantă mai personalizată sunt parfumurile create special pentru fiecare persoană. Vei putea să alegi astfel ceva despre care poți spune că te definește cu adevărat și transmite exact mesajul pe care ți-l dorești. Dacă alegi un parfum personalizat, pur și simplu nu te vei putea sătura de el și chiar dacă anotimpurile ori stilul tău personal se schimbă, te vei surprinde revenind iar și iar la același parfum. 

Iată care sunt cele mai importante reguli pentru alegerea parfumului potrivit.

  • Nu încerca prea multe parfumuri într-o singură sesiune de shopping. Testează parfumul pe pielea ta și așteaptă câteva ore ca să vezi cum se comportă în timp. 
  • Alege notele care îți plac, deoarece asta va face căutarea mult mai ușoară. Îți place cum miroase șamponul de păr sau lumânarea din living? Sunt doar câteva dintre variantele de la care poți să pornești. 
  • Evită tendințele, deoarece nu ai nicio garanție că parfumurile respective se vor potrivi cu pielea și cu gusturile tale. Fă-ți timp să te cunoști și vei descoperi foarte repede care este stilul ce te definește. 
  • Stabilește clar care este momentul sau evenimentul unde vei purta parfumul. Decide-te dacă vrei să cumperi parfumul tău zilnic, care te va defini sau este parfumul pe care îl vei purta la ocaziile speciale cum ar fi ziua de naștere sau petrecerea de Crăciun de la birou. Mirosurile au o legătură puternică cu emoțiile și memoria, fiind legate cu anumite momente în care poți fi transpusă instantaneu atunci când simți parfumul respectiv. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Tinute de ocazie la moda in anul 2021- 4 exemple

Cele mai importante motive pentru care sa apelezi la un amanet de aur