in

Cele mai importante motive pentru care sa apelezi la un amanet de aur

Aurul este un metal pe care toti il cunosc si pe care foarte multe persoane il apreciaza pentru frumusetea sa, dar si pentru valoarea pe care o are. Relatia pe care acest metal o are cu oamenii este foarte veche si radacinile sale se pot gasi in Egiptul Antic. In prezent, aurul a ramas la fel de apreciat ca si in trecut. Foarte multe persoane au inca mosteniri de la bunici sau parinti constand in bijuterii din aur, unele chiar din aur masiv si aceste bijuterii pot fi valorificate.

Optiunea de a merge la amanet aur este una dintre cele mai bune variante pentru a valorifica aurul ramas in casa si nefolosit sau bijuteriile din aur care nu mai sunt purtate. De asemenea, aurul este o metoda foarte rapida cu ajutorul careia pot fi obtinuti bani cash insa este recomandat sa se stie de la inceput calitatea aurului astfel incat sa nu exista surprize neplacute.

Amanetarea bijuteriilor din aur pentru ca s-au stricat

Unele bijuterii din aur ajung in final sa se strice. Este normal sa se intample asta si multe persoane nu mai vor sa le repare, mai ales ca sansele de a gasi un bijutier care chiar sa stie sa repare sunt destul de mici. Prin urmare, aceste bijuterii pot merge cu succes la un amanet unde pot fi valorificate mult mai usor. Partea buna la bijuterii este ca cele mai multe au pe ele inscriptionat tipul de aur. Asta inseamna ca proprietarul poate sa isi faca o idee despre ce pret va obtine pe bijuteriile pe care vrea sa le amaneteze.

Acesta este motivul pentru care multi proprietari de bijuterii aleg sa le duca la amanet pentru a nu risca sa le duca la reparat si sa nu fie multumiti de rezultate.

Amanetarea bijuteriilor pentru a obtine rapid bani

Un alt motiv pentru care sunt duse bijuterii la casele de amanet este obtinerea unor sume de bani rapid. Uneori, avand in vedere economia foarte fluctuanta a Romaniei, apare nevoia de bani care trebuie sa fie obtinuti rapid si bancile nu reprezinta o solutie. 

In primul rand, un imprumut la banca se obtine dupa mai multe vizite, ceea ce inseamna ca persoana aflata in nevoia de finante trebuie sa astepte. De asemenea, este posibil ca cel care are probleme cu banii sa nu intruneasca toate conditiile unei banci. O alta solutie pot fi IFN-urile, insa acestea au dobanzi mari, motiv pentru care sunt evitate in general de clienti.

La un amanet de aur, banii se obtin pe loc, acesta fiind unul din cele mai mari avantaje pe care casele de amanet le ofera in prezent. Cu ajutorul lor, bijuteriile sunt lasate si se primeste contravaloarea lor, in urma unei evaluari care implica testarea calitatii aurului, cantarirea si verificarea imperfectiunilor, pentru ca, in cazul in care proprietarul nu revendica bijuteria, aceasta sa poata fi valorificata la cel putin aceeasi suma data de casa de amanet acestuia.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai apreciate arome de parfum pentru femei. Cum alegi produsul potrivit?

Top 3 leacuri eficiente in tratarea racelilor