in

Cele mai cunoscute femei din istoria jocurilor de noroc

Cele mai cunoscute femei din istoria jocurilor de noroc

De-a lungul istoriei, unele femei au reușit să își pună amprenta asupra jocurilor de noroc. Încă din cele mai vechi timpuri au fost și nume care au marcat istoria și moștenirea lor este una importantă. În rândurile următoare te invităm să descoperi cinci dintre femeile care au avut o contribuție aparte. 

  • Lottie Deno (Roul-Lottie)

S-a născut în 1844, în Kentucky, cel mai probabil sub numele Carlotta J. Thompkins, într-o familie bogată. S-a mutat la Detroit din dorința de a se mărita, însă destinul i-a rezervat o altă soartă. Ajunsă aici, ea a pierdut toți banii și a început să călătorească de-a lungul râului Mississippi. A învățat să joace poker pe vasele fluviale și era o jucătoare extraordinară. Astfel a primit și porecla de Deno, de la cuvântul spaniol pentru bani (dinero). Ulterior a ajuns în Texas, unde l-a întâlnit pe Frank Thurmond, un partener de joc cu care s-a și căsătorit. Ea a rămas în istorie ca fiind una dintre cele mai cunoscute jucătoare de poker din acele vremuri, conform informațiilor publicate pe blogul NetBet, într-un material despre cele mai cunoscute femei care au marcat istoria jocurilor de noroc.

  • Eleanor Dumont (Madame Moustache)

Despre ea se spune că a deschis lumea blackjack-ului pentru femei. Cel mai probabil s-a născut sub numele Simone Jules în 1829, iar în 1854 s-a mutat în Nevada City. Astfel, aici a deschis o sală de jocuri ce purta denumirea Vingt-et-un, predecesorul blackjack-ului. Totuși, în sala pe care o deținea femeile nu erau primite să joace. Accesul era permis doar pentru bărbații care se bucurau de serviciile „femeii dealer”. Madame Moustache, așa cum era poreclită, a părăsit ulterior Nevada City și s-a mutat în California, Arizona și Montana.

  • Maria Gertrudis Barcelo (Regina păcatului)

Cele mai citite articole

S-a născut la începutul secolului al XIX-lea și încă de la vârsta de 25 de ani a primit porecla Regina păcatului. El deținea o sală de jocuri faimoasă în Munții Ortiz, situați în nordul statului american New Mexico. Nu doar că deținea această sală, dar era și o jucătoare foarte bună la Monte – un joc de cărți interesant din acele vremuri. Afacerea pe care a avut-o i-a adus venituri de peste 350 de mii de dolari. A murit în anul 1852, iar mulți dintre cei care îi vizitau sala au participat pentru a-i aduce un ultim omagiu.

  • Alice Ivers Duffield Tubbs Huevert (Poker Alice)

S-a născut în Anglia în 1851, dar s-a mutat încă din tinerețe în SUA. Lumea pokerului a descoperit-o după ce primul ei soț a murit. Era într-o situație financiară destul de dificilă, iar în primă fază a jucat și a împărțit cărți. A fost una dintre primele femei faimoase din jocul de poker. Era cunoscută ca o femeie dură, ce avea asupra ei mereu o armă. Avea reguli stricte și dorea să fie respectate. A împușcat un bărbat care nu a respectat regula „fără muncă duminica”, dar ulterior a fost achitată. Are o poveste de viață demnă de un film și susținea că a câștigat peste 250 de mii de dolari din poker în timpul vieții, echivalentul a peste 3 milioane de dolari din zilele noastre. S-a stins din viață în 1930, iar povestea sa a dus la apariția unei ecranizări în 1987, cu Elizabeth Taylor în rolul principal.

  • Mayme Stocker

S-a născut în 1875 și apoi s-a mutat în Las Vegas. Ea a rămas în istorie ca fiind prima femeie care a deținut o licență de jocuri de noroc, după ce Las Vegas le-a legalizat complet în 1931. A operat un cazinou pe care l-a lăsat fiilor săi. A rămas activă în viața publică din Las Vegas până în anul 1972.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Care sunt cele mai interesante jocuri pe care le poți lua cu tine în concediu pentru cel mic

Avantajele cazinourilor noi si cum să profiți de ele