in

Cum alegi o remorcă agricolă potrivită

O remorcă agricolă este utilă pentru a căra recolta, îngrășământul, lemnul, gunoiul și nu numai, așadar te ajută mult în simplificarea muncii. Pentru a fi sigur că alegi remorca agricolă potrivită, trebuie să ții cont, în primul rând, de vehiculul la care o vei atașa. Cu cât acesta este mai mare, cu atât remorca trebuie să aibă o capacitate mai ridicată. De asemenea, ține cont de cantitatea produselor pe care le obții din cultura ta, de preț și de caracteristici, pentru că aceasta trebuie să îți îndeplinească toate nevoile.

În rândurile ce urmează, îți vom prezenta două tipuri de remorci care vin în ajutorul tău, fie că ești agricultor sau grădinar.

Remorca basculabilă

Este ideală pentru transportul materialelor nisipoase, dar și pentru țevi, lemne sau piese de mobilier, având o suprafață mare de încărcare. Pentru bascularea materialului, acest tip de remorcă folosește un sistem hidraulic. Nu uita să distribui în remorcă materialul în mod egal pentru a elimina riscul de a se răsturna remorca sau marfa. De asemenea, este esențial să respecți capacitatea maximă admisă.

Avantajele acestui tip de remorcă sunt multiple, dintre care amintim:

  • Nu este necesar să schimbi uleiul sau să o alimentezi cu carburant, neavând transmisie sau motor;
  • Materialul transportat se descarcă foarte simplu;
  • Are obloane detașabile, ceea ce permite încărcarea mărfurilor atipice;
  • Poate fi decuplată fără să descarci materialele;
  • Costurile de întreținere sunt mici, neavând piese speciale.

O atenție deosebită trebuie acordată în momentul în care conduci ansamblul format din mașină și remorcă. Acesta fiind foarte lung, poate conduce la manevrarea dificilă în spații mici. De asemenea, este necesar să verifici bateria pompei hidraulice înainte de a începe încărcarea materialelor.

Cele mai citite articole

După cum poți observa, remorca basculabilă prezintă numeroase avantaje. Descoperă gama de produse si alege o remorcă basculabilă potrivita nevoilor tale.

Remorca agricolă cu două axe

O astfel de remorcă ușurează munca oricărui agricultor și îi scurtează timpul de lucru pe câmp sau în domeniul construcțiilor. Poți transporta cantități mari de produse agricole, furaje, chiar și materiale de construcții, având capacități diverse: între 4 și 10 tone, între 19 și 26 mc sau 10.300 kg cu opțiune de basculare.

Remorcile cu două axe prezintă următoarele avantaje:

  • Sunt ideale pentru terenuri accidentate și pentru transportul cantităților mari de marfă;
  • Au suspensie parabolică și ecartament mare;
  • Prezintă stabilitate mai bună la viraje;
  • Are costuri minime de întreținere;
  • Poate fi tractată cu ușurință de un tractor.

Magazia lu Costică are remorci cu două axe de vânzare cu capacități diferite, cu sistem de frânare hidraulic sau pneumatic și motoare începând de la 45CP.

Pe lângă dotările și avantajele pe care le prezintă fiecare tip de remorcă, este bine să știi faptul că există numeroase accesorii potrivite pentru acestea. Astfel, poți alcătui o remorcă ideală care să acopere toate necesitățile tale.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Alege o remorcă alimentară poloneză dacă ai o afacere HoReCa

Ce trebuie să știi despre frigiderul tău înainte să îl cumperi