in

Ce trebuie să știi despre frigiderul tău înainte să îl cumperi

Alegerea unui electrocasnic nu este ușoară. Mereu trebuie să analizăm tot ce poate să facă acel aparat, spațiul de depozitare și cât de util ne este pentru uz personal, prepararea alimentelor sau pentru divertisment. Ca să restrângem aria electrocasnicelor, în acest articol vei găsi mai multe detalii legate de un frigider. Acesta joacă un rol important în orice gospodărie, făcând parte din gama electrocasnicelor care protejează și prelungesc durata alimentelor înainte de alterare.

Iată câteva elemente de care trebuie să ții cont!

  1. Spațiul de stocare

Păstrarea alimentelor este foarte importantă. Unele alimente se strică mai repede decât altele și majoritatea produselor alimentare au nevoie de un spațiu usact și răcoros de depozitare. În funcție de nevoile tale și cele ale familiei tale este important cât de spațios este frigiderul tău și dacă are un congelator încorporat sau nu. Pentru o familie compusă din 4-5 persoane, într-un frigider incorporabil este ideal să depoziteze toate cumpărăturile și să mențină mâncarea gătită.

  1. Consumul unui frigider

Uniunea Europeană a impus ca toate electrocasnicele de pe piață să conțină o etichetă care informează consumatorul în legătură cu eficiența energetică. Acea etichetă este vizibilă, fiind marcată cu litere de la A (fiind cel mai sustenabil pentru mediu) până la G (fiind mai puțin sustenabil pentru mediu) și culorile aferente cu verde (A) și roșu (G). În general majoritatea magazinelor dețin doar frigidere cu eficiență energetică de la A la C pentru a deveni cât mai sustenabile. O gamă variată de frigidere și combine frigorifice o au cei de la Altex.ro, iar în această perioadă produsele lor sunt și la ofertă.

  1. Care este cel mai întâlnit model

Cele mai citite articole

Europenii folosesc cel mai des acel model cu două uși dar pe un singur nivel, în partea de sus fiind frigider iar în partea de jos congelatorul. Magazinele oferă și modelul cu 2 uși regăsit în stilul americanilor care este la fel de util pentru cine deține spațiul necesar.

  1. Tipul de răcire al frigiderului

După cum am menționat și mai sus Comisia Europeană a impus anumite reglementări în ceea ce privește eficiența energetică dar aici intră și modul de răcire al unui frigider. În prezent regăsim pe piață frigidere cu răcire statică, răcire dinamică cu ventilator intern și răcire cu ajutorul tehnologiei NoFrost și NeoFrost.

  1. Funcțiile de inteligență ale frigiderului

Tehnologia evoluează zilnic în diferite domenii. De la frigiderul clasic doar cu o ușă și un bec clasic în interior, am ajuns la un monitor extern cu Display LCD și LED, măsurarea temperaturii corespunzătoare, alegerea modului de ventilare pe etajerele frigiderului și recunoaștere vocală. Spațiul de depozitare a devenit tot mai diversificat cu rafturi special realizate pentru legume și fructe, unele pentru caserole și suport pentru băuturi.

Acestea fiind spuse, cele prezentate mai sus sunt doar câteva elemente importante de care trebuie să ținem cont când achiziționăm un frigider, restul elementelor fiind în funcție de placul fiecăruia. Nu uita să arunci un ochi pe Altex.ro deoarece au o gama largă de produse și diferite oferte.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum alegi o remorcă agricolă potrivită

Patru motive de a alege tigla metalica cu acoperire cu granule minerale