in

Cum să începi procesul de amenajare a bucătăriei – Iată 3 pași care te vor conduce garantat spre rezultatul mult visat!

Dacă te afli în acel punct în care cauți idei de amenajare pentru bucătăria ta, dar ți se pare că ești blocat în miile de posibilități și nu poți alege ceva concret, ai ajuns unde trebuie! Deși ai multe variante de amenajare, bogăția posibilităților te blochează și rămâi pe gânduri în ceea ce privește cea mai bună alegere și pașii de urmat.

         Din fericire, există 3 pași foarte simpli pe care îi poți urma pentru a ajunge la rezultatul mult visat în ceea ce privește amenajarea bucătăriei tale. Tot ce trebuie să faci este să cauți mai mult în interior și mai puțin în revistele de specialitate. Asta înseamnă că trebuie să te concentrezi pe emoția pe care vrei ca bucătăria ta să ți-o transmită și pe acele detalii, precum este culoarea, care te vor ajuta să transpui acest sentiment.

Iată 3 pași care te vor conduce garantat spre rezultatul mult visat atunci când nu știi cum să începi procesul de amenajare a bucătăriei:

1. Începe cu sfârșitul determinând unde vrei de fapt să ajungi

         Cel mai important este să ai imaginea bucătăriei în minte de la bun început. Dar cum faci asta când ești nehotărât? Nu este atât de dificil dacă, pe lângă nenumăratele imagini din reviste, adaugi și puțină emoție. Gândește-te la ce vrei să transmită bucătăria ta. Probabil că te vei întoarce la sentimentul de „acasă”, iar asta se leagă foarte mult de copilărie, de mirosuri, texturi și culori. Orientează-te în funcție de aceste trăiri și selectează din imaginile găsite doar acele lucruri care te stimulează în acest sens.

Cele mai citite articole

2. Dă culoare emoției pe care vrei să o transpui

         În funcție de emoția pe care o cauți, alege paleta de culori pe care vrei să o incluzi în amenajarea bucătăriei tale. Dacă vrei să regăsești în acest spațiu sentimentul de liniște care te încarcă pozitiv, specific senzației de „acasă”, ocupă-te de culoare pereților în primul rând. Un efect excelent poți obține dacă folosești tencuiala minerala decorativa de interior de la Novacolor-romania.ro. Pe lângă culoarea excepțională, vei reda și o textură deosebită, care amplifică efectul vizual pe care îl cauți.

3. Caută echilibrul dintre practic și estetic

         Ultimul pas important este să te orientezi și din punct de vedere practic în amenajarea bucătăriei. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, hotărăște unde vor fi plasate mobilierul și electrocasnicele. Toate componentele bucătăriei tale trebuie să fie ordonate pragmatic și să te asiguri că esteticul nu pune în pericol funcționalitatea acestui spațiu. În funcție de locul în care așezi chiuveta, aragazul și frigiderul, spre exemplu, poți hotărî ulterior și locul în care să așezi masa, să aplici tencuiala decorativă sau alte elemente de impact.

         Prin urmare, când nu știi cum poți începe procesul de amenajare a bucătăriei, este necesar să cauți în interiorul tău sentimentul pe care vrei ca acest spațiu să ți-l transmită pe termen lung. Odată găsit acel sentiment de „acasă” specific bucătăriei tale, alege culorile care te fac să retrăiești emoția aceasta și încorporează-le armonios cu ajutorul mobilierului,al pereților și electrocasnicelor. Nu uita să nici de latura practică și asigură-te că funcționarul și esteticul merg mână în mână.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

De ce românii preferă jocurile de păcănele pe cazinourile online?

4 accesorii care nu trebuie să lipsească din casa ta