in , ,

Cupluri celebre din Romania

Top 10 Cupluri celebre din Romania Adela Popescu si Radu Valcan
Există cupluri celebre care arată că există dragoste, dincolo de mirajul de a fi vedetă. România este plină de cupluri mai mult sau mai puțin celebre. Unele dintre aceste cupluri și-au dovedit însă, atât celebritatea, cât și longevitatea. Exprimarea reciprocă a sentimentelor de afecțiune pentru partener salvează căsnicia. Un ingredient aparent banal al longevității unui cuplu fericit este readus în discuție de Danièle Balmelle, consilier conjugal la Asociația Franceză a Centrelor de Consiliere Conjugală (A.F.C.C.C): bunătatea. Autoare a unor studii referitoare la relațiile de cuplu, Daniele Balmelle susține că, atunci când cei doi parteneri știu să-și exprime bunătatea unul față de celălalt, relația este în siguranță. Oamenii nu sunt perfecți, iar acesta este lucrul de care trebuie să ții cont în orice interacțiune pe care o ai cu ceilalți – și acesta este lucrul pe care îl spun cel mai des și vedetele atunci când sunt întrebate care este secretul reușitei relației pe care o au. De fapt, secretul este funcționarea simbiotică – după cum spun și specialiștii în cupluri, tocmai pentru a se regăsi mereu echilibrul. Astfel, atunci când unul are nevoie de sprijin pentru soluționarea unei probleme, celălalt trebuie să fie dispus să îl ajute.

1. Adela Popescu și Radu Vâlcan

Adela Popescu si Radu Valcan alaturi de copil

Sunt tineri, frumoși, talentați și îndrăgostiți, iar asta se vede nu doar în particular, ci și în aparițiile mondene, unde pozează în ipostaze tandre. Adela Popescu și Radu Vâlcan s-au cunoscut la filmări, pe platourile Acasă TV, și, după ce s-au iubit o vreme pe micul ecran, au hotărât să continue povestea de amor și-n viață reală. O poveste longevivă, la fel ca și cuplul pe care îl formează. Adela și Radu sunt părinții a doi băieți pe nume Alexandru și Andrei.

2. Andra și Cătălin Măruță

Andra si Catalin Maruta

De când sunt părinți, cei doi  recunosc că viața lor s-a schimbat, este mai frumoasă, mai interesantă, completă. Au trecut 11 ani de când Andra și Cătălin Măruță au spus DA în fața ofițerului stării civile. Acum, au doi copii minunați și formează unul dintre cele mai frumoase cupluri din showbiz.

3. Andreea și Cabral Ibacka

Andreea si Cabral Ibacka

Un cuplu exotic, care trăiește o poveste de iubire cu despărțiri și împăcări, cu o căsătorie că în povești și o filosofie de viață care poate servi drept model. Umorul și pasiunea sunt ingredientele principale ale relației lor și punem pariu că nu se plictisesc niciodată, mai ales că obișnuiesc să plece în vacanțe neprogramate, în căutare de „chill, zen și feng-shui”, după spusele lui Cabral. Cei doi s-au căsătorit în 2011, iar în luna decembrie 2018, Andreea și Cabral au devenit părinții unei fetițe pe care au botezat-o Namiko.

4. Andreea Bănică și Lucian Mitrea

Andreea Banica si Lucian Mitea

Cântăreața Andreea Bănică, cunoscută pe piața muzicală de pe vremea celebrei trupe Blondy, și impresarul Lucian Mitrea s-au căsătorit în iunie 2008, după o relație de 15 ani. În următorul an, în mai 2009, cântăreața a dat naștere unei fetițe superbe, Sofia Maria.

5. Petre Roman și Silvia Chifiriuc

Petre Roman si Silvia Chifiriuc

Fostul premier Petre Roman a divorțat de Mioara Roman pentru a se însura cu cântăreața Silvia Chifiriuc. În anul căsătoriei lor, 2009, Silvia avea doar 37 de ani. Cei doi sunt părinții unui băiețel. Silvia Chifiriuc și Petre Român sunt împreună de 9 ani și au împreună un copil, botezat Petrus.

6. Oana și Viorel Lis

Oana si Viorel Lis

Fostul edil al Capitalei, Viorel Lis, s-a însurat cu secretara lui de atunci, Oana. Oana l-a cunoscut pe Viorel Lis când avea doar 18 ani: “A fost primul meu bărbat… Pentru mine, Viorel e jumătatea mea, bărbatul care mi-a schimbat viaţa și fără de care nu mă văd trăind”, spune Oana. Sunt împreună din 1998, dar s-au cununat civil abia în 2009, după ce ea l-a cerut de bărbat pe fostul edil, aflat la a treia căsnicie.

7. Carmen Brumă și Mircea Badea

Carmen Bruma si Mircea Badea

Mircea și Carmen s-au cunoscut în perioada în care amândoi lucrau la Realitatea și de atunci formează unul dintre cele mai solide cupluri din showbiz-ul românesc. Probabil și pentru că sunt o prezența destul de discretă în lumea mondenă și evita să vorbească în public despre relația lor.

8. Adelina Elisei și Cristi Chivu

Adelina Elisei si Cristi Chivu

O relație frumoasă între doi tineri de succes nu s-a putut termina decât cu o nuntă. Adelina Elisei, prezentatoare TV, și Cristi Chivu, fotbalist, s-au cunoscut și s-au luat, lăsând la o parte răutățile celor din jur. Palatul Știrbei a fost locul unde cei doi au avut petrecerea de nuntă, rămasă pe lista nunților celebre din România.

9. Elena Udrea și Adrian Alexandrov

Elena Udrea si Adrian Alexandrov

Cele mai citite articole

Adrian Alexandrov a fost model în echipa lui Cătălin Botezatu, un bărbat cu un CV impresionant și o carieră construită pe cont propriu, de la zero. Omul de afaceri a vorbit presei despre cele mai importante evenimente: botezul Evei Maria – fiica sa împreună cu Elena Udrea, dar și de cununia cu Udrea. Iubitul fostei șefe a Cancelariei Prezidențiale se împarte între România și Costa Rica, acolo unde stă Elena Udrea și fiica să.

10. Nicoleta Luciu și Zsolt Csergo

Nicoleta Luciu si Zsolt Csergo

Nicoleta Luciu și Zsolt Csergo reprezintă un cuplu solid din anul 2005. Chiar dacă au devenit părinți în toamna anului 2008 (Zsolt jr.), iar în septembrie 2011 au venit pe lume și tripletii, actrița de telenovele și omul de afaceri păreau că nu se grăbesc să se căsătorească. Iată că în 2012 vedeta s-a căsătorit cu Zsolt Csergo. Ceremonia a avut loc în oraşul Miercurea Ciuc şi a fost urmată de botezul tripleţilor cuplului, Karoly, Kevin şi Kim.

10 Cupluri celebre din istoria României

Dacă privim istoria ca pe o uriașă pânză pictată, apar în față noastră fapte, evenimente, întâmplări de tot felul și – din loc în loc – pete de culoare. Acestea sunt trăirile intense ale oamenilor care nu mai sunt. Căsătorii reușite, divorțuri, prietenii, multe cu reverberații în spațiul public, tot ce formează viața sentimentală a societății se regăsește în istoria câtorva cupluri celebre. Domnitori, ziariști, politicieni, artiști sau chiar regi, fiecare a avut o poveste de dragoste.

Regele Mihai I si regina Ana


Iată 10 dintre cuplurile care au rămas celebre în istoria României: 

1. Gheorghe Bibescu, domnitorul Țării Românești între 1842 și 1848, și Marițica Văcărescu

2. Alexandru Ioan Cuza, domnitorul Principatelor Române, 1859-1866, și Maria Obrenovici

3. C. A. Rosetti, 1816-1885, ziarist și om politic, și Maria Grant

4. Mihail Kogălniceanu, 1816-1891, om politic și istoric, și Raluca Lamotescu

5. Barbu Știrbei, domnitorul Țării Românești între 1849 și 1856, și Elisabeta Cantacuzino

6. Carol I, domnitor, apoi rege al României între 1866 și 1914, și Regina Elisabeta

7. Ferdinand I, rege al României între 1914 și 1927, și Elena Văcărescu

8. Carol al II-lea, rege al României între 1930 și 1940, și Elena Lupescu

9. Mihai I, rege al României între 1940 și 1947, și Regina Ana

10. George Enescu, compozitor și interpret, 1881-1955, și Maruca Cantacuzino

Care este cuplul tău preferat de vedete din România? Lasă-ne un comentariu în rubrica de mai jos.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

TOP Citate despre succes - 30 de citate

Citate motivationale despre succes

Cupluri Celebre din Istorie și Literatură