Datoriile nu anuleaza micile placeri ale vietii

0
25

Atunci cand ai datorii, depresia e cumva destul de aproape de tine. Nu prea ai cu cine sa discuti, cui sa ceri ajutorul, iar in general te simti destul de singur. Potrivit specialistilor, de multe ori persoanele cu datorii se simt rusinate si stinghere si aproape nu mai socializeaza avand o asemenea povara in spate. Totusi, dincolo de aceste lucruri, faptul ca ai sa nu datorii nu ar trebui sa constituie un motiv de depresie, ci ar trebui sa te determine sa iti rezolvi problemele financiare cat mai repede si cat mai clar.

Inainte de a trage concluzii, daca am urmari sfaturile specialistilor, cum ar fi sectiunea Kruk Romania pareri, de pe propriul site, am vedea ca de fapt micile placeri ale vietii nu trebuie renegate complet doar pentru ca ne aflam intr-o situatie temporara mai dificila. Este importanta insa constientizarea situatiei si gasirea unor solutii, care sa ne ajute sa iesim din impas.

Care este limita dintre datorie si permisiune?

Cand stii ca ai datorii, este de la sine inteles faptul ca trebuie sa fii responsabil cu proprii bani. Dincolo de acest lucru, responsabilitatea vizeaza si banii datorati, indiferent ca vorbim despre utilitati, rate sau alte tipuri de imprumuturi.

Un prim pas in vederea stabilirii limitelor o are educatia financiara. Destul de multe persoane nu inteleg suficient de bine anumite notiuni, drept pentru care ajung adesea sa intre intr-un cerc vicios al datoriilor, care se vor mari pe zi ce trece.

Educatia financiara inseamna mai mult decat simple date contabile sau informatii generale cu privire la veinturi si cheltuieli. In educatia financiara stau raspunsurile pe care se cladeste un buget sanatos, neafectat de datorii. Exemplele de calcul, ideile de gestionare a veniturilor sau esalonarea platilor conform unor grafice personalizate, acestea sunt elementele cheie care ar trebui sa le ia orice persoana in calcul, mai ales daca la nivelul bugetului exista anumite dezechilibre.

De asemenea, planuri personalizate de esalonare a datoriilor pot fi realizate chiar cu ajutorul Kruk Romania, o companie specializata in astfel de probleme, care pune mai presus de orice respectul fata de persoanele care au nevoie de ajutor si intelegere, ajutandu-le sa depaseasca momentele mai putin placute.

Aparitia datoriilor nu trebuie sa insemne ruperea de socializare si nici fuga din fata raspunderii. In acest fel se pot deteriora relatii intre cunostinte, iar acest lucru nu este de dorit. De aceea, pentru a va proteja mai inainte de orice linistea, prietenii si viata in pace, datoriile trebuie sa fie primele pe care sa le eradicati, cu ajutorul educatiei financiare.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Please enter your comment!
Please enter your name here