in , ,

Top meserii bine plătite fără studii superioare în România 2020

Pe piața muncii din România există foarte multe meserii care nu necesită studii superioare, dar care sunt foarte bine plătite. Pentru aceste joburi ai nevoie de o diplomă de calificare, iar acestea sunt emise de Ministerul Educației Naţionale și Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Iată care sunt cele 6 meserii bine plătite pentru care nu îți trebuie o facultate:

Fotograf

Fotograf

Un fotograf poate câștigă la o nuntă sau la un botez peste 500 de euro. De asemenea, dacă pe lângă ședințele foto individuale, mai lucrează și cu o agenție de publicitate sau de modeling, poate obține un venit considerabil. Pe lângă realizarea fotografiilor, rolul de fotograf mai presupune și prelucrarea și retușarea acestora. De asemenea, tot el se ocupă de developarea fotografiilor și realizarea albumelor foto.

Obținerea echipamentului necesar poate fi costisitor la început, însă numărul mare de evenimente precum nunți, botezuri, petreceri aniversare sau sesiuni foto de familie îți oferă sume mari de bani.

Antrenor personal

Pentru a deveni antrenor personal trebuie să urmezi un curs de formare care costă în jur de 2.000 de lei. Antrenamentele sportive alături de un antrenor personal sunt mult mai eficiente pentru a ajunge la forma dorită într-un timp foarte scurt.

Un antrenor personal îți poate spune ce înseamnă un stil de viață sănătos, ce alimente trebuie să consumi și în ce cantitate pentru a te tonofia. Acesta are rolul de a te responsabiliza și de a te motiva să îți atingi scopurile, de a ajunge la forma fizică mult dorită. Cu un astfel de job poți avea un câștig între 2.000 și 10.000 de lei pe lună.

Make-up artist

joburi pentru makeup artist

În ultimii ani, tot mai multe femei pun accentul pe aspectul fizic al acestora. Un curs de formare și specialiare costă în jurul sumei de 500 de euro. Un make-up artist poate avea un salariu de 5.000 de lei pe luna și poate ajunge la unul de 20.000 de lei, în funcție de colaborările pe care are acesta.

Este un job flebixil, dinamic și artistic, în care creativitatea este nelipsită. Un make-up artist trebuie să știe să relaționeze cu clienții săi. Printr-un machiaj profesional, poți transforma complet o persoană. Spre exemplu, un machiaj de mireasă poate costa între 150 lei și 1.000 de lei.

Cosmetician

Cele mai citite articole

Beautician

Această meserie este din ce în ce mai căutată de români în ultima perioadă. Există o multitudine de cursuri de formare și specializare în acest domeniu, care pot dura până la 6 luni. Un astfel de job presupune că ai simt estetic și să te pricepi să lucrezi cu oamenii. Principala activitate este de a realiza tratamente de înfrumusețare facială și corporală, de a îmbunătăți aspectul fizic al clienților.

Cererea pe piața din România a crescut, iar salariile au devenit foarte atractive. O cosmeticiană cu experiență în domeniu poate ajunge la un salariu de 5.000 de lei pe lună.

Hair-stylist

Hair-stylist

De-a lungul istoriei, părul a jucat un rol foarte important în societătatea noastră, fiind asociat la femei cu tinerețea și frumusețea, iar la bărbați cu masculinitatea. Coafura dezvăluie personalitatea fiecăruia. Un hair-stylist trebuie să înteleagă nevoile unui client și să îi ofere acestuia un serviciu de înaltă calitate.

Există o mulțime de cursuri de formare și specializare în România în acest domeniu și pot costă între 1.000 și 3.000 de euro. Veniturile unui astfel de job pot fi pe măsură, dacă hair-stylistul este cu adevărat talentat și dacă lucrează la un salon de renume. În prezent, există o mulțime de tehnici noi care trebuie învățate și care sunt importante pentru satisfacerea nevoilor clienților.

Controlor de trafic aerian

Controlor de trafic aerian

Controlorii de trafic aerian nu au nevoie de studii sperioare absolvite, însă admiterea și pregătirea pentru un astfel de job sunt destul de dificile. Au rolul de a supragevhea și de a organiza activitățile avioanelor aflate în aer. De asemenea, comunica constant cu piloții aflați în zbor pentru a rezolva diferite situații.

Responsabilitatea unui controlor de trafic aerian este mare. Un începător pe o astfel de poziție poate câștigă 20.000 de lei și poate ajunge după câțiva ani de experiență la 30.000 de lei. Acesta își desfafoara activitatea în turnul de control al traficului aerian, în cadrul aeroportului. Comunicarea clară și cooperarea cu membri echipajului sunt importante pentru a asigura fluxul corect al traficului aerian.

Pentru a avea o meserie bine plătită în România, la care să lucrezi din pasiune, nu îți trebuie neapărat o diplomă universitară. În prezent, există o multitudine de cursuri de formare și specializare în diferite domenii precum cosmetică sau fotografie. Dorința de a oferi servicii de calitate clienților tăi și pasiunea pe care o ai te diferențiază de ceilalți și îți poate aduce câștiguri atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere emoțional.

Sursa Foto: Pixabay

Articol realizat in colaborare cu:

CPP Alexander's

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

bitcoin

Top 10 criptomonede care se pot mina

Orele iubirii