Această pizza se poate prepara din aluat congelat sau din amestecul pentru aluat sărac în Fodmap, fără gluten. Este recomandat să citiți etichetele și să evitați ingredientele cum ar fi făina, inulina și rădăcina de cicoare. Găsirea aluatului de pizza sărac în Fodmap nu ar trebui să vă creeze dificultăți. Unele aluaturi sau amestecuri pot conține gume, cum ar fi guma de xantan și guma de guar – ambele fiind sărace în Fodmap.
Această pizza se poate prepara din aluat congelat sau din amestecul pentru aluat sărac în Fodmap, fără gluten. Este recomandat să citiți etichetele și să evitați ingredientele cum ar fi făina, inulina și rădăcina de cicoare. Găsirea aluatului de pizza sărac în Fodmap nu ar trebui să vă creeze dificultăți. Unele aluaturi sau amestecuri pot conține gume, cum ar fi guma de xantan și guma de guar – ambele fiind sărace în Fodmap.
Această rețetă se bazează pe un aluat de pizza de 12 inci (30,5 cm). Ajustați după preferințe pentru a obține alte cantități de aluat, având grijă să nu amestecați ingredientele sărace în Fodmap cu alte ingrediente.
Cârnați, Mozzarella și roșii
Pentru această rețetă s-au utilizat cârnați italieni însă puteți folosi și alte tipuri de cârnați, important este să alegeți varianta săracă în Fodmap. Întrebați măcelarul și citiți etichetele. Mozzarella într-o porție de 40 g este săracă în Fodmap și devine moderată în Fodmap doar la cantități de 630 g (aproximativ 4 căni!). Acest lucru înseamnă că putem folosi mozzarella în rețetele noastre sărace în Fodmap. Dieta săracă în Fodmap nu este o dietă care exclude lactatele, iar cantitatea de mozzarella folosită în această reteță ar trebui să fie tolerată și de către persoanele cu sindrom de intestin iritabil, însă trebuie să fiți conștienți despre relația dumneavoastră cu lactoza și brânza. În loc de sos de roșii optați pentru roșii proaspete. Achiziționați roșiile cele mai proaspete și sănătoase.
Alegeți uleiul CBD obținut din cânepă
Această pizza este puțin diferită prin faptul că uleiul se adaugă doar înainte de servire și nu în rețeta însăși. Nu este recomandată încălzirea uleiului de cânepă peste 180°F/82°C, astfel protejând potența uleiului. În cazul în care doriți să preparați această pizza, este important să adăugați cantitățile recomandate de produse. Pentru această pizza se adaugă 15 picături pe porție, ceea ce este echivalent cu aproximativ 1/8 linguriță, însă puteți să îl adăugați cu ajutorul unui picurător. În cazul în care achiziționați uleiul din marca Elixinol, înseamnă că fiecare porție din pizza preparată cu ulei de cânepă, săracă în Fodmap va conține aproximativ 5 mg de canabidiol (CBD).
Pizza cu ulei CBD săracă în Fodmap cu cârnați și roșii proaspete
Experimentarea gătitului cu ulei CBD a condus la această rețetă de pizza.
Ingrediente:
-cârnați italieni săraci în Fodmap (225 g)
Cele mai citite articole
-aluat de pizza sărac în Fodmap de 12 inch (30,5 cm). În cazul în care alegeți varianta congelată, urmați instrucțiunile de preparare.
-ulei infuzat cu usturoi- cu bază de ulei de măsline
-8 uncii (225 g) mozzarella, feliată sau mărunțită
-3 roșii medii coapte, tăiate
-2 linguri de parmezan ras
-busuioc uscat
-oregano uscat
-ardei roșu măcinat (opțional)
–ulei CBD de cânepă într-un flacon cu picurător
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 450°F/230°C. Puneți cârnații într-o tigaie antiaderentă la foc mediu și prăjiți până când nu mai au culoarea roz. Când sunt gata, puneți deoparte. Adăugați puțin ulei într-o tigaie din fontă de 14 inch (35,5 cm). Puneți aluatul de pizza direct pe o tavă de copt mare sau într-o tigaie cu diametrul de 30,5 cm. În cazul în care utilizați un aluat congelat, puneți-l pur și simplu în tigaie. Adăugați mozzarella și roșiile peste aluat. Se așează cârnații uniform peste aluat iar apoi se presară parmezanul. Adăugați un vârf de cuțit de busuioc și oregano, și în funcție de preferințe ardeiul roșu măcinat. Puneți pizza în cuptor până când aluatul este rumenit și crocant iar brânza este topită (aproximativ 15-20 de minute). Se scoate din cuptor, se taie în 4 porții și se adaugă 15 picături de ulei de cânepă la fiecare porție. Serviți cu poftă!