in

Shaorma, dorită de pofticioși și în pandemie

Acest fel de mâncare de origine arabă era inițial un amestec de carne tocată, sos și legume, învelite toate într-o lipie (pâine plată foarte subțire fără drojdie). Nu există o rețetă fixă, deoarece bucătarii au tot adăugat câte ceva specific acestui preparat de-a lungul vremii, pe baza produselor disponibile și a preferințelor culinare.

Ești proprietar de unitate fast food și cauți modele de aparate de făcut shaorma care să se potrivească afacerii tale?

Vrei să cumperi cea mai bună mașină de shaorma electrică profesională disponibilă pe piață în aceste zile, când trebuie să-ți orientezi producția mai ales pentru livrarea la domiciliu?

Ai îndoieli despre cumpărarea acesteia, deoarece distribuitorii se îmbie cu tot soiul de modele în mediul online?

Întrebările și îndoielile despre mașina de shaorma electrică nu ar trebui să îți dea coșmaruri, deoarece lucrurile sunt în realitate mai simple decât crezi.

Nu lăsa confuzia să te copleșească când iei decizia de achiziție. Nu lăsa numele sau marca să îți domine opțiunea finală.

Principalele criterii de alegere a unei mașini de preparat shaorma bune sunt:

  1. Prețul.
  2. Calitatea echipamentului.
  3. Caracteristicile.
  4. Evaluările celor ce au achiziționat diversele modele de echipamente shaorma și le-au utilizat intensiv în unitățile lor.

Tehnologia de funcționare a acestor echipamente

Pentru a găti carnea, se folosește un aparat special pentru shaorma. Este o instalație constând dintr-una sau mai multe frigărui pentru carne (țepușe) amplasat pe verticală și un număr de elemente de încălzire, care asigură prăjirea produsului.

Există la distribuitori aparate pentru shaorma care funcționează pe bază de gaz sau de curent electric.

În practică, diferența dintre ele este resimțită mai ales din punct de vedere al economiilor: gazul este mai ieftin decât energia electrică. Unii susțin, de asemenea, că modelele electrice usucă mai multă carne.

Totuși, echipamentele electrice sunt mai simplu de utilizat și mai sigure.

Mărimea dotărilor contează în materie de fast-food: cu cât este mai masiv, cu atât este și mai productiv echipamentul pentru producție de shaorma.

Majoritatea modelelor au un motor electric, care este responsabil de rotirea frigăruilor și de prăjirea cărnii în mod uniform, dar unii bucătari preferă să-l modifice un pic pe cont propriu pentru a controla mai bine procesul de prăjire.

Puțini oameni știu că tipul de carne pentru shaorma (oricare ar fie el) trebuie să treacă mai întâi prin procesul de marinare, apoi este prăjită. Carnea porționată în fâșii este fixată pe o țepușă amplasată vertical, care se rotește într-un cerc în raport cu elementele de încălzire. Imediat ce carnea este prăjită, aceasta este tăiată în straturi subțiri cu un cuțit special care se depozitează în recipientul situat în partea de jos a unității de frigere.

Elementele de încălzire

Poate fi vorba de încălzitoare electrice tubulare de diferite forme (drepte, spirale, concave etc.) cu radiații infraroșii sau arzătoare cu gaz – conducte metalice fără flacără.

Cele mai citite articole

Instalațiile profesionale sunt întotdeauna echipate cu mai multe zone de încălzire, a căror reglare se realizează independent una de cealaltă.

În aparatele scumpe moderne de preparat shaorma, în aceeași zonă pot exista mai multe elemente termice pentru a asigura prăjirea mai rapidă și eficientă a cărnii.

Toate unitățile electrice sunt echipate cu comenzi rotative, indicatoare luminoase și buton de pornire.

Dispozitivele pot fi cu o acționare manuală sau automată (cele electrice). În primul caz, pe șinele în care este atașată spirala verticală (aerisire), există mai multe găuri situate la o anumită distanță unua de celălaltă. Prin schimbarea traseului de la stânga la dreapta, nivelul de carne prăjită este reglat.

În cel de-al doilea caz, distanța de la carne la zonele de încălzire este ajustată printr-un mecanism special, care în plus poate ocupa o a treia poziție – într-un anumit unghi.

Pentru o funcționare bună, pe echipament sunt instalate scuturi tip oglindă speciale, care cresc temperatura ce ajută la gătirea cărnii.

Sfaturi de selecție a celui mai bun echipament de preparat shaorma

Când cumperi un aparat pentru shaorma trebuie să acorzi atenție deosebită modului de instalare.

Există modele care necesită o intervenție de specialitate – cazul când este necesar să se facă legătura la pământ.

Este mai bine să întrebi distribuitorul dacă piesele de schimb sunt disponibile, dacă va fi dificil să le găsești după un timp. Nu te ghida doar după preț. Modul de îngrijire corespunzătoare a echipamentului este descris în instrucțiunile de utilizare, precum și răspunsurile la alte întrebări care necesită detalii.

Dacă iei în considerare opțiunea de a comanda prin internet, este recomandabil să studiezi cu mare atenție și recenziile clienților ce au achiziționat și folosit modelul de aparat de preparat shaorma dorit de tine.

Un loc bun de unde poți comanda un dispozitiv pentru shaorma ideal este TC Romania Crown Cool.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 5 cele mai bune shaormerii din Bucuresti

Pizza cu ulei CBD în dieta Fodmap