in

TACTICA WEB – Crearea unui aspect de proiectare a site-ului web

Toate etapele de creare a site-ului web sunt importante pentru buna funcționare a resursei, dar dezvoltarea designului este una dintre principalele. Practic, designul este ceea ce vizitatorul vede mai întâi, îl evaluează și decide dacă să rămână pe pagină sau să închidă pagina. Proiectantul agenției TACTICA WEB se bazează pe termenii de referință, desenează butoane, bannere și alte elemente grafice. 

Cu alte cuvinte, prototipul care a fost creat în prima etapă a dezvoltării site-ului web are un aspect estetic și este produs în culorile alese de client. Dacă compania are un stil corporativ, atunci designul este dezvoltat în conformitate cu acesta. Alternativ, se poate dezvolta mai întâi o identitate corporativă, apoi un design bazat pe aceasta. Aspectul finalizat este predat clientului și așteaptă aprobarea acestuia. Dacă sunt necesare îmbunătățiri, proiectantul le face și arată din nou clientului. Proiectul este modificat până când este aprobat.

Combinarea proiectării cu sistemul de management al site-ului (aspect)

Designerul de layout folosește limbajul HTML pentru a traduce designul final într-un proiect de lucru. Resursa capătă viață, devine dinamică, toate butoanele funcționează. Resursa devine cross-browser și se afișează corect în toate browserele de internet existente. În aceeași etapă, sunt create stiluri CSS.

Cele mai citite articole

Mai mult, resursa este conectată la sistemul de control. Cu ajutorul acestuia, sunt create pagini, categorii și subcategorii ale proiectului, se determină ordinea de funcționare a filei de meniu, sunt plasate hyperlinkuri. Resursa primește o structură finală care va fi prezentată vizitatorilor. Uneori, site-urile pot fi utilizate fără un CMS (de exemplu, pagini de destinație), astfel încât site-ul este pur și simplu prezentat în limbaje HTML și CSS fără a face legătura cu motorul.

În aceeași etapă, sunt tipărite categoriile și subcategoriile, precum și conținutul care va fi plasat pe pagină. Designerul de layout acordă o atenție deosebită aspectului cardului de produs pentru magazinul online, care trebuie să îndeplinească cerințele tehnice și ale utilizatorului. În etapa finală de aspect, este dezvoltată o versiune adaptivă a site-ului. Este opțional, dar recomandat pentru clienții care doresc să ajungă la traficul mobil.

Programare site web

Nu este nevoie de programare în etapele de creare a unui site simplu (de exemplu, o pagină simplă). Programatorul se alătură lucrării dacă se dezvoltă un proiect mare și complex, adică o platformă. Sarcina unui specialist este de a dezvolta funcții complexe: un calculator, un sistem de plată care utilizează carduri bancare, un convertor valutar, adică toate acele funcții care nu sunt incluse în pachetul standard de funcționalități.

Completarea conținutului

Penultima etapă a creării unui site web este umplerea paginilor cu conținut grafic și informațional. Plasează videoclipuri, fotografii, texte și alte informații pe care vizitatorul le poate vedea sau citi. Pe baza nucleului semantic, sunt scrise articole SEO (dacă se presupune că resursa este promovată prin metoda SEO), managerul de conținut plasează elemente grafice într-o structură logică, iar paginile sunt optimizate intern.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Carrera, ochelari de soare

TOP 5 moduri prin care poți deveni o persoană mai atrăgătoare