Bucharest Christmas Market

Top 15 Targuri din Bucuresti

De

Romanii in general si bucurestenii in particular s-au obisnuit de ceva vreme cu o multitudine de targuri, care mai de care cu o oferta mai larga de produse si distractie. De multe ori, in cadrul acestor targuri  se imbina istoria, etniile si traditiile, care se impletesc de asemenea adeseori cu bucate de sarbatoare campenesti, ori cu evenimente de lansare a unor produse si asa mai departe. Dar ce este targul la romani e bine de aflat, inainte de a sti cam ce targuri au loc prin Bucurestiul de fiecare zi, „din vara si pana-n toamna”.

Targul este o asezare omeneasca mai mica decat un oras si mai mare decat un sat. In Evul Mediu si epoca moderna targurile erau localitatile care primeau drepturi deosebite de avea piete la intervale regulate de timp pentru schimburi comerciale locale. Cuvantul exista in limbile scandinave sub forma „torg”, de unde posibilitatea transmiterii la slavi si la romani in vremurile varegilor. Alte surse precizeaza ca in limba romana cuvantul „targ” provine din limba slava veche, de la trŭgŭ. Cronica lui Nestor sau Cronica vremurilor trecute contine o lista a targurilor din Moldova in care se remarca Askai Torg (Targul Iasilor) si Romanov Torg (Targul Roman). Filologul Sorin Paliga a studiat etimologia cuvantului si a concluzionat ca „este improbabila originea slava in romana, in ciuda raspandirii largi a acestei ipoteze” si indica o origine pre‐indo‐europeana.

Conform lui Nicolae Iorga, procesul de formare a targurilor in Tara Romaneasca a decurs in felul urmator: „adica, intre mai multe sate, la locul intilnirii lor, si-au ridicat negustorii de asezare vremelnica satele, corturile lor, prefacute de la o bucata de vreme, odata cu putinta unui cistig de toate zilele, in case cu largi palate de lemn in fata, cu tarabe, care se puteau ridica spre stresina, intinse orizontal, ofereau mesterului putinta de a se aseza acolo turceste si de a lucra, dupa stravechiul obicei oriental, de fata cu clientul sau trecatorul”. Probabil, in acelasi fel era si in Moldova. Initial, targurile au fost asezari satesti, care, datorita unor conditii geografice favorabile, s-au transformat in targuri, orase.

Targuri din Bucuresti – Cele mai importante 

Top Targuri Bucuresti

1. Targ de vara pana-n seara

 • 12 iulie – 14 iulie

Targ tinut de Piața Țaraneasca si Atelierele de Creatie Piata Taraneasca si Mester – Esti, la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.

2. Love Yard Sale

 • 20 iulie – 21 iulie 2019

O noua editie. Locul de desfasurare este tot Copper’s Pub, Bucuresti.

3. Targul international de incaltaminte, confectii si accesorii

 • 3 septembrie – 5 septembrie 2019

Complexul Romexpo Bucuresti

4. Entertainment Arena Expo

 • 3 septembrie – 5 Septembrie 2019
Romexpo, Bucuresti. Targ si expozitie pentru industria de divertisment din Romania. Aparate si jocuri pentru casinouri si pariuri, VLT, AWP, componente.

5. NEXT SEASON II 2019

 • 03 – 05 septembrie 2019

Targ International de Incaltaminte,  Confectii si Accesorii, Romexpo Pavilion C1.

6. BIFE-SIM 

 • 12 septembrie – 15 septembrie 2019

Romexpo impreuna cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si Camera de Comert si Industrie din Romania organizeaza cea de-a XXVIII-a ediție a BIFE-SIM – Targ international de mobila, echipamente si accesorii.

7. Antique Market 

 • 12 septembrie – 15 septembrie 2019

Targ de obiecte de arta si antichitati. Cea de-a XXVI – a editie Antique Market – Targ de obiecte de arta si antichitati va fi organizata in Pavilionul B1.

8. BIO LIFE & STYLE EXPO II

 • 27 septembrie – 29 septembrie 2019

Targ&Expoziție pentru o viață verde, la Romexpo Bucuresti.

9. Print & Sign 2019

 • 9 octombrie – 12 octombrie 2019

Targ de tipar si semnalistica. Se desfasoara la Romexpo Bucuresti, are o tematica variata si acopera cele mai importante segmente din industria printului. Cea de-a 15-a editie urmeaza trendul global si pune accent pe imprimarea digitala pe textile.

10. Targul Bucurestilor

 • 10-14 octombrie 2019

Parcul Izvor din București.

11. INDAGRA 

Targul INDAGRA

30 octombrie-3 noiembrie 2019, la Romexpo Bucuresti. Targ international de produse si echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei.

12. INDAGRA FOOD & CARNEEXPO 

 • 30 octombrie – 3 noiembrie 2019

Targul international pentru industria alimentara devine si in 2019, la Romexpo, spatiul de expunere a sute de produse, tehnologii inovative si de desfasurare a unor sesiuni informative cu privire la performantele si progresul din domeniul alimentatiei.

13. Expo Drink

 • 30 octombrie – 3 noiembrie 2019

La Romexpo Bucuresti. Targ de vinuri, bere, bauturi alcoolice si non-alcoolice.

14. TTR II

 • 14 noiembrie – 17 noiembrie 2019

La Romexpo Bucuresti. Targul de turism al Romaniei. Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna 2019 se desfasoara in Pavilionul B1. Targul de Turism al Romaniei e intr-o continua dezvoltare, fiind unul dintre cele mai importante targuri din domeniu.

15. Targul International GAUDEAMUS Carte de Invatatura

 • 14 noiembrie – 18 noiembrie

In Pavilionul Central al Complexului Romexpo Bucuresti

16. GoodWine

 • 22 noiembrie – 24 noiembrie 2019

Romexpo. Targ international de vinuri Bucuresti. Anul acesta se aniverseaza 10 ani de GoodWine. De-a lungul acestor ani s-au asezat bazele unui targ-reper pentru industria viti-vinicolă, dar si pentru publicul iubitor de vin. Acesta e targul la care toti producatorii si importatorii de pe piata romaneasca si-au expus produsele cel putin o data.

17. Targul cadourilor de Craciun

 • 6 decembrie – 8 decembrie 2019

Targ de cadouri, decoratiuni si suveniruri. Anul acesta, Targul Cadourilor de Craciun va avea loc in cadrul Centrului Expozitional Romexpo – Pavilionul C1.

18. Bucharest Christmas Market 

 • 1 decembrie 2019 – 27 decembrie 2019

Bucharest Christmas Market

Targul oficial de Craciun al Primariei din Bucuresti, in Piata Constitutiei. La casutele din Piața Constitutiei ne vom delecta cu produse traditionale, insa vom avea parte si de spectacole de muzica si dans, un carusel, un trenuleț, Casa lui Mos Craciun, dar si produse si obiecte romanesti. Activitatile din cadrul Targului de Craciun Bucuresti sunt gratuite.

Program: zilnic, intre orele 10:00-22:00

Lasa un Comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publica.

S-ar putea sa-ti placa