in

3 operatii estetice care pareau mituri pentru romani in urma cu 30 de ani

Chirurgia estetica a cunoscut in ultimii ani o evolutie impresionanta inclusiv in tara noastra. Interventii care in urma cu 20 de ani pareau doar mituri, pot fi realizate acum in cabinetele medicilor romani.

Prea putin cunoscuta in Romania de dinainte de Revolutie din cauza regimului comunist, chirurgia estetica a fost practicata initial de cativa specialisti care au migrat de la chirurgia plastica reparatorie. Primul cabinet particular specializat de chirurgie estetica a aparut in anul 1993, iar un an mai tarziu a fost fondata Societatea Romana de Chirurgie Estetica. Primele interventii de chirurgie estetica in primul cabinet particular s-au facut demonstrativ in anul 1996 in cadrul unor workshopuri la nivel national si international.

Astazi, la aproximativ 25 de ani distanta, in cabinetele de chirurgie estetica pot fi realizate unele dintre cele mai evoluate interventii. Progresul tehnologic si chirurgical au facut ca chirurgia plastica sa fie cu adevarat remarcabila. Beneficiile pe care le poate oferi sunt unele extraordinare, reusind sa confere persoanelor care au suferit accidente sau modificari majore ale corpului in urma nasterilor un aspect care sa le redea increderea in propria persoana.

Iata cateva dintre astfel de interventii de chirurgie estetica:

Vaginoplastia

Vaginoplastia este o procedura care are drept scop „ingustarea” vaginului ai carui muschi devin slabiti dupa nastere sau din cauza procesului natural de imbatranire. Unii chirurgi sustin ca o astfel de interventie poate chiar imbunatati sensibilitatea in timpului actului sexual. Aceasta teorie este insa contestata de altii.

O interventie de vaginoplastie poate fi efectuata separat sau impreuna cu una de labioplastice, care presupune micsorarea labiilor (interventie care poate dura in medie 15 minute, fara a fi necesara anestezia generala).

Lifting fese

Liftingul de fese sau ridicarea feselor este o procedura chirurgicala care se impune celor care au pierdut o cantitate semnificativa de greutate si au ramas cu un posterior lasat si deformat sau care, din cauza procesului normal de imbatranire, are un aspect inestetic

Abdominoplastie

Este interventia de chirurgie estetica prin care se indeparteaza excesul de grasime si piele si, in cele mai multe cazuri, „repara” muschii slabiti, creand un profil abdominal mai neted si mai ferm.

Un abdomen plat si bine tonifiat este un lucru pe care multi dintre noi ne straduim sa-l obtinem prin exercitii intense si controlul greutatii. Uneori, aceste metode nu au efect. Chiar si indivizii cu o greutate corporala normala si bine proportionati pot dezvolta un abdomen inestetic. Printre cauzele cele mai frecvente se numara: varsta, ereditatea, sarcina, o operatie anterioara, fluctuatii semnificative in greutate.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum alegi laptele praf potrivit pentru bebelusul tau?

De ce sa iti echipezi masina cu anvelope de iarna noi si nu second hand?