in , , ,

Animale de casă comune și cum să scapi de ele

Dăunătorii sunt o problemă comună pentru mulți proprietari de locuințe. Aceștia pot face ca locuința dvs. să miroasă urât, pot lăsa pete inestetice și chiar pot răspândi boli. Dar nu vă faceți griji! Există soluții disponibile pentru a vă ajuta să scăpați de acești dăunători enervanți. Această postare pe blog vă va oferi informații despre cele mai comune tipuri de dăunători care invadează casele și vă va arăta cum să îi eliminați de pe proprietatea dvs. Fie că ai de-a face cu furnici sau gândaci, acest articol de blog te-a acoperit.

Furnici

Furnicile sunt un dăunător casnic comun care poate pătrunde în casa dvs. prin cele mai mici fisuri. De asemenea, ele își găsesc drumul în crăpăturile strâmte din jurul casei dvs. unde își fac cuiburi, umplu tot felul de recipiente de mâncare cu apă cu zahăr pentru a se hrăni cu ele, precum și cu orice alte dulciuri care ar putea să zacă prin preajmă – inclusiv sandvișuri cu unt de arahide. Pentru a scăpa de ele din aceste locuri, stropiți acid boric sau suc de lămâie de-a lungul fiecărei crăpături sau găuri din care le-ați văzut ieșind.

Termitele

Termitele sunt ucigași silențioși, dar nu sunt întotdeauna la vedere. Acești dăunători stau ascunși la vedere în timp ce ronțăie în secret structura și fundația casei tale – și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să le găsești invadând singură! Pentru a ține aceste insecte enervante departe de proprietatea dvs. pentru totdeauna, instalați o barieră în jurul acesteia; pesticidele lichide sau materialele de construcție cu infuzie de pesticide se vor descurca foarte bine, de asemenea.

Gândaci de pat

Aceste insecte mici și viclene pot fi găsite aproape oriunde și sunt greu de controlat. Le place să se ascundă în obiectele personale, în bagaje sau chiar pe dumneavoastră. Dacă aveți o infestare, cel mai bun mod de a scăpa de ele este să apelați la servicii de dezinsecție care au experiență cu aceste creaturi enervante. De asemenea, este important ca atunci când spălați lenjeria de pat, aceasta să fie spălată la temperaturi extrem de ridicate, precum și să eliminați dezordinea din casa dvs., ceea ce face mai ușor pentru experți să găsească dacă mai pot exista unele care se ascund în colțuri strâmte, inclusiv în locuri precum canapelele sau scaunele. Populațiile de gândaci de pat cresc doar în perioadele în care călătorim mai des decât de obicei, datorită obiceiurilor lor de hrănire care constau în principal în mese de sânge, evitând în același timp detectarea printre bunurile și hainele noastre, crescând astfel șansele de răspândire ulterioară

Muște de casă

Cele mai citite articole

Muștele sunt un dăunător de care este greu de scăpat. Ele par prea dornice de șansa de a ne invada spațiul personal și de a-și face simțită prezența la fiecare pas, dar există speranță! Cu tone de repelenți naturali, de la ulei de lavandă la lămâie sau frunze de busuioc în fereastra de la bucătărie, puteți prelua controlul asupra acestor creaturi enervante cu ușurință. Indiferent de câte ori le alungăm, ele continuă să revină – muștele pur și simplu nu știu când e de ajuns. Din fericire, deși pare că niciodată; cu atât de multe tipuri diferite de plante în jurul nostru, cum ar fi levănțica sau menta, în apropierea pervazurilor ferestrelor unde muștele ar putea sta la pândă așteptând o invitație în casa dvs.

Țânțari

Țânțarii sunt o pacoste cu care trebuie să te confrunți în casă sau în afara ei. Ele pot simți dioxidul de carbon și acidul lactic până la 30 de metri distanță, precum și substanțele chimice din transpirația dumneavoastră. Nu doar adulții sunt afectați de țânțari, de asemenea. Chiar și copiii pot deveni victime ale mușcăturilor lor – în special cei cu piele sensibilă sau alergii care pot avea dificultăți de respirație după ce au fost mușcați. Din fericire, putem face lucruri pentru a descuraja acești dăunători să ne deranjeze prea mult, cum ar fi purtarea de haine repelente pentru țânțari care conțin ulei de citronella, care s-a dovedit a fi eficient în a-i ține la distanță timp de ore întregi; folosirea unor suporturi de lumânări umplute cu apă amestecată cu uleiuri esențiale precum mentă, lemn de cedru sau lemongrass.

Gândaci

Gândacii sunt cei mai dezgustători dăunători casnici. Le place să ne mănânce mâncarea și să facă caca pe covoarele noastre, dar cel mai rău este că pot transmite boli. Pentru ca infestările de gândaci să nu apară în casa ta trebuie să astupi orice fisuri sau găuri care pot fi prezente cu mastic sau alte materiale. Dacă acest lucru s-a întâmplat deja, atunci faceți un amestec – amestecați trei părți de acid boric (acesta îi va ucide) și o parte de zahăr pudră (pentru a le atrage atenția).

Rozătoare

Rozătoarele sunt dăunători enervanți și dificili de eliminat. Ei vă contaminează casa, sunt purtători de boli și aduc alte rozătoare în spațiul dumneavoastră. Puteți încerca să instalați capcane în casă sau să folosiți rodenticide, cum ar fi naftalina, sau să apelați la ajutor profesionist dacă aveți nevoie.

Articol preluat de pe Cherryish

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Scuterele electrice Silence aduc multiple beneficii pentru utilizator

Ești mândră de aspectul tău fizic? Iată cum te poți  folosi de acest atu pentru a face bani frumoși