in ,

Beneficii ale fructului de avocado

Beauty model holding avocado halves over her eyes

Avocado este considerat un fruct destul de unic. Deși majoritatea fructelor constau în principal din carbohidrați, avocado este bogat în grăsimi sănătoase. Fructele de avocado tind să fie bogate în fibre – aproximativ 7% din greutate, ceea ce este foarte mult în comparație cu majoritatea celorlalte alimente. Fibrele pot avea beneficii importante pentru pierderea în greutate și, de asemenea, pot avea beneficii metabolice.

Avocado și uleiul de avocado sunt bogate în acid oleic monoinsaturat, un acid gras sănătos pentru inimă, despre care se crede că este unul dintre motivele principale pentru beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline. Nu în ultimul rând, se vorbește tot mai des despre faptul că, un consum frecvent de avocado poate ajuta la pierderea în greutate – subiectul numărul 1 în preocupările sănătoase ale omenirii. Potrivit cercetătorilor, există câteva dovezi conform cărora avocado este un aliment favorabil pentru pierderea în greutate. Spre exemplu, în cadrul unui studiu efectuat în America, persoanele care au mâncat avocado la o masă s-au simțit cu 23% mai…sătule și cu dorința de a mânca cu 28% mai puțin în următoarele 5 ore, în comparație cu persoanele care nu au consumat acest fruct. Dacă acest lucru este valabil pe termen lung, atunci includerea avocado în dieta dvs. vă poate ajuta în mod natural să aveți mai puține calorii și să vă ușurați respectarea obiceiurilor alimentare sănătoase.

Fructul de avocado e baza unei diete sănătoase

Avocado sunt, de asemenea, o sursă de fibre și acid oleic, o grăsime sănătoasă mononsaturată. Acidul oleic ajută la scăderea plăcii LDL nesănătoase formând colesterolul. Scăderea colesterolului și a grăsimilor corporale nu numai că duce la reducerea riscului de boli cardiovasculare, dar, de asemenea, duce la reducerea inflamației și la reducerea riscului de cancer. Mai mult, acidul oleic din avocado nu numai că ajută organismul să absoarbă și să utilizeze antioxidanții găsiți și în avocado în sine, dar contribuie la absorbția substanțelor fitochimice conținute în alte fructe și legume mâncate în aceeași masă.

Fructul de avocado inclus în dieta zilnică ne poate face mai sănătoși

Avocado este, de asemenea, bogat în fibre și foarte scăzut în carbohidrați, două atribute care ar trebui să contribuie la pierderea în greutate, cel puțin în contextul unei diete sănătoase, bazată pe alimente în mod real benefice stării de bine a organismului. Avocado poate ajuta la pierderea în greutate, păstrându-vă în formă mai mult timp și făcându-vă să mâncați cu mai puține calorii. De asemenea, sunt bogate în fibre și sărace în carbohidrați, care pot favoriza pierderea în greutate. De fapt, avocado este delicios și ușor de încorporat în dieta ta.

Fructele de avocado sunt nu numai sănătoase, dar sunt și incredibil de delicioase și merg cu multe tipuri de mâncare. Le puteți adăuga în salate și diverse rețete sau pur și simplu luați o lingură și mâncați miezul acestor fructe pur și simplu! Au o textură cremoasă, bogată, grasă și se amestecă bine cu alte ingrediente.

O mențiune notabilă este asocierea avocado cu guacamole – aceasta este, probabil, cea mai cunoscută utilizare a avocado (include avocado împreună cu ingrediente precum sare, usturoi, lime și alte câteva, în funcție de rețetă). Durează ceva timp ca un avocado să se coacă și ar trebui să se simtă ușor moale când este copt (nutrienții din avocado se pot oxida, însă adăugarea de suc de lămâie ar trebui să încetinească acest proces).

În rezumat, este ușor să adăugați acest fruct în dieta dvs. Avocado este un aliment excelent, încărcat cu substanțe nutritive, multe dintre ele lipsind din dieta modernă. Nu în ultimul rând, fructele de avocado au un gust incredibil. Numeroase studii arată că avocado are beneficii puternice pentru sănătate și iată 1o dintre acestea, care sunt susținute de cercetările științifice.

Luați o lingură și mâncați miezul de avocado! 

1. Avocado este incredibil de hrănitor

Acest fruct este apreciat pentru valoarea ridicată de nutrienți și se adaugă la feluri diferite de mâncare datorită aromei sale bune și texturii bogate. În prezent, avocado a devenit un aliment incredibil de popular în rândul persoanelor conștiente că trebuie să fie sănătoase în primul rând. Este adesea menționat ca supealiment, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere proprietățile sale. Există multe tipuri de avocado care variază ca formă și culoare – de la formă de pere la rotunde și verzi până la negru. De asemenea, pot cântări oriunde de la 220 grame și până la 3 kilograme. Miezul galben-verde din interiorul fructului este comestibil, dar de obicei coaja și semințele nu.

Avocado este foarte hrănitor și conține o mare varietate de nutrienți, inclusiv 20 de vitamine și minerale diferite. Iată câteva dintre cele mai abundente substanțe nutritive, într-o singură porție de 3,5 grame: Vitamina K, Folat, Potasiu, Vitamina B5, Vitamina B6, Vitamina E. De asemenea, conține cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitamine A, B1 (tiamina), B2 (riboflavină) și B3 (niacină). Acest lucru vine „la pachet”cu 160 de calorii, 2 grame de proteine ​​și 15 grame de grăsimi sănătoase. Deși conține 9 grame de carbohidrați, 7 dintre acestea sunt fibre, așa că există doar 2 carbohidrați „neți”, ceea ce face din aceasta un aliment vegetal cu cantitate scăzută de carbohidrați. Avocado nu conține colesterol sau sodiu și e sărac în grăsimi saturate. Acesta este motivul pentru care aceste fructe sunt favorizate de unii dintre experți, care consideră că aceste substanțe sunt dăunătoare.

2. Avocado conține mai mult potasiu decât bananele

Potasiul este un element nutritiv, un mineral important pe care majoritatea oamenilor nu îl obțin suficient din cantitatea de hrană zilnică. Avocado e foarte bogat în potasiu. O porție de 100 de grame are 14% potasiu, comparativ cu bananele care au 10% și sunt considerate un aliment tipic bogat în potasiu. Mai multe studii arată că a avea un aport ridicat de potasiu este legat de tensiunea arterială redusă, ceea ce este un factor de risc major pentru atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și insuficiență renală. Avocado fiind foarte bogate în potasiu ar trebui să sprijine nivelul sănătos al tensiunii arteriale. Potasiul reprezintă un nutrient crucial în dieta dvs. – dacă nu știați, jucând roluri cheie în forța musculară, funcția nervoasă și sănătatea inimii.

3. Avocado este încărcat cu acizi grași monoasaturați

Cele mai citite articole

Avocado este un aliment bogat în grăsimi. De fapt, 77% din caloriile din avocado provin din grăsimi, ceea ce îl face unul dintre cele mai grase alimente vegetale existente. Dar nu conține doar grăsime. Majoritatea grăsimii din avocado este acidul oleic – un acid gras monoinsaturat care este, de asemenea, componenta principală a uleiului de măsline și despre care se crede că este responsabil pentru unele dintre beneficiile pentru sănătate. Acidul oleic s-a dovedit a avea efecte benefice asupra genelor legate de cancer. Grăsimile din avocado sunt, de asemenea, destul de rezistente la oxidarea indusă de căldură, făcând din uleiul de avocado o alegere sănătoasă și sigură pentru gătit.

4. Avocado are fibre benefice sănătății

Fibrele sunt un alt nutrient în care fructele de avocado sunt relativ bogate. Este o substanță vegetală indigestibilă care poate contribui la pierderea în greutate, reduce zahărul din sânge și este puternic legată de reducerea riscului mai multor boli. Deseori se face distincția între fibre solubile și insolubile. Fibra solubilă este cunoscută pentru hrănirea bacteriilor intestinale prietenoase din intestinul dvs., care sunt foarte importante pentru funcționarea optimă a corpului. O porție de 100 de grame de avocado conține 7 grame de fibre. Aproximativ 25% din fibra din avocado este solubilă, în timp ce 75% este insolubilă. Când este consumată cu o cantitate adecvată de avocado, fibra insolubilă promovează sănătatea digestivă și regularitatea intestinului. Deoarece aderă la apă și nu se dizolvă în ea, fibra insolubilă crește viteza cu care mâncarea se deplasează prin tractul digestiv.

De asemenea, generează o bună digestie, ajutând la prevenirea constipației și a manifestărilor intestinale deranjante. Din acest motiv, obținerea suficientă fibră insolubilă în dieta dvs. poate ajuta la prevenirea diverticulozei, o afecțiune comună caracterizată prin formarea indusă de tulpini de pungi miniscule în peretele colonului. Când sunt umplute cu particule minuscule alimentare, aceste pungi pot deveni inflamate dureros. Fibra solubilă din avocado promovează și ajută la menținerea nivelului sănătos al glicemiei și al colesterolului. Acest tip de fibre necesită, de asemenea, un aport adecvat de lichide pentru a funcționa.

5. Consumul de avocado poate scădea nivelul colesterolului și al trigliceridelor

Boala cardiacă este cea mai frecventă cauză de deces din lume, potrivit specialiștilor. Se știe că factori precum colesterolul, trigliceridele și multe altele pot contribui la dezvoltarea bolilor cardiace. Potrivit studiilor întreprinse mai ales de către cercetătorii americani, efectele avocadoului asupra colesterolului și trigliceridelor este notabil. Respectiv: Reduce semnificativ nivelul colesterolului în sânge; Reduce trigliceridele din sânge cu până la 20%; Crește colesterolul „bun” cu până la 11%. Unele dintre studii au constatat că includerea avocado într-o dietă vegetariană cu conținut scăzut de grăsimi, îmbunătățește semnificativ profilul colesterolului.

Deși rezultatele cercetărilor au evidențiat că beneficiile acestor fructe lor sunt impresionante, e important de menționat că toate studiile întreprinse au fost efectuate pe termen scurt. De asemenea, numeroase studii au arătat că a consuma avocado poate îmbunătăți diminuarea factorilor de risc pentru boli de inimă – cum ar fi, după cum am mai spus, scăderea colesterolului, „rău”, îmbunătățirea colesterolului „bun”, precum și acțiunea asupra trigliceridele din sânge.

6. Persoanele care mănâncă avocado tind să fie mai sănătoase decât cele care nu consumă avocado

Un studiu a analizat obiceiurile alimentare și sănătatea persoanelor care mănâncă avocado – au fost analizate datele a 17.567 de participanți la un sondaj din SUA. Astfel, s-a constatat că cei care consumă de avocado sunt mult mai sănătoși decât oamenii care nu au mâncat vreodată acest fruct. Consumatorii de avocado din cadrul studiului au avut un aport de nutrienți mult mai mare și aveau jumătate din probabilitatea de a avea sindrom metabolic – de fapt un grup de simptome care reprezintă un factor de risc major pentru boli de inimă și diabet. Oamenii care au mâncat avocado în mod regulat au avut o greutate mai mică și o cantitate semnificativ mai mică de grăsime pe burtă. De asemenea, au avut niveluri mai ridicate de colesterol „bun”. Cu toate acestea, unii dintre cercetătorii care au analizat în profunzime rezultatele acestui sondaj, au notat că această corelația nu implică cauzalitate și nu există nicio garanție că avocado a provocat acestor persoane o stare de sănătate mai bună.

7. Avocado ajută la absorbirea nutrienților

Când vine vorba de nutrienți, aportul dvs. nu este singurul lucru care contează – trebuie să puteți absorbi acești nutrienți. Unii nutrienți sunt solubili în grăsime, ceea ce înseamnă că trebuie combinați cu grăsimi pentru a putea fi utilizați. Vitaminele A, D, E și K sunt solubile în grăsimi, împreună cu antioxidanți precum carotenoizii. Un studiu a arătat că adăugarea de ulei de avocado sau avocado în salată, poate crește absorbția antioxidanților de la 2,6%, până la 15%. Deci, nu numai că avocado este foarte nutritiv, ci poate crește dramatic valoarea nutritivă a altor alimente vegetale pe care le consumi. Acesta este un motiv excelent pentru a include întotdeauna o sursă de grăsime sănătoasă atunci când mănânci legume. Fără aceasta, o mulțime de substanțe nutritive benefice vor deveni la deșeuri.

8. Avocado este încărcat cu antioxidanți puternici care îți pot proteja ochii

Nu numai că avocado crește absorbția de antioxidanți din alte alimente, dar chiar fructele de avocadp sunt bogate în antioxidanți. Avocado luteina și zeaxantina – incredibil de importante pentru sănătatea ochilor. Studiile arată că beneficiile avocado în acest sens sunt legate de un risc redus drastic de cataractă și degenerare maculară, care sunt frecvente la adulții în vârstă. Prin urmare, consumul de avocado ar trebui să ofere o sănătate a ochilor pe termen lung. Mai exact, miezul acestui fruct este plin de nutrienți care îți pot păstra vederea puternică și te pot proteja de afecțiunile ochilor și de boli comune ale ochlor – cum ar fi cataractele, degenerarea maculară legată de vârstă și glaucomul, care îți pot diminua vederea odată cu înaintarea în vârstă.

După cum am mai menționat, miezul cremos comestibil al unui avocado este bogat în vitamine A și E antioxidante, luteină carotenoidă și zeaxantină, precum și minerale precum zincul, care toate promovează sănătatea generală a ochilor. Antioxidanții protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi, prevenind bolile. Zincul ajută organismul să absoarbă vitamina A, care poate proteja și împotriva orbirii nocturne și a ochilor uscați.

Moduri utile de a mănânca fructul de avocado

9. Avocado poate ajuta la prevenirea cancerului

Specialiștii în domeniu, mai ales cei americani, spun că există dovezi limitate că avocado poate fi benefic în tratamentul și prevenirea cancerului. Dar…Unele studii efectuate sugerează că avocado ar putea ajuta la reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei la limfocitele umane. Extractul de avocado a demonstrat, de asemenea, că inhibă creșterea celulelor canceroase de prostată – potrivit unor exeperimente de laborator. Cu toate acestea, rețineți că aceste studii au fost efectuate izolat și nu dovedesc neapărat care sunt cu adevărat efectele avocado în ceea ce privește combaterea cancerului. Spre exemplu, Dr. Nalini Chilkov subliniază că avocado este unul dintre marile alimente de combatere a cancerului, bogat într-o multiplicitate de substanțe nutritive, deoarece incluzde multe vitamine anti-oxidante potențiale, minerale, fibre și grăsimi sănătoase monoinsaturate. Potrivit acestui medic, bogăția avocado în substanțe nutritive acre includ multe substanțe anti-oxidante și fitochimice puternice, precum și vitamine, minerale, fibre și grăsimi sănătoase neinsaturate ajută la prevenirea cancerului. Produsele fitochimice (substanțe chimice vegetale) sunt definite drept compuși bioactivi neactivi ai plantelor din fructe, legume, cereale și alte alimente vegetale care au fost legate de reducerea riscului de boli cronice majore, inclusiv cancer. Antioxidanții și fitochimicii găsiți în avocado includ: Carotenoizi: beta-caroten, alfa-caroten, zeaxantină. Doctorul în cauză vorbește și despre vitamina E, care este un antioxidant. Rolul său în prevenirea cancerului este ambiguu din cauza mai multor studii conflictuale. Cercetările sugerează că Vitamina E găsită în forma sa naturală în alimente precum avocado este într-adevăr protectoare, în timp ce suplimentele sintetice de Vitamina E (acetat de tocoferol alfa) nu arată acest efect protector. Unele date rezultate în urma cercetărilor, indică faptul că unii dintre compuși de vitamina E din alimente pot reprezenta reducerile dramatice ale incidenței cancerului de sân – spre exemplu, atunci când se măsoară nivelurile de aport dietetic de vitamina E. Acidul oleic, grăsimea primară din avocado s-a dovedit că oferă o protecție semnificativă împotriva cancerului de sân. Femeile care mănâncă o dietă bogată în acid oleic au arătat rate scăzute de cancer mamar. Acidul oleic se găsește, de aseemenea, și în măsline, ulei de măsline, nuci, migdale și nuci de pin.

10. Extractul de avocado poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei

Artrita reprezintă o problemă comună în țările occidentale. Există multe tipuri ale acestei afecțiuni, care sunt adesea probleme cronice pe care oamenii le au pentru tot restul vieții. Mai multe studii sugerează că extractele de ulei de avocado și soia – numite avocado și soia nesaponifiabile – pot reduce osteoartrita. Artrita este o boală comună, care afectează oameni de toate vârstele și indiferent de locația geografică. Este bine caracterizată prin simptome precum durere, umflare, rigiditate și roșeață la nivelul articulațiilor pacienților.

În cazuri grave, aceasta poate provoca leziuni excesive ale osului și cartilajului articular, ducând astfel la terapia de înlocuire a articulațiilor. Astfel de tratamente nu numai că sunt costisitoare, dar, de asemenea, duc la grave probleme mentale și fizice pentru pacienți. Astfel, utilizarea opțiunilor alternative de tratament a devenit destul de frecventă în rândul pacienților cu artrită. Acestea includ tratamentul pe bază de plante, fructe – precum avocado, diferite exerciții, masaje, fizioterapie, modificări ale dietei sau homeopatie. Cel mai ușor și cel mai sigur dintre toate aceste remedii este cel care include alimente naturale.

Tu consumi avocado? Și dacă da, de ce?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

10 Rugaciuni facatoare de minuni – Fiecare la ce ajuta

10 Rugăciuni Făcătoare de Minuni

Beneficii ale fructelor de goji