in ,

10 Rugăciuni Făcătoare de Minuni

10 Rugaciuni facatoare de minuni – Fiecare la ce ajuta

Despre forța rugăciunii nu mai încape îndoială că s-a convins toată lumea, inclusiv oamenii de știință, care au dat publicității numeroase studii în acest sens, de-a lungul timpului. “O rugăciune este un remediu puternic”, spunea Valeri Slezin, șeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg. Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut: a măsurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau și a captat un fenomen neobișnuit – “stingerea” completă a cortexului cerebral. Această stare poate fi observată numai la bebelușii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranță absolută. Pe măsură ce persoana crește, această senzație de siguranță dispare, activitatea creierului crește, iar ritmul biocurenților cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, așa după cum a dovedit omul de știință. Valeri Slezin a numit această stare necunoscută “trezie ușoară, în rugăciune” și a dovedit că are o importanță vitală pentru orice persoană.

Și dacă v-ați întrebat vreodată de ce Fecioara Maria este pomenită la fiecare slujbă prin rugăciuni, cântări religioase, acatiste sau paraclise, există o puternică motivație. Fecioara Maria este ocrotitoarea copiilor care au fost botezaţi cu numele ei sfânt și totodată purtătoarea de grijă a tuturor mănăstirilor din țara noastră. Când avem necazuri, când suntem bolnavi, când suntem în grele încercări, cerem ajutor de la Maica Domnului. Sfânta Fecioara este considerată o bună mijlocitoare către Dumnezeu și ori de câte ori îi cerem ajutorul, rugăciunile noastre nu rămân neascultate.

10 Rugăciuni făcătoare de minuni – Fiecare la ce ajută

1. Rugăciune pentru îndeplinirea dorințelor

 „Sfânta Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele. În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința). Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale”.

Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești Tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maică de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”.

Această rugăciune se spune de 10 ori pe zi, în fiecare zi de marți, având o lumânare sfințită aprinsă.

Rugaciune pentru indeplinirea dorintelor 10 Rugăciuni facatoare de minuni

2. Rugăciune către Sfântul Anton

„Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a-i ajuta pe cei nevoiași și săraci, ajută-mă să-mi procur pâinea cea de toate zilele. Iată în ce greutăți mă aflu eu (și familia mea). Nu știu ce să fac și încotro să mă îndrept. Faptele tale minunate au aruncat o rază de speranță și în sufletul meu și mă îndeamnă să alerg la mijlocirea ta. Știu că Dumnezeu, care orânduiește toate, cunoaște starea mea, dar nu sunt vrednic să apar în fața Lui. De aceea cer sprijinul Tău. Vin cu toată încrederea la Tine, sfinte Antoane! Ai milă de mine (și de familia mea). Luminează mintea și mișcă inima celor mai mari ca să ia o hotărâre bună în situația mea: fă-i să înțeleagă greutățile în care mă zbat eu (și familia mea). Locul de muncă potrivit înseamnă pentru mine câștigarea celor necesare existenței mele (și a familiei). De aceea, te rog, ajută-mă să găsesc un serviciu potrivit, ca să trăiesc cinstit din munca mea. Nădăjduiesc că mă vei ajuta. Voi stărui în această rugăciune până când ea se va împlini. Amin!”.

Rugaciune catre Sfantul Anton 10 Rugăciuni facatoare de minuni

 

3. Rugăciune pentru dezlegare de toate relele (de făcături)

„Stăpâne, Doamne Iiuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule (Conducătorule) a toate, Sfânt și slăvit ești, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție. Tu cel care locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi, revarsă ploaia la bună vreme peste tot pământul și fă-l să dea roadele lui, copacii și viile să-și dea deplin rodul lor, femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pântecului, acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești. Și dezleagă pe robul Tău (numele) împreună cu toate ale casei lui, de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. Împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri, toată lucrarea satanei, Tu cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea PreaSfântului Tău nume.

Așa, Doamne, Stăpâne a toate, auzi-mă pe mine nevrednicul, și dezleagă pe robul Tău (numele), de toate legăturile satanei și dacă este legat în cer sau pe pământ, sau cu piele de animale necuvântătoare sau cu fier sau cu piatră. Sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sânge de om, sau cu al păsărilor, sau cu al peștilor. Sau prin necurăție, sau în alt chip s-au abătut asupra lui, sau dacă din altă parte au venit, din mare, din fântâni, din morminte. Sau din orice alt loc, sau dacă a venit prin unghii de om, de animal sau gheare de pasăre, sau prin șerpi (vii sau morți). Sau prin pământul morților, sau dacă a venit prin străpungere de ace, dezleagă-le pentru totdeauna, în clipa această, Doamne, cu puterea Ta cea mare. Tu, Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunoști și știi toate, dezleagă, sfarmă și distruge acum lucrările magiei, iar pe robul Tău (numele), păzește-l cu toți ai casei lui de toate uneltirile diavolești. Zdrobește cu însemnarea cinstitei și de viață făcătoarei Crucii Tale toate puterile potrivnice. Pustiește, distruge și depărtează pentru totdeauna lucrările magiei, vrăjitoriei și fermecătoriei de la robul Tău (numele). Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul robul Tău cu toți ai casei mele și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia și de toate rătăcirile și greșelile, știute și neștiute, pentru sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci. Amin!”.

Rugaciune pentru dezlegare de rele si facaturi 10 Rugaciuni facatoare de minuni

4. Rugăciunea pe care trebuie să o spui în fiecare seară, timp de o lună

„Milostivă să-mi fii mie Preasfântă Treime; Milostivă să-mi fii mie Preasfântă Născătoare de Dumnezeu; Milostivi să-mi fiți mie cei 4 Evangheliști ai Domnului. Milostiv să-mi fii mie Sfinte Ioane Botezătorule al Domnului. Milostivi să-mi fiți mie cei 12 Apostoli ai Domnului; Milostivi să-mi fiți mie cei 70 Apostoli ai Domnului. Milostivi să-mi fiți mie toți sfinții din ceruri și toate puterile cerești. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Părinți din ceruri. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Mucenici din ceruri. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Cuvioși din ceruri.

Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Părinți Ierarhi din ceruri. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Martiri din ceruri. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Prooroci din ceruri. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Pustnici din ceruri. Milostive să-mi fiți mie toate Sfintele Cuvioase Femei din ceruri. Milostive să-mi fiți mie toate Sfintele Mucenițe Fecioare din ceruri. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Arhangheli din ceruri. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții Îngeri din ceruri. Milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții zilei de astăzi. Milostivă să-mi fii mie toată puterea cea lucrătoare a cerului. Milostiv să-mi fii mie Sfinte Patron al meu (numele). Milostiv să-mi fii mie Sfinte Patron al casei (numele). Milostiv să-mi fii mie îngerașul meu sfânt păzitor. Amin!”.

Rugaciunea pe care trebuie sa o spui in fiecare seara, timp de o luna - 10 Rugaciuni facatoare de minuni

5. Rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea de boli

Cele mai citite articole

„Preasfântă, Preacurată și Preaminunată Fecioară și Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) și vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre și pe toți suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, transmisibile sau netransmisibile, de bolile știute și neștiute de noi. Fie ca toți creștinii să Te preamărească și să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt și ceresc. Îți mulțumim, Maică Sfântă, pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu ești scara la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre și ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptățite. Amin!”.

Rugaciune catre Maica Domnului pentru vindecarea de boli - 10 Rugaciuni facatoare de minuni

6. Rugăciune pentru bunăstarea copiilor

Pentru fiică: „Te rog, Maica Domnului, cea mai sfântă, dă sănătate fiicei mele. Știi cum visează sufletul său – dă-i în viața ei zile mai clare! Mă rog pentru fericire, frumusețe, noroc și multe minute pline de bucurie. Fă-o să plângă mai puțin de amar. Lasă fericirea să îi cuprindă orele. Dacă cineva o supără, mânia nu se topește, știu: va fi o lecție pentru sfânta ei tărie și iubirea ta și dacă ea este slabă în spirit, sau nu-și găsește imediat drumul în viață, ajut-o cu rugăciunea ta zilnică.”

Pentru fiu: „Te rog, Dumnezeule milostiv! Iartă-mi păcatele mele. Nu îmi este nimic mai apropiat și mai drag decât iubirea Ta atotcuprinzătoare. Nu cer nimic pentru mine, mă rog pentru fiul meu: trimite-i liniște și pace, învață-l să devină un om adevărat, cu suflet bun. Ferește-l de ciuda și răutatea oamenilor, ajută-l să vadă rațiunea în lume, în păcat și să rămână drept, mereu în umbra milosteniei Tale.”

Rugaciune pentru bunastarea copiilor - 10 Rugaciuni facatoare de minuni

7. Rugăciune pentru sănătate către Iisus Hristos

„Preaputernice și slăvite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăință pe cei drepți, ci pe cei păcătoși, și ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primești smerita mea nevoință și această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuiește-l, Doamne, precum știi, ca un bun și iubitor de oameni, și rânduiește Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioși suntem și nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău. De e voia Ta, îl poți pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea.

Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău, potolește-i fierbințeala, alină-i suferința, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieții, spre început bun mântuirii și spre iertarea păcatelor. Și dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruiește-i lui răbdare și liniște, alungând de la el toată frică și toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere și să cârtească sau să cadă în patimă mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, că văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de po­căință și de mulțumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: «Iertate îți sunt păcatele!». Amin”.

Rugaciune pentru sanatate catre Iisus Hristos - 10 Rugaciuni facatoare de minuni

8. Rugăciune pentru împăcare

“Stăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, care ai stricat peretele din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește-i, Doamne, pe cei ce ne urăsc sau ne pizmuiesc, pe cei ce ne ocărăsc și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum și nici în cel ce va să fie. Tu, Doamne Dumnezeul nostru, caută din înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt îmboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din Harul Sfântului Tău Duh, coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire. Așa, Doamne, înmulțește dragostea în inimile noastre și păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul dintre noi și ne ajută totdeauna să ne iubim unii pe alții și să facem numai bine, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin.”

Rugaciune pentru impacare - 10 Rugaciuni facatoare de minuni

9. Rugăciune pentru căsătorie grabnică către Sfânta Mare Mucenița Irina (prăznuită de credinciosi anual, pe 5 mai)

“Cu umilința inimii și cu evlavie venim noi, păcătoșii și săracii, către Tine, Sfânta Slavită Fecioară și Mare Muceniță Irina, albina lui Hristos cea mult lucrătoare, care pe cuvintele Sfântului Duh, cele luminate și mai dulci decât mierea și fagurele, pe buzele tale le-ai purtat și prin a lor dulceață și lumină multe suflete ai îndulcit și ai luminat; auzi-ne și pe noi, nevrednicii, cei întristați și apăsați de conștiința mulțimii păcatelor noastre, care, prin a noastră nesimțire și lenevire, sporesc și se întăresc, și ca o rugină veche, prin obișnuință, cheltuiesc și strică în toată vremea tăria și frumusețea sufletelor noastre.

Și de aceea, te rugăm pe Tine, porumbița lui Hristos cea curată și preablândă, care prin sfânta neprihănire ai zburat de pe pământ către acoperământul cerescului Vultur, nu ne uita pe noi cei nemernici și cu totul neputincioși, care ne zbatem, zăcând jos în această vale a plângerii și a ispitirii, și care îndrăznim a te pune pe Tine mijlocitoare, sfântă fecioară, către Preabunul și Preacuratul tău Mire, Hristos. Ia aminte la toți cei care cu credință și cu dragoste alergăm către Tine la vreme de necaz și de primejdii. Știm că Tu ai mare îndrăzneală către Preabunul nostru Mântuitor, pentru a Cărui dragoste Ți-ai pus sufletul Tău; de aceea credem fără de îndoire că la toată cererea spre folosul nostru vei fi ascultată de Preamilostivul Dumnezeu pe Care roagă-L să ne povățuiască pe noi pe calea mântuirii și să ne sprijine cu darul Său la vreme de ispite și de încercări și să ne acopere cu a Sa milă de toate primejdiile văzuților și nevăzuților vrăjmași. Să ne trimită frica Sa în inimile noastre, ca prin ea să viețuim cu trezie și cu luare aminte, spre a scăpa de veșnicele munci și a dobândi bucuria cea necuprinsă de minte și fără de margini și să slăvim împreună cu Tine, Sfântă Fecioară, pe Dumnezeul nostru, Cel închinat în Sfânta Treime, pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”.

Rugaciune pentru casatorie grabnica catre Sfanta Mare Mucenita Irina - 10 Rugaciuni facatoare de minuni

10. Rugăciune pentru reușita la examene

“Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-l pe copilul acesta (numele) să treacă cu bine această încercare ce îi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii, luminează-l pe robul tău (numele) să învețe ceea ce trebuie ca să fie bine pregătit la examenul care îl așteaptă. Tu știi ce e bine și ce e rău. În mâinile Tale sunt viețile noastre. Noi, crezând că este de folos acestui copil să iasă încununat din această încercare, Te rugăm să arăți și de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu îl iubești mai mult decât noi și știi ce-i este cu adevărat de folos.

Doamne, ajută-l pe robul Tău (numele) să nu caute laudă lumească, ce este degrabă trecătoare, ci să caute viețuirea curată și sfântă, ca să dobândească Împărăția cerurilor. Viețile oamenilor sunt pline de încercări. Ce folos vom avea dacă vom câștiga bunătățile vremelnice, de nu le vom dobândi și pe cele veșnice? Ce folos vom avea de ne va lauda lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ție? Ajută-ne, Dumnezeule, ca numai la Tine să căutăm împlinirea noastră și să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt. Amin!”

Rugaciune pentru reusita la examene - 10 Rugaciuni facatoare de minuni

Tu crezi în puterea miraculoasă a rugăciunii?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Seal Team

Cele mai Bune Seriale de Acțiune

Beneficii ale fructului de avocado