10 Rugaciuni facatoare de minuni – Fiecare la ce ajuta

10 Rugaciuni Facatoare de Minuni

De

Despre forta rugaciunii nu mai incape indoiala ca s-a convins toata lumea, inclusiv oamenii de stiinta, care au dat publicitatii numeroase studii in acest sens, de-a lungul timpului. “O rugaciune este un remediu puternic”, spunea Valeri Slezin, seful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologica Bekhterev din Petersburg.Profesorul Slezin a facut ceva de necrezut: a masurat puterea rugaciunii. El a inregistrat electroencefalogramele unor calugari in timp ce se rugau si a captat un fenomen neobisnuit – “stingerea” completa a cortexului cerebral. Aceasta stare poate fi observata numai la bebelusii de trei luni, atunci cand se afla langa mamele lor, in siguranta absoluta. Pe masura ce persoana creste, aceasta senzatie de siguranta dispare, activitatea creierului creste si acest ritm al biocurentilor cerebrali devine rar, numai in timpul somnului profund sau al rugaciunii, asa dupa cum a dovedit omul de stiinta. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscuta “trezie usoara, in rugaciune” si a dovedit ca are o importanta vitala pentru orice persoana.

Si daca v-ati intrebat vreodata de ce Fecioara Maria este pomenita la fiecare slujba  prin rugaciuni, cantari religioase, acatiste sau paraclise, exista o puternica motivatie. Pe Fecioara Maria o au ca şi ocrotitoare copiii care au fost botezaţi cu numele ei sfant si tot ea e purtatoarea de grija a tuturor manastirilor din tara noastra. Cand avem necazuri, cand suntem bolnavi, cand suntem in grele incercări cerem ajutor de la Maica Domnului. Sfanta Fecioara fiind considerata o bună mijlocitoare catre Dumnezeu si ori de cate ori ii cerem ajutorul, rugaciunile noastre nu raman neascultate.

10 Rugaciuni facatoare de minuni – Fiecare la ce ajuta

1. Rugaciune pentru indeplinirea dorintelor

 „Sfanta Maria, ma indrept plin de incredere catre Tine, cerandu-ti ajutor! Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu. Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog, cu umilinta, sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele.

In numele negraitei rugaciuni si bucurii care ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania, te impor, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (se spune dorința).

Rugaciune pentru indeplinirea dorintelor

Te impor, Ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale”. Se spune rugaciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucura-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvantata ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”. Aceasta rugaciune se spune de 10 ori pe zi, timp de 9 marti, avand o lumanare sfintita aprinsa.

2. Rugaciune catre Sfantul Anton

„Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a-i ajuta pe cei nevoiasi si saraci, ajuta-ma sa-mi procur painea cea de toate zilele. Iata in ce greutati ma aflu eu (si familia mea). Nu stiu ce sa fac si incotro sa ma indrept. Faptele tale minunate au aruncat o raza de speranta si in sufletul meu si ma indeamna sa alerg la mijlocirea ta.
Stiu ca Dumnezeu, care oranduieste toate, cunoaste starea mea, dar nu sant vrednic sa apar in fata lui. De aceea cer sprijinul tau. Vin cu toata increderea la tine, sfinte Antoane! Ai mila de mine (si de familia mea). Lumineaza mintea si misca inima celor mai mari ca sa ia o hotarare buna in situatia mea: fa-i sa inteleaga greutatile in care ma zbat eu (si familia mea).

Rugaciune catre Sfantul Anton

Locul de munca potrivit inseamna pentru mine castigarea celor necesare existentei mele (si a familiei). De aceea, te rog, ajuta-ma sa gasesc un serviciu potrivit, ca sa traiesc cinstit din munca mea. Nadajduiesc ca ma vei ajuta. Voi starui in aceasta rugaciune pana cand ea se va implini. Amin!”.

3. Rugaciune pentru Dezlegare de toate relele (de facaturi)

„Stapane, Doamne Iiuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule si Chivernisitorule (Conducatorule) a toate, Sfant si slavit esti, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, slava Tie.

Tu cel care locuiesti in lumina cea nepatrunsa si neapropiata, pentru rugaciunea mea, a smeritului si nevrednicului robului Tau, departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai, revarsa ploaia la buna vreme peste tot pamantul si fa-I sa dea roadele lui, copacii si viile sa-si dea deplin rodul lor, femeile sa fie dezlegate si eliberate de nerodirea pantecului, acestea si toata lumea mai intai fiind dezlegate, dezleaga si toata zidirea de toate legaturile diavolesti.

Si dezleaga pe robuI Tau (numele) impreuna cu toate ale casei lui, de toate legaturile satanei, ale magiei, ale farmecelor si ale puterilor potrivnice. Impiedica Tu, doamne Dumnezeul parintilor nostri, toata lucrarea satanei, Tu cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vraji si de toate lucrarile si de toate legaturile lui, si disiruge toata lucrarea vicleana prin pomenirea PreaSfantului Tau nume.

Asa, Doamne, Stapane a toate, auzi-ma pe mine nevrednicul, si dezleaga pe robul Tau (numele), de toate legaturile satanei si daca este legat in cer sau pe pamant, sau cu piele de animale necuvantatoare sau cu fier sau cu piatra. Sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sange de om, sau cu al pasarilor, sau tu al pestilor. Sau prin necuratie, sau in alt chip s-au abatut asupra lui, sau daca din alta parte au venit, din mare, din fantani, din morminte.

Sau din orice alt loc, sau daca a venit prin unghii de om, de animal sau gheare de pasare, sau prin serpi (vii sau morti). Sau prin pamantul mortilor, sau daca a venit prin strapungere de ace, dezleaga-le pentru totdeauna, in clipa aceasta, Doamne, cu puterea Ta cea mare.
Tu, Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunosti si sti toate, dezleaga, sfarma si distruge acum, lucrarile magiei, iar pe robul Tau (numele), pazeste-I cu toti ai casei lui de toate uneltirile diavolesti. Zdrobeste cu insemnarea cinstitei si de viata facatoarei Crucii Tale toate puterile potrivnice. Pustieste, distruge si departeaza pentru totdeauna lucrarile magiei, vrajitoriei si fermecatoriei de la robul Tau (numele). Doamne, auzi-ma pe mine pacatosul robul Tau cu toti ai casei mele si dezleaga-i de demonul de amiaza, de toata boala si de tot blestemul, de toata mania, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lacomia, neputinta, prostia, neintelepciunea, mandria, cruzimea, nedreptatea, trufia, si de toate ratacirile si greselile, stiute si nestiute, pentru sfant numele Tau, ca binecuvantat esti in veci. Amin!”.

4.  Rugaciunea pe care trebuie sa o spui in fiecare seara, timp de o luna

Milostiva sa-mi fii mie Preasfanta Treime; Milostiva sa-mi fii mie Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu; Milostivi sa-mi fiti mie cei 4 Evanghelisti ai Domnului;.

Milostiv sa-mi fii mie Sfinte Ioane Botezatorule al Domnului. Milostivi sa-mi fiti mie cei 12 Apostoli ai Domnului; Milostivi sa-mi fiti mie cei 70 Apostoli ai Domnului. Milostivi sa-mi fiti mie toti sfintii din ceruri si toate puterile ceresti. Milostivi sa-mi fiti mie toti Sfintii Parinti din ceruri. Milostivi sa-mi fiti mie toti Sfintii Mucenici din ceruri. Milostivi sa-mi fiti mie toti Sfintii Cuviosi din ceruri.

Rugaciunea pe care trebuie sa o spui in fiecare seara, timp de o luna

Milostivi sa-mi fiti mie toti Sfintii Parinti Ierarhi din ceruri. Milostivi sa-mi fiti mie toti Sfintii Martiri din ceruri. Milostivi sa-mi fiti mie toti Sfintii Prooroci din ceruri. Milostivi sa-mi fiti mie toti Sfintii Pustnici din ceruri. Milostive sa-mi fiti mie toate Sfintele Cuvioase Femei din ceruri. Milostive sa-mi fiti mie toate Sfintele Mucenite Fecioare din ceruri.

Milostivi sa-mi fiti mie toti Sfintii Arhangheli din ceruri. Milostivi sa-mi fiti mie toti Sfintii Ingeri din ceruri. Milostivi sa-mi fiti mie toti Sfintii zilei de astazi. Milostiva sa-mi fii mie toata puterea cea lucratoare a cerului. Milostiv sa-mi fii mie Sfinte Patron al meu (numele). Milostiv sa-mi fii mie Sfinte Patron al casei (numele). Milostiv sa-mi fii mie ingerasul meu sfant pazitor. Amin!”.

5. Rugaciune catre Maica Domnului pentru vindecarea de boli

„Preasfanta, Preacurata si Preaminunata Fecioara si Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugam asculta rugaciunea nevrednicilor robi (numele) si vindeca-ne pe noi, pe cei din familiile noastre si pe toti suferinzii din lumea asta bolnava, de bolile grele, transmisibile sau netransmisibile, de bolile stiute si nestiute de noi. Fie ca toti crestinii sa Te preamareasca si sa Te preacinsteasca pe Tine, iar noi sa avem tot ajutorul cel bun, sfant si ceresc.

Rugaciune catre Maica Domnului pentru vindecarea de boli

Iti multumim Maica Sfanta pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tau, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, ca Tu esti scara la Cerul Sfant, pentru rugaciunile noastre si ajutor nemijlocit in cererile noastre cele indreptatite. Amin!”.

6. Rugaciune pentru bunastarea copiilor

Pentru fiica: „Te rog, Maica Domnului, cea mai sfanta, da sanatate fiicei mele. Stii cum viseaza sufletul sau – da-i in viața ei zile mai clare! Mă rog pentru fericire, frumusete, noroc si multe minute pline de bucurie. Fa-o sa planga mai putin de amar.  Lasa fericirea sa ii cuprinda orele. Daca cineva o supara, mania nu se topeste,  stiu: va fi o lectie pentru sfanta ei tarie si iubirea ta si daca ea este slaba in spirit, sau nu-si gaseste imediat drumul in viata, ajut-o cu rugaciunea ta zilnica.

Rugaciune pentru bunastarea copiilor

Pentru fiu:  „Te rog, Dumnezeule milostiv! Iarta-mi păcatele mele. Nu imi este nimic mai apropiat si mai drag decat iubirea Ta atotcuprinzatoare. Nu cer nimic pentru mine, ma rog pentru fiul meu: trimite-i liniste si pace, invata-l sa devina un om adevarat, cu suflet bun. Fereste-l de ciuda si rautatea oamenilor, ajuta-l sa vada ratiunea in lume, in pacat si sa ramana drept, mereu in umbra milosteniei Tale.

7. Rugaciune pentru sanatate catre Iisus Hristos

„Preaputernice si slavite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit in lume sa tamaduiesti neputintele oamenilor, Care nu ai venit sa chemi la pocainta pe cei drepti, ci pe cei pacatosi, si ai primit moarte pe cruce pentru mantuirea noastra! Din adancul inimii Te rog sa primesti smerita mea nevointa si aceasta mica rugaciune a mea pentru cel incercat de boala! Mantuieste-l, Doamne, precum stii, ca un bun si iubitor de oameni, si randuieste Tu toate spre folosul sau. Ca noi neputinciosi suntem si nu il putem ajuta daca nu ne vei lumina cu harul Tau. De e voia Ta, il poti pedepsi precum se cade pentru pacatele sale, tamaduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea.

Rugaciune pentru sanatate catre Iisus Hristos

Dar cazand inaintea Ta Te rog, indura-Te de robul Tau, potoleste-i fierbinteala, alina-i suferinta, ridica-l din patul durerii. Sa ii fie aceasta incercare prin care trece spre indreptarea vietii, spre inceput bun mantuirii si spre iertarea pacatelor. Si daca ii e de folos sa duca mai departe crucea bolii, fie, Doamne, dupa voia Ta, nu dupa voia noastra. Daruieste-i lui rabdare si liniste, alungand de la el toata frica si toata deznadejdea, ca sa nu fie ingenuncheat de durere si sa carteasca sau sa cada in patima maniei. Ajuta-l, Iubitorule de oameni, ca vazand el mila Ta sa cada la picioarele Tale cu lacrimi de po­cainta si de multumire, ca sa se invredniceasca sa auda glasul Tau cel sfant: <Iertate iti sunt pacatele!>. Amin”.

8. Rugaciune pentru impacare

“Stapane, Iubitorule de oameni, Imparatul veacurilor si datatorul bunatatilor, care ai stricat peretele din mijloc al vrajbei si ai dat pace neamului omenesc, miluieste-i, Doamne, pe cei ce ne urasc sau ne pizmuiesc, pe cei ce ne ocarasc si pe cei ce ne graiesc de rau. Ca nu cumva vreunul din ei sa patimeasca ceva rau pentru noi, pacatosii, nici in veacul de acum si nici in cel ce va sa fie.

Rugaciune pentru impacare

Tu, Doamne Dumnezeul nostru, cauta din inaltime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste si de unire si sunt inboldite de spinii urii si ai altor pacate. O picatura din Harul Sfantului Tau Duh, coborand peste dansele, roureaza-le bogat, ca sa aduca roade bune si din dragostea cea catre Tine sa sporeasca in fapte bune si sa petreaca in dragoste si unire. Asa, Doamne, inmulteste dragostea in inimile noastre si pazeste-ne de tot raul si de asuprirea vrajmasilor vazuti si nevazuti, de sabie, de navalirea altor neamuri asupra noastra, de razboiul dintre noi si ne ajuta totdeauna sa ne iubim unii pe altii si sa facem numai bine, spre a ne invrednici de bunatatile Tale cele ceresti. Amin.”

9. Rugaciune pentru casatorie grabnica catre Sfanta Mare Mucenita Irina
(praznuita de credinciosi anual, pe 5 mai)

“Cu umilinta inimii si cu evlavie venim noi, pacatosii si saracii, catre tine, Sfanta slavita fecioara si Mare Mucenita Irina, albina lui Hristos cea mult lucratoare, care pe cuvintele Sfantului Duh, cele luminate si mai dulci decat mierea si fagurele, pe buzele tale le-ai purtat si prin a lor dulceata si lumina multe suflete ai indulcit si ai luminat; auzi-ne si pe noi, nevrednicii, cei intristati si apasati de constiinta multimii pacatelor noastre, care, prin a noastra nesimtire si lenevire, sporesc si se intaresc, si ca o rugina veche, prin obisnuinta, cheltuiesc si strica in toata vremea taria si frumusetea sufletelor noastre.

Rugaciune pentru casatorie grabnica catre Sfanta Mare Mucenita Irina (praznuita de credinciosi anual, pe 5 mai)

Si de aceea, te rugam pe tine, porumbita lui Hristos cea curata si preablanda, care prin sfanta neprihanire ai zburat de pe pamant catre acoperamantul cerescului Vultur, nu ne uita pe noi cei nemernici si cu totul neputinciosi, care ne zbatem, zacand jos in aceasta vale a plangerii si a ispitirii, si care indraznim a te pune pe tine mijlocitoare, sfanta fecioara, catre Preabunul si Preacuratul tau Mire, Hristos. Ia aminte la toti cei care cu credinta si cu dragoste alergam catre tine la vreme de necaz si de primejdii. Stim ca tu ai mare indrazneala catre Preabunul nostru Mantuitor, pentru a Carui dragoste ti-ai pus sufletul tau; de aceea credem fara de indoire ca la toata cererea spre folosul nostru vei fi ascultata de Preamilostivul Dumnezeu pe Care roaga-L sa ne povatuiasca pe noi pe calea mantuirii si sa ne sprijineasca cu darul Sau la vreme de ispite si de incercari si sa ne acopere cu a Sa mila de toate primejdiile vazutilor si nevazutilor vrajmasi.

Sa ne trimita frica Sa in inimile noastre, ca prin ea sa vietuim cu trezvie si cu luare aminte, spre a scapa de vesnicele munci si a dobandi bucuria cea necuprinsa de minte si fara de margini si sa slavim impreuna cu tine, Sfanta fecioara, pe Dumnezeul nostru, Cel inchinat in Sfanta Treime, pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”.

10. Rugaciune pentru reusita la examene

“Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajuta-l pe copilul acesta (numele) sa treaca cu bine aceasta incercare ce ii sta inainte. Cel ce ne-ai cerut sa fim intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii, lumineaza-l pe robul tau (numele) sa invete ceea ce trebuie ca sa fie bine pregatit la examenul care il asteapta. Tu stii ce e bine si ce e rau. In mainile Tale sunt vietile noastre. Noi, crezand ca este de folos acestui copil sa iasa incununat din aceasta incercare, Te rugam sa arati si de aceasta data puterea ajutorului Tau. Dar sa nu fie dupa voia noastra, Doamne, ci dupa voia Ta cea sfanta, ca Tu il iubesti mai mult decat noi si stii ce-i este cu adevarat de folos.

Rugaciune pentru reusita la examene

Doamne, ajuta-l pe robul Tau (numele) sa nu caute lauda lumeasca, ce este degrab trecatoare, ci sa caute vietuirea curata si sfanta, ca sa dobandeasca Imparatia cerurilor. Vietile oamenilor sunt pline de incercari. Ce folos vom avea daca vom castiga bunatatile vremelnice, de nu le vom dobandi si pe cele vesnice? Ce folos vom avea de ne va lauda lumea aceasta, daca faptele noastre nu sunt bineplacute Tie?

Ajuta-ne, Dumnezeule, ca numai la Tine sa cautam implinirea noastra si sa preaslavim in vecii vecilor Numele Tau cel Sfant. Amin!”

Lasa un Comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publica.

S-ar putea sa-ti placa