in

Diete de Slabit

Pierdeți în greutate sau „mâncați mai bine” în aceste zile? Referindu-ne la partea a doua a întrebării, știți foarte bine: nu există diete pentru scăderea în greutate care să nu va suprindă atenția. Și realitatea este că majoritatea dietelor – fie ele bune ori rele (potrivit „cotațiilor” specialiștilor va vor ajuta să pierdeți kilograme pe termen scurt. Dar totul constă a avea un plan realizabil cu care poți „rămâne în viață” – adică să nu apelezi la diete drastice. De obicei, asta înseamnă că dietele care taie grupuri alimentare întregi sau care impun reguli stricte pentru a mânca sunt excluse, cu excepția cazului în care le recomandă medicul. O dietă reprezintă orice comportament asumat cu intenția de a pierde în greutate. Realitatea este că nu ajungi să îți alegi greutatea. Greutatea corporală este o trăsătură care este încorporată în codul genetic al fiecărei persoane. Variația în greutate are loc într-un interval mic de valori normale pentru individ, o gamă numită greutate punctuală. Industria dietelor este o industrie de mai multe miliarde de dolari – în fiecare an. În mod ironic, a avea o greutate corporală mare este stigmatizant în societatea noastră. Când oamenii se simt suficient de rău în ceea ce privește corpul lor, ei caută schimbarea. Cea mai accesibilă schimbare este să încercați încă o dietă!

Iată câteva dintre dietele care cuceresc topurile și recomandările.

Diete de slabit bune si usoare

1. Dieta mediteraneană

Dieteticieni remarcabili, precum Amy Gorin – proprietarul Amy Gorin Nutrition din New York susțin această dietă. Gorin aplaudă dieta mediteraneană – bogată în legume întregi, fructe proaspete, cereale integrale, peste gras, ulei de măsline, nuci, leguminoase și vin roșu, plus lactate – pentru că este un mod echilibrat de a mânca. Dietă mediteraneană se concentrează pe alegerea alimentelor integrale. Dincolo de pierderea în greutate, există în această dietă beneficii pentru sănătate asociate cu consumul de mâncare al italienilor, grecilor și altor persoane care trăiesc în zone ale Marii Mediterane. Această abordare, spune Gorin, susține și sănătatea inimii și a creierului. De exemplu, o recenzie publicată în revista Metabolic Syndrome and Related Disorders a sugerat că o dietă mediteraneană, în special atunci când este combinată cu exerciții fizice și urmată mai mult de șase luni, este asociată cu creșterea redusă în greutate. Revizuirea a implicat 16 studii randomizate controlate, care au reprezentat 1.848 de persoane în urma unei diete mediteraneene și 1.588 de persoane care au acționat la analize. Pierdere în greutate și un corp mai sănătos? Win-win! De asemenea, dieta mediteraneană e legată de faptul că scade cu 25% riscul bolilor cardiace.

2. Dieta vegetariană

Este dificil să apelezi la o dietă vegetariană – una în care să nu mănânci carne. Nu e chiar așa un „moft”, potrivit specialiștilor. Pierderea în greutate este totuși un beneficiu potențial de a opta pentru a mânca să zicem plante în loc de carne, potrivit unei analize a 12 studii, reprezentând aproximativ 1.150 de persoane, publicat în ianuarie 2016 în Journal of General Internal Medicine. Într-adevăr, specialiștii observau că atunci când acordați atenție dimensiunii porțiunilor, o dietă vegetariană poate ajută la pierderea în greutate, deoarece alimentele pe care le veți mânca (inclusiv fructe, legume, cereale integrale și proteine ​​pe baza de plante) conțin mai puține calorii și grăsimi. Îmbunătățirea sănătății dvs. poate fi un alt motiv pentru a adopta o dietă vegetariană și există această știință în spatele acestei alegeri. Când este planificată cu atenție, „o dietă vegetariană este o dietă minunată”, deoarece e bogată în alimente vegetale și săracă în grăsimi saturate, spune Jeanne Tiberio de la Varsity Tutors, Massachusetts. Într-o meta-analiză publicată în noiembrie 2017 în revista Critical Review în Food Science and Nutrition, o dietă vegetariană a fost asociată cu scăderea riscului bolilor cardiace și cu scăderea cu 8% a riscului de cancer.

3. Dietă flexitariană sau semi-vegetariană

În timp ce vegetarianul renunță la carne, cel care abordează o dietă flexitariana va permite adăugarea cantităților mici de produse de origine animală, cum ar fi carnea de pasăre, pește etc. Dacă sunteți un iubitor de carne care dorește să ardă caloriile într-un mod echilibrat, această abordare flexibilă este recomandabilă. Prin urmare, ce e de făcut? Mai bine zis ce e permis, din punct de vedere flexitarian vorbind? Fructe, vegetale, legume, proteine din plante, în loc de cele de origine animală, abordarea alimentelor în formă lor naturală, în locul celor procesate, limitarea zahărului adăugat și îndulcitorilor. Datorită acestor reguli simple, focusate pe natural, dietă flexitariană este o alegere populară în rândul celor care vor un stil de viață sănătos. Dacă nu știați, creatorul acestei diete este Dawn Jackson Blatner – dietetician, care s-a gândit că să ajute oamenii să combine inteligent alimentele de origine vegetală cu cele de origine animală.

4. Dieta carnivoră

Cele mai citite articole

Dieta carnivoră e din ce în ce mai populară și necesită consumul în mare parte a cărnii (împreună cu ouă și grăsimi – precum brânză). Există, de asemenea, o versiune populară care implică consumul numai de carne de vită. Deși puteți găsi povești de succes ale celor care au ținut această dietă, Amy Gorin spune că „această nu este o dietă durabilă și există modalități mai sănătoase de a pierde în greutate”. „Dieta carnivoră este extrem de bogată în grăsimi săturate, ceea ce poate pune în pericol creșterea nivelului de colesterol”, mai adaugă Gorin. Potrivit specialiștilor, dacă  sunteți hotărât să o încercați, asigurați-va că aveți și aprobarea unui medic.

5. Dieta Keto

Dacă doriți să slăbiți rapid, această dietă, pe care cercetătorii au conceput-o pentru a ajuta controlul epilepsiei la copii, a devenit o modalitate populară de a slabi. Dar nu există o cercetare definitivă care să demonstreze că Keto este sigură și eficace pe termen lung. Ceea ce știm este că această dietă bogată în grăsimi, moderată, cu un nivel ridicat de carbohidrați are reputația de a fi provocatoare, mai ales dacă o faci fără supraveghere medicală. Atenție: când renunți la plan, s-ar putea să recuperezi toată greutatea pe care ai pierdut-o. Mulți vorbesc despre beneficiile acestei diete în ceea ce privește sănătatea (pentru combaterea diabetului de tip 2, anumite tipuri de cancer, boala Alzheimer și multe altele), alții spun că lipsesc studiile randomizate, controlate pe termen lung la om. „Deși ar trebui să mănânci foarte mult spanac și varză când ții keto, oamenii în general mănâncă slănină și ouă”, spun unele dintre comentariile despre această dietă.

6. Dieta Atkins

Dieta originală Atkins prezintă un conținut scăzut de carbohidrați. Există în prezent o fobie generală legată de carbohidrați și este posibil să va gândiți din nou la continuarea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați, precum Atkins. Atkins și Keto diferă prin faptul că Atkins permite mai multe proteine, în timp ce Keto limitează proteinele. „Ca la multe alte diete, pierzi rapid în greutate pe Atkins. Dar nu funcționează pe termen lung ”, spun specialișții. Doctorul Robert Atkins este „părintele” acestei diete și s-a remarcat pe revoluționarul plan al dietelor pentru slăbit în anul 1972, când a publicat best-sellerul “Dr. Atkins’ New Diet Revolution”.  Una dintre caracteristicile descrise ale acestei diete este aceea că, pe lângă a pierde kilograme, apare îmbunătățirea stării inimii și memoriei.

7. Dieta Paleo-Vegan („Pegan”)

Fuzionarea dietei populare paleo cu câteva principii vegane a dat ca rezultat dieta „pegan”, care se concentrează pe consumul de multe fructe și legume, alături de nuci și semințe, uleiuri, fără lactate sau gluten și limitarea fasolei și a tot ce înseamnă boabe. Nu este în mod tradițional „vegană”, ceea ce cercetările anterioare au legat de scăderea în greutate și în cazul în care nu mănânci produse de origine animală de niciun fel. Permite o cantitate mică de carne. Deși dieta pegană nu a fost cercetată pentru pierderea în greutate sau alte beneficii, este probabil ca aceasta să va ajute să vă reduceți glicemia și trigliceridele. Cu toate acestea, rămâne o dietă restrictivă, cu multe reguli. S-ar putea să pierdeți în greutate și să va potențați sănătatea temporar, dar este posibil să nu puteți urma acest mod neechilibrat de a mânca pentru totdeauna.

8. Dieta Jenny Craig

Este ceva destul de nou în lumea dietelor. Dieta Jenny Craig include mesele preambalate. Mesele și rețetele preambalate ale lui JC se concentrează pe restricționarea caloriilor, a grăsimilor și a mărimilor de porții, ca modalitate de a promova pierderea în greutate. De asemenea, pe parcursul acestei diete e recomandat să aveți un consultant personal în nutriție pe parcursul întregului proces. Jenny Craig oferă un program regulat de pierdere în greutate și unul special conceput pentru persoanele cu diabet zaharat tip 2. Experții în nutriție din SUA au apreciat că este sigură, sănătoasă din punct de vedere nutrițional și ușor de urmărit, dar au remarcat că costurile pe care le implică o asemenea dietă pot fi un element de descurajare pentru unii.

9. Dieta fertilității

Dieta de fertilitate a fost dezvoltată pentru a ajuta femeile care se luptă să rămână însărcinate. A fost dezvoltată de Drs. Jorge Chavarro și Walter Willett de la Harvard T.H. Se bazează pe cercetările din Studiul de Sănătate al Asistenților Medicali, care a inclus 238.000 de asistente de sex feminin și au descoperit că consumul de grăsimi „bune”, cereale integrale și proteine ​​vegetale a ajutat la furnizarea de ovule, potrivit News and World Report. Presupune înlocuirea alimentelor nesănătoase din meniu, cu alimente nutritive, care să ofere maximum de vitamine, fibre și minerale pentru un număr cât mai mic de calorii. Se recomandă evitarea caloriilor care nu aduc niciun beneficiu de vitamine sau minerale organismului. De asemenea, se mai recomandă multe alimente crude sau preparate termic ușor, în timp scurt.

10. Dietă Ornish

Include multe fructe, legume și cereale integrale, cu puțină grăsime. Dieta Ornish, dezvoltată de Dr. Dean Ornish, pune accentul pe cerealele integrale, fructe și legume și este săracă în grăsimi, proteine ​​animale și carbohidrați rafinați. Această dietă a obținut o „reacție mixtă” din partea grupului de experți, potrivit raportului US News & World. În timp ce a fost clasată drept una dintre cele mai bune diete pentru sănătatea inimii, cercetările arată că oamenii se confruntă greu cu diete precum Ornish care necesită un aport foarte scăzut de grăsimi.

Tu ce fel de dietă ai urma dacă îți dorești să pierzi din greutate?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Plaje în Corfu

Topul Celor Mai Tari Filme Seriale Turcești