in , ,

Idei de tatuaje pentru fete

Top 50 Idei de Tatuaje pentru Fete

Dacă te-ai hotărât că îți dorești un tatuaj, dar nu știi exact ce să alegi, te ajutăm să te inspiri dintr-o colecție de 50 dintre cele mai populare tatuaje pentru fete. Este important să cunoști semnificația din spatele fiecărui simbol înainte de a alege ce tatuaj vei purta toată viața.

Majoritatea fetelor preferă tatuajele discrete și elegante, iar cele mai populare zone sunt spatele, încheieturile, ceafa, gleznele, după ureche, umerii, brațele, degetele de la mână. Poți opta între un tatuaj alb-negru și un tatuaj viu colorat, în funcție de preferințe. Însă cel mai important lucru atunci când îți alegi tatuajul este ca acesta să te reprezinte în totalitate.

 1. Tatuaje florale

Tatuaj cu model floral pentru fete

Tatuajul tradițional cu trandafiri nu se va demoda niciodată. Fiind populari din motive întemeiate, trandafirii simbolizează dragostea, dorința, pasiunea sau intimitatea. Dacă alegeți un tatuaj în culori, trandafirul roșu este cel mai des întâlnit pentru dragoste și voluptate, în timp ce trandafirii albi înseamnă puritate și inocență, dar și noi începuturi.

2. Tatuaje cu fluturi

Tatuaje cu fluturi pentru fete

O paradigmă a frumuseții naturale, fluturele este un simbol de lungă durată care reprezintă credința, transformarea și libertatea. În mod tradițional, fluturele a fost, de asemenea, strâns legat de feminitate și dragoste romantică, motiv pentru care modelele de tatuaje în formă de fluture sunt atât de populare.

3. Tatuaje cu motive tribale

Tatuaje cu motive tribale pentru fete

Majoritatea tatuajelor tribale sunt derivate din arta tribală antică. În multe culturi, obiceiul de a te tatua a fost și a rămas un ritual de trecere. Tatuajele tribale moderne se bazează pe modele antice, în care aceste culturi își foloseau arta pentru a descrie ritualurile de trecere, statutul social și identificarea familiei.

4. Tatuaje cu aripi de înger sau îngeri păzitori

Tatuaje cu aripi de inger pentru fete

La prima vedere, tatuajele cu aripi înger tind să reprezinte pur și simplu îngerii și comunicarea cu Dumnezeu, dar aripile de înger sunt folosite pentru a reprezenta mult mai mult decât atât. Tatuajele cu aripi de înger sunt adesea folosite pentru a personifica o persoană iubită ca un înger, astfel încât li se reamintește credința că sunt mereu supravegheate.

5. Tatuaje cu mandale

Tatuaje cu mandale pentru fete

Mandala hindusă sau budistă este menită să reflecte echilibrul, eternitatea și perfecțiunea. Mandala este un design unic care reflectă un sentiment de armonie. Un tatuaj cu o mandală de lotus este o alegere perfectă pentru femei, deoarece simbolizează viața, frumusețea și spiritualitatea. Felul în care un lotus se ivește din apele întunecate și își arată floarea minunată este un exemplu de putere interioară.

6. Tatuaje cu stele

Tatuaje cu stelute colorate pentru fete

Tatuajele cu stele reprezintă un simbol de protecție, îndrumare și noroc. Stelele nautice simbolizează crearea propriei căi sau navigarea printr-un anumit punct din viață. Stelele pot fi de asemenea un simbol pentru dragoste, bucurie, pace, răbdare, bunătate, credință, blândețe și stăpânire de sine.

7. Tatuaje cu săgeți

Tatuaj cu sageti pe antebrat pentru fete

O săgeată poate fi lansată doar împingând-o înapoi, așadar reprezintă modul în care viața te trage înapoi cu dificultăți, însă pentru a-ți aminti că în cele din urmă vei fi împins către ceva mai bun.

8. Tatuaje cu zodii

Simboluri zodii idei de tatuaj pentru fete

Tatuajele zodiacale sunt foarte populare, mai ales pentru persoanele pasionate de astrologie, dar există, de asemenea, atât de multe moduri diferite de a le interpreta în artă.

9. Tatuaje cu bătăile inimii

Tatuaj cu bataile inimii pentru fete

Tatuajele cu bătăile inimii sunt un simbol al forței, al pasiunii, al puterii, al iubirii, al vieții, al persistenței și al rezistenței. Acest gen de tatuaj reprezintă puterea de a merge mai departe indiferent de obstacolele apărute de-a lungul vieții.

10. Tatuaje cu pene de păsări

Tatuaj cu pene de pasari pe spate

Tatuajele cu pene simbolizează calitățile întâlnite adesea la păsări: adevărul, curajul, libertatea, călătoriile. Unele culturi și civilizații văd penele ca mesaje din lumea spiritelor. Tatuajele cu pene de păsări sunt ideale pentru femei, în special atunci când sunt purtate în zonele vizibile ale corpului.

11. Tatuaje cu soarele și luna

Tatuaj cu soarele si luna pentru fete

Tatuajele cu soare și lună sunt cunoscute ca reprezentând o fuziune de elemente opuse, unitate și armonie. Pentru mulți oameni, a vedea soarele și luna este o priveliște palpitantă, iar ideea de a le avea pe amândouă ca artă corporală este o plăcere. Tatuajele cu soare și lună sunt foarte populare astăzi.

12. Tatuaje cu citate sau cuvinte simbolice

Tatuaj cu citate sau cuvinte simbolice

Un tatuaj în cuvinte este un memento constant asupra filosofiei tale de viață. Alege exact cuvintele care te reprezintă, iar tatuajul poate deveni o sursă de inspirație atât pentru tine cât și pentru cei din jur.

13. Tatuaje cu dragoni

Tatuaj cu dragon pe umarul unei fete

Tatuajele cu dragoni poartă o varietate mare de semnificații. Credința comună este aceea că dragonii reprezintă creația și însăși viața. În mitologia celtică dragonii sunt simbolul puterii, deoarece ei sunt sursa unor puteri extraordinare, în timp ce dragonul chinezesc reprezintă noroc, armonie, sănătate și putere.

14. Tatuaje celtice

Tatuaj celtic cu soare

Simbolurile celtice sunt unul dintre cele mai populare modele alese pentru tatuaje. Nodurile celtice au o puternică semnificație religioasă pentru că nodurile reprezintă interconectarea oamenilor cu restul universului.

15. Tatuaje cu note muzicale

Tatuaj cu note muzicale si cheia sol pe umar

Dacă ești pasionată de muzică, un tatuaj cu cheia sol, note muzicale sau cu un portativ îți poate exprima personalitatea într-un mod artistic.

16. Tatuaje cu păsări

Tatuaj cu pasare pe umar pentru fete

Păsările pot simboliza înțelepciunea, spiritualitatea sau o comuniune cu alte lumi sau realități. Tatuajele cu păsări reprezintă libertatea, puterea mentală, capacitatea fizică, valorile spirituale și libertatea de alegere.

17. Tatuaje cu zâne și creaturi mitice

Tatuaje cu zane pentru fete

Tatuajele cu zâne sunt, de obicei, viu colorate și populare în rândul femeilor. Potrivit folclorului, zânele sunt creaturi magice care întruchipează feminitatea, frumusețea și harul, dar și îndeplinirea dorințelor.

18. Tatuaje cu cifre sau date de naștere

Tatuaje Angelina Jolie coordonate geografice copii

Multe mama aleg să își tatueze data de naștere a copiilor sau coordonatele geografice ale locurilor natale. Vedeta care a lansat această modă este Angelina Jolie, care și-a tatuat pe umăr coordonatele geografice ale zonelor în care s-au născut cei șase copii (trei adoptați și trei biologici).

19. Tatuaje cu animale (feline)

Tatuaj cu leu colorat pe umar

Fiecare animal are propria simbolistică. Leul simbolizează forța, dreptatea, mândria, încrederea în sine, noblețea și grandoarea. Dacă alegi să îți tatuezi un tigru, află că acesta este simbolul curajului, entuziasmului și generozității, dar semnifică totodată și răzvrătire și imprevizibilitate.

20. Tatuaje cu simbolul yin yang

Tatuaj cu simbolul yin yang pe antebrat

În industria tatuajelor, unul dintre desenele care acum au obținut o popularitate semnificativă este simbolul Yin Yang. Este o componentă importantă a culturii chineze și reprezintă echilibrul și unitatea feminină și masculină. Simbolul Yang reprezintă puterea masculină. în timp ce Yin reprezintă forța feminină.

21. Tatuaje cu floarea vieții

Tatuaj colorat cu floarea vietii pe mana

Simbolul Florii Vieții reprezintă ciclul creației. Se crede că există un simbol secret ascuns în desenul Florii Vieții, despre care se spune că deține cele mai semnificative și sacre modele ale universului.

22. Tatuaje cu coy fish

Tatuaj coy fish

Principalul simbol al peștilor koi este norocul. Legenda spune că un pește koi a încercat să escaladeze o cascadă pe Râul Galben, pentru a deveni dragon. Semnificația din spatele acestei legende este că fiecare dintre noi încearcă sa se autodepășească și să evolueze.

23. Tatuaje cu crucea egipteană (Ankh)

Tatuaj cu crucea egipteana Ankh pe spate

Ankh sau Crucea egipteană combină simbolurile feminine şi masculine ale lui Osiris (crucea în T) şi Isis (ovalul) şi semnifică unirea raiului cu pământul. Simbolizează totodată viața şi moartea, Universul, aerul şi apa vie.

24. Tatuaje cu Caduceu

Tatuaj cu Caduceu

Caduceul este sceptrul lui Hermes, reprezentat printr-un baston cu două aripioare la vârf, înconjurat de doi șerpi. În Antichitatea greco-romană, acest simbol reprezenta pacea și comerțul. Caduceul este emblema lui Mercur / Hermes, mesagerul zeilor și reprezintă un simbol al autorității, magiei și puterii. Caduceul a devenit simbolul medicinei homeopate și al profesiilor medicale, dar semnificația sa este aceea a dualității, a echilibrului şi a unirii forțelor opuse.

25. Tatuaje cu simbolul OM

Tatuaj cu simbolul OM AUM pe ceafa

Cele mai citite articole

„Om”, „Ohm” sau „Aum” este un sunet sacru, cunoscut în general ca sunetul primordial al universului. Acest simbol cuprinde esența realității finale și unifică tot ceea ce există în univers. Simbolul Om reprezintă sunetul într-o formă vizuală și are o mulțime de semnificații spirituale.

26. Tatuaje cu dreamcatcher

Tatuaj cu dreamcatcher

Dreamcatcher-ul sau capcana de vise a devenit un simbol al protecției și al siguranței căminului, care ține departe energiile negative și spiritele malefice.

27. Tatuaje cu busola

Tatuaj cu busola pe brat

Tatuajul busolă este un design care foarte popular. Având în vedere că scopul busolelor este acela de a naviga, acest simbol reprezintă ideea de a-ți găsi propriul drum în lume și în viață.

28. Tatuaje cu copaci

Tatuaj copac pe spate pentru fete

Copacii au multe semnificații, iar unele sunt cunoscute universal, în timp ce altele pot fi specifice unui anumit grup. Simbolul străvechi al arborelui reprezintă hrănirea fizică și spirituală, transformarea și eliberarea, unirea și fertilitatea.

29. Tatuaje pe coloana vertebrală

Tatuaj pe coloana vertebrala spate pentru fete

Un tatuaj pe coloana vertebrală este sexy și atrage toate privirile. Alege un design care să te reprezinte, cu simboluri sau câteva cuvinte frumos stilizate.

30. Tatuaje cu șerpi

Tatuaj cu sarpe pe spate

În majoritatea culturilor, șerpii reprezintă fertilitatea și forța creației. Deoarece își schimbă pielea, șerpii sunt simboluri ale transformării, renașterii, vindecării și nemuririi. În mitologiile antice, șarpele este adesea un simbol al cunoașterii, înțelepciunii, fertilității, cunoașterii și răbdării.

31. Tatuaje cu mesaje motivaționale

Tatuaj cu mesaje motivationale Believe

Poți alege un tatuaj discret care să exprime filosofia ta de viață și care să te motiveze de fiecare dată când îl privești.

32. Tatuaje cu bufnițe

Tatuaj cu bufnita pe umar

La fel ca majoritatea tatuajelor cu animale, tatuajul bufniței are o valoare simbolică bogată. Bufnița este un simbol al înțelepciunii, cunoașterii și tranziției. Vechile culturi credeau că bufnița este ocrotitorul și păzitorul morților, fiind capabilă să comunice cu cei decedați.

33. Tatuaje cu simbolul Hakuna Matata

Tatuaj cu Hakuna Matata pe ceafa

Expresia Hakuna Matata înseamnă, în esență, „fără griji” sau „nu vă faceți griji, fiți fericiți”. O întreagă generație a adoptat această frază, care a devenit un motto personal ce le-a ghidat întreaga viață.

34. Tatuaje cu simbolul infinitului

Tatuaj cu simbolul infinitului

Simbolul infinitului se aseamănă cu o cifră laterală de opt. Pentru unii, infinitul poate simboliza interpretarea sa mai modernă a eternității și a iubirii veșnice. Cu toate acestea, pentru alții, legătura lor cu infinitul izvorăște din înțelegerea sa antică ca simbol al perfecțiunii, dualității și împuternicirii.

35. Tatuaje cu nodul infinitului

Tatuaj cu nodul infinitului budist pe spate

Simbolul infinitului este o buclă ce nu se termină niciodată, la fel ca nodurile și buclele din tatuajele celtice. Acesta transmite semnificații similare de renaștere și reîncarnare specifice unor religii precum hinduismul și budismul.

36. Tatuaje cu Hamsa/ mâna Fatimei

Tatuaj cu Hamsa mana Fatimei pe spate

Hamsa este un simbol de protecție împotriva energiilor negative, fiind recunoscut ca simbol sacru în multe culturi și religii. Mâna Fatimei este un motiv arhetipal care aduce purtătorului protecție, noroc, fericire, sănătate și abundență.

37. Tatuaje cu trident

Tatuaj cu trident pe brat

Tridentul este cel mai folosit simbol al puterii asupra suprafeței mării, precum și un atribut permanent al zeului Poseidon. Tridentul poate însemna trecutul, prezentul și viitorul.

38. Tatuaje cu cheie

Tatuaj pereche cheie si incuietoare

Când un cuplu dorește să-și demonstreze dragostea unul față de celălalt, unul poate alege tatuajul cheie, iar celălalt ar putea opta pentru un design cu încuietoarea. O persoană care așteaptă să cunoască persoana potrivită poate purta tatuajul cu cheie și inimă, ceea ce înseamnă că încă mai caută pe cineva special.

39. Tatuaje cu pasărea Pheonix

Tatuaj colorat cu pasarea Pheonix

Pasărea Pheonix este un simbol al renașterii, vieții, creșterii și longevității și, de obicei, marchează un nou început sau un eveniment cu un impact imens asupra persoanei care poartă tatuajul.

40. Tatuaje cu personaje de desene animate

Tatuaj cu Mickey Mouse si Minnie Mouse

Un tatuaj cu personajele tale preferate din desene animate exprimă un spirit tânăr, ludic, optimist, care și-a păstrat inocența copilăriei.

41. Tatuaje cu păun

Tatuaj cu paun pe brat

Păunul poate simboliza regalitatea, vitalitatea, noblețea și mai ales sexualitatea. Cu cât este mai mare și mai colorat designul tatuajului, cu atât mai multă importanță poate fi acordată generozității, longevității, compasiunii și nemuririi.

42. Tatuaje cu inimi stilizate

Tatuaj cu inima stilizata pe antebrat

Tatuajele cu inimă reprezintă o mulțime de lucruri. Când vine vorba de religie, de obicei tatuajele inimii reprezintă simbolul creștin al unei inimi sacre. O altă semnificație poate fi compasiunea, dragostea adevărată sau curajul.

43. Tatuaje cu fundiță

Tatuaj cu fundita pe antebrat pentru fete

Poziționat pe ceafă, gleznă sau pe încheietura mâinii, un tatuaj cu fundiță simbolizează feminitate, eleganță și senzualitate.

44. Tatuaje cu planete

Tatuaj cu planete din sistemul solar

Dacă ești pasionată de astrologie și astronomie, poți alege un tatuaj cu planetele din sistemul solar, care ne influențează viața și ne ajută să ne descoperim calitățile artistice.

45. Tatuaje cu unicorni

Tatuaj colorat cu unicorni

Unicornul este o creatură mitică foarte populară în rândul tinerilor. Conform mitologiei occidentale, unicornul simbolizează magia, medicina și vindecarea. Acest animal este pur, curajos, nobil și puternic, simbolizând regalitatea.

46. Tatuaje în culorile curcubeului

Tatuaj floare lotus in culorile curcubeului

Tatuajele curcubeu sunt o alegere excelentă datorită numărului mare de culori ce pot fi folosite. Simbolic, un curcubeu este magic și reprezintă amestecul potrivit de lucruri ce reflectă viața în sine. Fiecare culoare din curcubeu are o semnificație aparte.

47. Tatuaje cu sirene

Tatuaj cu sirena pe antebrat

Deoarece este adesea înfățișată ca o ființă ce ademenește marinarii, sirena ar putea reprezenta pericol, seducție și sexualitate. De asemenea, sirena simbolizează independența, libertatea, misterul, legătura cu oceanul.

48. Tatuaje accesoriu pentru zona gâtului și ceafă

Tatuaj tribal pe gat pentru fete

Dacă îți dorești un tatuaj care să îți înfrumusețeze zona gâtului și a cefei, poți alege un design în stilul unui accesoriu, care să îți reprezinte perfect personalitatea.

49. Tatuaje cu femei îngeri

Tatuaj cu femei ingeri pe spate

Pentru a-ți pune în valoare feminitatea și senzualitatea, un tatuaj cu îngeri este o alegere inspirată.

50. Tatuaje cu petale de flori

Tatuaj cu petale de flori colorate pe umar

Petalele de flori aflate în bătaia vântului simbolizează efemeritate, dar încurajează să ne trăim viața fără regrete și să fim întotdeauna conștienți de puterea prezentului.

Ce tatuaj te reprezintă și la ce vârstă l-ai realizat? Crezi că oamenii se pot limita la un singur tatuaj? Lasă-ne un comentariu mai jos.

Cele mai citite articole

Scris de Anca Rusu

Pasionată de scris încă din copilărie, am experiență de peste 13 ani în domeniul redactării de texte, în special în mediul online. Iubesc muzica, filmele, pictura și în general toate manifestările artistice care îmi permit să îmi exprim liber personalitatea și mă inspiră în tot ceea ce realizez. Optimistă și visătoare, cred cu tărie în puterea magică a cuvintelor de a schimba mentalități și de a aduce zâmbetul pe chipurile oamenilor.

Top 20 Cele mai Frumoase Colinde de Craciun

Cele mai Frumoase Colinde de Crăciun

Beneficii ale Fructului de Pomelo