Beneficii ale Fructului de Pomelo

0
505

Pomelo este un fruct citric care are o serie de beneficii pentru sănătate. Pentru acei care doresc să facă un pic de research despre calitățile acestui fruct, aflați că are avantaje impresionante pentru sănătate. Cum ar fi capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, de a îmbunătăți digestia, ori de a reduce tensiunea arterială. De asemenea, poate ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, ajută la scăderea în greutate și la stimularea sănătății orale și dentare.
Pomelo este considerat un fruct strâns legat de grapefruit și de alte fructe „membre” ale grupului de fructe marca Citrus. Numele său științific este Citrus maxima. Deoarece este cel mai mare citric. Pomelo se găsește în principal în Asia de Sud-Est, care este regiunea sa natală. Nu a devenit popular în alte părți ale lumii, deoarece de obicei durează opt ani pentru a crește înainte ca semințele să poată începe să înflorească și să dea roade. De asemenea, o mare parte din greutatea și volumul pomelo este dură și necomestibilă, în timp ce numai miezul este plăcut. Și pentru că tot a venit vorba despre ce e plăcut la acest fruct, aflați că gustul pomelo este destul de…plăcut. Cu consistența grapefruit-ului. Pomelo este, de obicei, verde pal sau de culoare galbenă. În timp ce miezul este alb, roz sau roșu, în funcție de soi. Pomelo conține antioxidanți citrici care protejează organismul de radicalii liberi. Ajutând la îmbunătățirea sănătății generale a inimii. Produsul galben ajută, de asemenea, la vindecarea rănilor și la buna desfășurare a digestiei.

Printre calitățile pomelo se numără câteva remarcabile.

Motivul pentru care pomelo este popular se datorează și aspectului, dar și valorii sale nutritive puternice

1. Pomelo e o sursă considerabilă de vitamina C

Fiecare fruct de pomelo conține aproximativ 600% din necesarul dvs. zilnic de vitamina C. Această sursă majoră de vitamina C a fost folosită de generații în Asia de Sud-Est ca o bază solidă a sistemului imunitar. Vitamina C acționează ca un antioxidant pentru creșterea activității globulelor albe din sânge și atacă radicalii liberi, care pot deteriora organele corpului. Ajută la combaterea infecțiilor care duc la răceli, tuse, febră și simptome grave sau infecții microbiene, virale și bacteriene. La pomelo este considerat remarcabil de către specialiști – și nu numai de către ei, conţinutul de vitamina C (37 mg/100 g). Desigur, și alte fructe conțin vitamina C, dar în pomelo această vitamină rămâne înmagazinată în fruc mult timp și aceasta deoarece coaja protejează miezul.

2. Pomelo ajută la digestie

Majoritatea fructelor conțin cantități mari de fibre, iar pomelo nu face excepție. Un singur pomelo (numai carnea comestibilă) conține aproximativ 25 la sută din necesarul dvs. zilnic de fibre. Fibrele adecvate promovează o digestie sănătoasă și elimină probleme precum constipația și diareea. Conținutul ridicat de fibre promovează mișcarea lină în tractul digestiv și stimulează secreția de sucuri digestive și gastrice pentru a descompune proteinele complexe dificil de digerat. Astfel, sistemul digestiv funcționează la un nivel ridicat.

3. Pomelo reglează tensiunea arterială

Fructele de pomelo constituie și o sursă foarte bună de potasiu – aproximativ 37% din necesarul dvs. zilnic. Potasiul este un vasodilatator, ceea ce înseamnă că eliberează tensiunea în vasele de sânge și crește circulația sângelui și oxigenarea. De asemenea, reduce tensiunea asupra inimii și scade șansele de ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral. Conținutul ridicat de potasiu al pomelo ajută la eliberarea tensiunii vaselor de sânge. Rezultatul? O circulație sanguină crescută și o mai bună oxigenare a organelor. O cană de fructe pomelo conține aproximativ 410 mg de potasiu, care este vitală pentru menținerea tensiunii arteriale normale și îmbunătățirea funcției inimii. De asemenea, potasiul scade colesterolul rău din organism și vă ajută inima să rămână sănătoasă, prevenind bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.

4. Pomelo ajută la pierderea în greutate

Atât pomelo, cât și grapefruit-ul conțin o „enzimă care arde grăsimea” și care vă poate ajuta să reduceți greutatea. Se numește carnitină palmitoyl și nu se găsește în multe alimente. Această enzimă vă poate stimula în bătălia împotriva kilogramelor în plus. Prin urmare, mulți aleg să includă pomelo în dietele lor. Pomelo este un aliment relativ scăzut de calorii, deși este mai mare în calorii decât alte tipuri de fructe. Cele mai multe calorii din pomelo provin din carbohidrați. Există două tipuri de carbohidrați în pomelo. Vei primi 12,5 grame de zahăr natural dacă consumi o cană de fructe. Dacă încercați să vă îmbunătățiți dieta, un zahăr care apare în mod natural în alimente (cum ar fi fructe) este în general mai puțin preocupant decât zaharurile. Care sunt adăugate la alimente ca parte a procesării (numite „zaharuri adăugate”). Pomelo este implicat activ în sinteza proteinelor și arde eficient grăsimile. Ca urmare a acestor procese, există o îmbunătățire a metabolismului natural. În combinație cu exercițiile fizice, o dietă ce implică pomelo topește grăsimile văzând cu ochii.

Pomelo ajută la menținerea echilibrului într-o dietă

5. Pomelo împiedică producerea crampelor musculare

Potasiul este important pentru echilibrul de lichide din organism. Potasiul e un aspect cheie în ceea ce privește combaterea crampelor musculare și a rigidității picioarelor. Fără niveluri adecvate de potasiu, ne vom confrunta probabil cu crampe musculare. Din fericire pentru noi, pomelo furnizează o cantitate bună de potasiu, ceea ce poate ajuta la atingerea unui obiectiv important al sănătății. Pomelo este bogat în potasiu și magneziu și ajută la crampe musculare. Acest lucru face ca pomelo să fie unul dintre cele mai bune fructe post-antrenament. Dacă aveți crampe muscularee din când în când, încercați să adăugați fructe de pomelo în dieta dvs. zilnică. Dar nu uitați să consultați mai întâi medicul, deoarece, la fel ca și grapefruit-ul, pomelo poate interacționa prost cu numeroase medicamente.

6. Pomelo îmbunătățește sănătatea oaselor

Un alt element important este acela că pomelo poate ajuta la prevenirea osteoporozei. Aportul de potasiu este conectat la densitatea mineralelor osoase, deoarece ajută la facilitarea absorbției altor minerale esențiale pentru menținerea oaselor puternice. Osteoporoza reprezintă pierderea densității osoase, care este produsă de eliminarea calciului din oase. Fructele de pomelo sunt utile în tratamentul acestei afecțiuni, deoarece sporește sănătatea oaselor și reduce considerabil riscul de fragilitate a oaselor. Cu toții avem nevoie de proteine pentru a ne menține oasele puternice, însă trebuie să avem grijă, deoarece dacă sunt în exces, acestea produc sulfați care distrug calciul din oase. De fapt, acest fenomen e cauzat în momentul în care proteinele de origine animală sunt mai prezent decât cele de origine vegetală. Începeți ziua cu un pomelo la micul dejun. Așa veți constata că ați făcut, de fapt, un serviciu sănătății dvs. osoase. Repetăm: citricele au vitamina C, care s-a dovedit că ajută la prevenirea pierderii masei osoase. Dacă intenționați să consumați pomelo la micul dejun sub formă de suc, este recomandat să scoateți fructul din frigider cu câteva ore înainte de consum, pentru a obține mai mult suc din el.

7. Pomelo are proprietăți anti-îmbătrânire și funcționează și în cosmetică

Cele mai citite articole

Nivelurile ridicate de vitamina C din fructul pomelo acționează ca antioxidant în cazul organismului nostru. Pomelo, la fel precum grapefruit-ul conține spermidină, care protejează celulele de procesele legate de îmbătrânire și de deteriorarea celulelor. Combate ridurile și îmbătrânirea pielii și face pielea să pară tinerească și moale. Nu numai că înlătură radicalii liberi care dăunează pielii, dar ajută și organismul să stimuleze producția de colagen. Sucul de pomelo are proprietăți anti-îmbătrânire care ajută la combaterea radicalilor liberi. Acesta ajută organismul să producă colagen și să combată semnele îmbătrânirii, cum ar fi ridurile. De asemenea, este cunoscut faptul că conține urme de spermidină care ajută la prevenirea afectării celulare. Un pahar de suc de pomelo pe zi vă poate oferi cu siguranță o piele strălucitoare și tinerețe!

De asemenea, la nivelul pielii, recuperarea rănilor este ajutată și de vitamina C conținută de pomelo. Deoarece dezvoltarea colagenului fortifică pielea, ceea ce o face mai flexibilă și inițiază refacerea rănilor. Ce înseamnă mai exact refacerea rănilor? Aceasta sugerează recuperarea forței țesutului rănit prin înlocuirea țesutului mort cu un țesut sănătos. Enzima din vitamina C ajută la dezvoltarea colagenului. Dezvoltarea colagenului nu este esențială doar pentru piele, ci și esențială pentru păstrarea gingiilor și a dinților sănătoși și echilibrați. Deci, pomelo ajută și la întărirea gingiilor și la eliminarea problemelor cu dinții. Pomelo s-a dovedit a fi perfect în lumea cosmetică. Sucul de pomelo este util în special pentru hrănirea și hidratarea pielii. Compoziția sa este eficientă împotriva luciului uleios al pielii. Sucul normalizează activitatea glandelor, normalizând astfel producția de grăsime subcutanată.

8. Pomelo menține creșterea și sănătatea părului

Pomelo conține mai multe substanțe nutritive prietenoase pentru păr, precum Vitamina A, C, B1 și zinc, care sunt benefice pentru menținerea sănătății părului. Minerale precum sulf, calciu, fier, zinc și calciu sunt necesare pentru creșterea părului. Conținutul ridicat de apă din Pomelo menține scalpul hidratat și bine hidratat. Vitamina C din Pomelo combate bacteriile și calmează pielea scalpului pentru a îndepărta mătreața. Radicalii liberi pot deteriora foliculii de păr făcându-i slabi, subțiri și fragili. Antioxidanții prezenți în Pomelo scutesc radicalii liberi și reduc la minimum efectul lor în organism. Consumul regulat de suc de Pomelo îmbunătățește circulația sângelui și întărește părul – acest lucru menține o podoabă capilară puternică.

Pomelo ajută la menținerea sănătății părului

9. Pomelo ajută la menținerea sistemului imunitar

Vitamina C din pomelo stimulează, de asemenea, acțiunea anticorpilor și a celulelor imune care protejează organismul împotriva bacteriilor care provoacă răceala și gripă. La primul semn al unei răceli, coaja unui pomelo poate ameliora congestia nazală și poate atenua starea generală. Este suficient să descompunem coaja într-o cameră mică. Nu uitați să folosiți și pulpa de fructe – este bogată în vitamina C. Pomelo previne anemia, întărind astfel și mai mult sistemul imunitar. Vitamina C îmbunătățește absorbția fierului în organism. De obicei, lipsa de fier duce la anemie. Vitamina C aflată în cantități mari în pomelo, ajută la combaterea pierderilor de fier și îmbunătățește circulația sângelui. Metaboliții secundari derivați din citrice, incluzând flavonoizi, alcaloizi, limonoizi, cumarini, carotenoizi, acizi fenolici și uleiuri esențiale, sunt de o importanță vitală pentru sănătatea umană datorită proprietăților lor active. Aceste caracteristici includ anti-oxidative, anti-inflamatorii, anti-cancer, precum și efecte de protecție cardiovasculară, efecte neuroprotectoare etc.

10. Pomelo luptă împotriva cancerului

Deși coaja de pomelo este consumată rar, în această coajă se găsesc niveluri ridicate de bioflavonoide. Acești antioxidanți previn deteriorarea radicalilor liberi și stresul oxidativ. Acestea ajută la prevenirea formării colesterolului deteriorat oxidat. Colesterolul afectat este cel care provoacă inflamații în vasele de sânge și care este legat de cancerul de colon. Medicii susțin că pomelo este eficient în cazul cancerului, deoarece se luptă cu formarea de noi celule maligne.

Pomelo este utilizat pe scară largă și sub diverse forme

De ce pomelo este utilizat pe scară largă

Cel mai bun moment pentru pomelo este între noiembrie și martie, potrivit specialiștilor. Le puteți găsi pe piețele latine și asiatice, precum și în majoritatea supermarketurilor din întrega lume. Căutați fructe de la verde deschis la galben, care se simt ferme și grele atunci când le țineți în mâini. Istoria utilizării pomelo datează de ceva sute de ani, deși a fost probabil cultivat mai demult și în afara țărilor din sud-estul Asiei. Pomelo este utilizat pe scară largă în lumea culinară sub forma ingredientului principal al diverselor feluri de mâncare. Citricele merg bine cu alte ingrediente din salate, pește și carne, produse de patiserie. Există multe moduri de a consuma fructe pomelo. Îl puteți folosi în salate, marinată, salsa și smoothie-uri. Unii fac și dulceață de pomelo. A-l consuma proaspăt este probabil cea mai bună modalitate de a culege toate beneficiile cu care se laudă fructele de pomelo. Consumul de fructe proaspete de pomelo sau consumul de suc de pomelo poate ajuta la prevenirea acumulării de toxine și a radicalilor liberi din organism.

Prea mulți radicali liberi în organism pot provoca afecțiuni, cum ar fi: gripa, astmul, infecția bacteriană, alergii etc. Dacă încă nu ați descoperit fructul de pomelo, adăugați-l în coș data viitoare când mergeți la cumpărături. incluzând conținutul său de vitamine, minerale și organice precum vitamina C, potasiu, fibre alimentare, vitamina B6 și magneziu. Sucul de pomelo este utilizat în diferite băuturi, acest fruct este folosit în mod tradițional pentru tratarea febrei, tusei și a problemelor gastro-intestinale, coaja fructului este folosită pentru a face marmeladă și, de asemenea, este delicioasă înmuiată în ciocolată, florile aromatice sunt prelucrate în parfumuri din Vietnam, iar lemnul este folosit pentru confecționarea a diverse obiecte.

Vouă vă place pomelo? Consumați acest fruct pentru îmbunătățirea sănătății?

Cele mai citite articole

Articolul precedentIdei de tatuaje pentru fete
Articolul următorDestinații populare pentru luna de miere
Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Please enter your comment!
Please enter your name here