in , , ,

Plaje în Zakynthos

Zakynthos este o destina╚Ťie de vacan╚Ť─â foarte popular─â, vizitat─â de sute de mii de turi╚Öti ├«n fiecare an. Popularitatea sa este ├«n cre╚Ötere ├«n ultimii ani din mai multe motive: este accesibil─â, ofer─â o experien╚Ť─â excelent─â ╚Öi, da, este uimitoare! Vene╚Ťienii au numit Zakynthos ÔÇ×Il Fiore di LevanteÔÇŁ ÔÇô care ├«nseamn─â ÔÇ×Floarea OrientuluiÔÇŁ ╚Öi insula ╚Öi-a c├ó╚Ötigat numele ╚Öi pentru acest motiv.

Cu clim─â blanda mediteranean─â ╚Öi eforturile de conservare planificat─â, insula este cunoscut─â pentru vegeta╚Ťia dens─â ╚Öi bogat─â ╚Öi frumoasele plaje cu un nisip deosebit. Mai precis, un frumos nisip alb, st├óncos sau maroniu, care┬á rezist─â la nenum─âratele valuri ale uimitoarei m─âri ionice.

Culoarea m─ârii variaz─â aici de la albastru profund, la turcoaz deschis, iar schimbarea culorii se ├«nt├ómpl─â uneori ├«n timp scurt. Insula este cunoscut─â ╚Öi pentru speciile de broa╚Öte ╚Ťestoase pe cale de dispari╚Ťie numite Caretta-Caretta, care ├«╚Öi depun ou─âle pe plajele moi ╚Öi nisipoase aurii ale insulei ├«n perioada de reproducere. Ca un fapt inedit, aceast─â broasc─â ╚Ťestoas─â de mare merge de obicei pe plaje sau  insule izolate, cum ar fi Pelouzo sau Marathonisi.

Cu excep╚Ťia agriculturii, o alt─â surs─â de venit pentru locuitorii insulei provine din turismul crescut. Zakynthos este, de asemenea, renumit─â pentru minunatele sale plaje de nisip aurii. Cele mai cunoscute plaje sunt Vassilikos, Laganas, Tsilivi ╚Öi Alykes.

Multe dintre plajele insulei au devenit sta╚Ťiuni pline de via╚Ť─â care propun numeroase hoteluri, restaurante, cafenele ╚Öi baruri, dar altele au fost declarate arii protejate pentru reproducerea Caretta-Caretta ╚Öi ╚Öi-au p─âstrat frumuse╚Ťea natural─â. ├Än afar─â de frumosul s─âu mediu natural, Zakynthos are ╚Öi o cultur─â lung─â ╚Öi bogat─â, mult influen╚Ťat─â de vene╚Ťieni.

Insula este cunoscut─â pentru tradi╚Ťia muzical─â elegant─â ╚Öi pentru arhitectura special─â, care este mai evident─â ├«n ora╚Öul Zakynthos.

Orașul Zakynthos

Orașul Zakynthos

C├ónd vine vorba despre plaje, Zakynthos este plin─â de ele. Cu st├ónci, cu nisip, aglomerate, retrase, pa╚Önice sau pline de via╚Ť─â, iat─â unele dintre cele mai apreciate plaje ale Zakynthos-ului. ├Änsu╚Öi ora╚Öul are plaje, cum e de la sine ├«n╚Ťeles. Ora╚Öul Zakynthos situat ├«n partea de est a insulei este capitala Zakynthos.

Un ora╚Ö literalmente reconstruit din propriile cenu╚Ö─â, de c├ónd un foc s─âlbatic a distrus tot ceea ce a fost l─âsat de cutremurul catastrofal din 1953. Drumul de coast─â cunoscut ╚Öi sub numele de ÔÇ×Santa MarinaÔÇŁ duce la pia╚Ťa Dionysios Solomos, care este cea mai mare pia╚Ť─â a frumoasei insule. Una dintre cele mai populare atrac╚Ťii de pe pia╚Ť─â este statuia lui Dionysios Solomos (poetul na╚Ťional din Grecia care a scris imnul na╚Ťional). Statuia este situat─â ├«n fa╚Ťa muzeului bizantin.

Un alt loc celebru este pia╚Ťa Sf├óntul Marcus ÔÇô ├«n timpul secolului al XVIII-lea a fost centrul dezbaterilor sociale ╚Öi politice. La 2 km de ora╚Öul Zakynthos ve╚Ťi g─âsi Dealul Strani. Acest deal este renumit, deoarece Dionysios Solomos a scris acolo imnul na╚Ťional al Greciei. Cu excep╚Ťia priveli╚Ötii uimitoare, panoramice,  acest loc merit─â vizitat pentru monumentul celebrului poet ╚Öi bustul ├«nconjurat de pini ╚Öi m─âslini.

O plimbare cu trenul turistic este de asemenea disponibilă. Copiii adoră de obicei acest tren, care este, de asemenea, un mod distractiv de a vizita împrejurimile. Nu în ultimul rând, te îndemnăm să vizitezi Bohali.

Este situat pe un deal deasupra ora╚Öului Zakynthos. Aici vei g─âsi multe restaurante ╚Öi cafenele-bar, cu o vedere magnific─â asupra ora╚Öului ╚Öi a portului. ├Än timpul nop╚Ťii sau al zilei, consum├ónd o cea╚Öc─â de cafea sau o b─âutur─â, merit─â cu siguran╚Ť─â o vizit─â.

├Äncerca╚Ťi ╚Öi ÔÇ×friganiaÔÇŁ, un desert delicios local.

1. Plaja Navagio

Plaja Navagio - Vedere de ansamblu

Unul dintre cele mai cunoscute locuri ╚Öi un simbol al Zakynthos este plaja Navagio. Situat─â ├«n partea de nord-vest a insulei, este cunoscut─â ╚Öi sub numele de ÔÇ×plaja naufragiatuluiÔÇŁ.

De╚Öi aceast─â  plaj─â este una dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia, plaja este mult mai pl─âcut─â ├«n realitate din punct de vedere estetic.

Este format─â din nisip moale, alb ╚Öi are ap─â limpede cristalin─â, care, ├«n combina╚Ťie cu nisipiul, eman─â o str─âlucire frumoas─â turcoaz. ├Äntruc├ót plaja este ├«nconjurat─â de st├ónci ├«nalte de calcar, nu poate fi vizitat─â dec├ót cu barca.

Cel mai simplu mod de a ajunge la plaja Navagio este de la Porto Vromi. B─ârcile pleac─â la fiecare ora, iar c─âl─âtoria dureaz─â aproximativ 20 de minute.

2. Plaja Gerakas

Plaja Gerakas din Insula Zakynthos

Este una dintre cele mai uimitoare plaje. E situată în partea de sud a insulei, la aproximativ 18 km sud de capitală. Gerakas este o fâșie lungă de coasta nisipoasă, cu partea finală închisă, deoarece este în totalitate din nămol.

Turi╚Ötii aleg uneori s─â fac─â aici terapie cu n─âmol. Aceast─â plaj─â este foarte cunoscut─â ╚Öi pentru faptul c─â este un teren ecloziv pentru speciile de broa╚Öte ╚Ťestoase pe cale de dispari╚Ťie numite Caretta-Caretta ╚Öi face parte din Parcul Na╚Ťional Marin.

Este interzis─â intrarea pe plaj─â cu o jum─âtate de or─â ├«nainte de apusul soarelui ╚Öi o jum─âtate de or─â dup─â r─âs─ârit, dar dac─â ai timp po╚Ťi merge s─â vezi mici broa╚Öte ╚Ťestoase, care ├«ncearc─â s─â ajung─â la mare.

Țestoasele în sine au devenit unul dintre faimoasele simboluri ale lui Zakynthos, iar cele mai populare suveniruri au forma lor pe ele.

3. Plaja Dafni

Plaja Dafni din Insula Zakynthos

Larg─â, lung─â ╚Öi curat─â. Acestea sunt cuvintele care descriu frumuse╚Ťea natural─â a plajei Dafni, o zona lini╚Ötit─â pe coasta de sud-vest a golului vast Laganas. Aceast─â plaj─â este ├«n principal una nisipoas─â.

Acesta este unul dintre motivele importante de cuib─ârit pentru ╚Ťestoasa Caretta-Caretta. Serviciul na╚Ťional maritim protejeaz─â cuiburile ╚Öi trebuie s─â le evita╚Ťi atunci c├ónd veni╚Ťi s─â v─â relaxa╚Ťi pe aceast─â plaj─â ├«nc├ónt─âtoare.

Marea este aici destul de calm─â ╚Öi lini╚Ötit─â, tipic─â golfului Laganas, dar exist─â perioade cu v├ónturi mari ╚Öi valuri. ├Äntruc├ót aceast─â plaj─â este mai aproape de marea deschis─â, s-ar putea s─â v─â a╚Ötepta╚Ťi la o ap─â mai rece, dar, ├«n mod surprinz─âtor, nu este cazul.

Dafni este perfectă pentru relaxare, iar cine ajunge la această plajă va face traseul pe un drum stâncos, abrupt, însă va avea o oportunitate uimitoare de a face poze cu insula Pelouzo pe fundal.

4. Plaja Agios Sostis

Plaja Agios Sostis din Insula Zakynthos

Agios Sostis este un mic sat fermecător, care are două plaje și un mic port. Prima dintre plaje este foarte populară în rândul familiilor cu copii mici, din cauza plajei nisipoase în mare parte plată și a apei limpezi.

Din acest loc ave╚Ťi o vedere atractiv─â spre Marathonisi, o insula mic─â ├«n form─â de broasc─â ╚Ťestoas─â, care, ├«n mod ironic, este folosit─â de ╚Ťestoase pentru a cuib─âri. Din p─âcate, sporturile nautice sunt interzise aici, pentru a proteja cuiburile de ╚Ťestoase de orice fel de pericol, o practic─â obi╚Önuit─â pe mai multe plaje din Zakynthos.

A doua plaj─â, mai mic─â, este situat─â pe insula Cameo. Este conectat─â cu Agios Sostis prin intermediul unui pod din lemn.

5. Plaja Cameo Island

Plaja Cameo Island din Zakynthos


Insula Cameo are un bar de unde pute╚Ťi cump─âra b─âuturi ├«n timp ce v─â bucura╚Ťi de o priveli╚Öte frumoas─â, apoi s─â ├«nota╚Ťi, s─â face╚Ťi plaj─â ╚Öi s─â v─â relaxa╚Ťi.

├Än timpul nop╚Ťii, acest loc devine un ÔÇ×clubÔÇŁ ├«n aer liber, ├«n care tinerii vin pentru petreceri grozave. Dac─â sunte╚Ťi o persoan─â care iube╚Öte via╚Ťa de noapte nebun─â, dar care s─â se bucure ╚Öi de o perioad─â de relaxare ├«n timpul zilei, Agios Sostis este cel mai bun loc de unde pute╚Ťi ├«ncepe s─â explora╚Ťi Zakynthos.

6. Plaja Alykes 

Plaja Alykes din Zakynthos


Plaja Alykes este situată la 20 km nord-vest de orașul Zakynthos. A primit numele de la salina care se află în spatele plajei.

Are disponibile mai multe locuri de parcare. Aceast─â plaj─â este f─âcut─â pentru relaxare pur─â. Pur ╚Öi simplu te solicit─â s─â te a╚Öezi pe unul dintre multe ╚Öezlonguri ╚Öi s─â te bucuri de o zi relaxat─â. Barurile ╚Öi restaurantele sunt ├«n apropiere, a╚Öa c─â nu va trebui s─â v─â face╚Ťi griji pentru m├óncare sau b─âuturi.

Este o plaj─â mare, care const─â ├«n mare parte din nisip auriu ╚Öi pietricele fine. De-a lungul plajei, apa are cea mai mic─â ad├óncime, ceea ce o face ideal─â pentru familiile cu copii mici. Din aceast─â loca╚Ťie, pute╚Ťi lua, de asemenea, o barc─â spre plaja Navagio ╚Öi pe╚Öterile ├«nconjurate de apa de culoare albastru ad├ónc.

7. Plaja Makris Gialos 

Plaja Makris Gialos din Insula Zakynthos


Dacă nu ești fan al plajelor supraaglomerate, această plajă ar putea fi ideală pentru tine! Plaja Makris Gialos este situată la 30 km nord de orașul Zakynthos.

Este o plaj─â frumoas─â, cuprins─â de ape limpezi, dar, ├«ntruc├ót nu este organizat─â, este foarte rar aglomerat─â chiar ╚Öi ├«n perioada maxim─â a sezonului turistic. Acest loc nu este ideal pentru copiii mici, deoarece ap─â este foarte ad├ónc─â, dar este ideal dac─â va place s─â face╚Ťi snorkeling ╚Öi scufund─âri.

Deoarece nu exist─â facilit─â╚Ťi turistice aici, nu ve╚Ťi g─â╚Öi ╚Öezlonguri, umbrele de soare sau locuri pentru a cump─âra b─âutur─â ╚Öi m├óncare. Ar fi ├«n╚Ťelept s─â ├«╚Ťi iei ceva provizii  la tine ├«nainte de a veni pe aceast─â plaj─â.

8. Plaja Xigia

Plaja Xigia - Vedere panoramic─â


Plaja Xigia este ascuns─â ├«ntre st├ónci ╚Öi nu este u╚Öor accesibil─â, deoarece nu vei putea ajunge aici cu o ma╚Öin─â. Primul lucru cu care v─â ve╚Ťi familiariza c├ónd ve╚Ťi ajunge acolo este mirosul care se datoreaz─â izvoarelor de ap─â naturale bogate ├«n sulf, care vin ├«n contact cu apa s─ârat─â.

Aceast─â combina╚Ťie unic─â face locul terapeutic ╚Öi foarte popular printre toate plajele Zakynthos. Pe aceast─â plaj─â nu exist─â nisip, deoarece Xigia este acoperit─â cu pietricele albe frumoase, ├«n timp ce apa este limpede ╚Öi uimitor de albastr─â.

Această plajă nu este tocmai potrivită pentru copii din cauza accesului nu atât de ușor: aproape că nu există apă mică și plaja este stâncoasa in unele locuri. Nu există baruri sau restaurante pe plajă.

9. Plaja Porto Azzuro 

Plaja Porto Azzuro din Zakynthos


Aceast─â plaj─â este cunoscut─â drept una dintre cele mai elegante ╚Öi luxoase plaje. Apa albastr─â curat─â ╚Öi frumoas─â, plus culoarea aurie a nisipului atrag pur ╚Öi simplu vizitatorii. Porto Azurro, la fel ca multe alte plaje din Zakynthos, este ├«nconjurat─â de pini, care ofer─â o nuan╚Ť─â natural─â, ceea ce o face cea mai potrivit─â pentru relaxare ╚Öi ideal─â pentru persoanele cu copii mici.

Exist─â o mul╚Ťime de umbrele de soare ╚Öi ╚Öezlonguri ╚Öi un bar pe plaj─â situat ├«n apropiere (are o gama larg─â de b─âuturi ╚Öi m├ónc─âruri delicioase, care pot fi cump─ârate la un pre╚Ť rezonabil). Pe toat─â plaja exist─â du╚Öuri disponibile pentru to╚Ťi vizitatorii, dac─â doresc s─â se re├«mprosp─âteze.

Porto Azzuro este o loca╚Ťie frecvent─â pentru nun╚Ťi. ╚śi nu numai localnicii sunt cei care se c─âs─âtoresc aici. De asemenea, este foarte popular─â printre turi╚Ötii str─âini. La un pre╚Ť bun, pute╚Ťi avea nunta voastr─â ├«n acest peisaj frumos.

Dar, dac─â va g├óndi╚Ťi s─â va c─âs─âtori╚Ťi aici, re╚Ťine╚Ťi c─â uneori trebuie s─â face╚Ťi rezerv─âri cu luni ├«nainte.

10. Plaja Tsilivi 

Plaja Tsilivi din Zakynthos

Plaja Tsilivi este situat─â ├«n jurul a 7 km est de Zakynthos. Este accesibil aici cu u╚Öurin╚Ť─â cu ma╚Öina ╚Öi ave╚Ťi suficient spa╚Ťiu pentru parcare. Plaja este format─â din nisip fin ╚Öi este ├«nconjurat─â de ap─â albastr─â limpede.

Datorit─â cur─â╚Ťeniei, plaja c├ó╚Ötig─â continuu calificarea Blue Flag. Marea este pu╚Ťin ad├ónc─â ├«n apropierea ╚Ť─ârmului, ceea ce face aceast─â plaj─â ideal─â pentru familiile cu copii mici. Exist─â mai multe hoteluri ├«n apropiere ╚Öi numeroase baruri l├óng─â plaj─â, care ofer─â o varietate de b─âuturi ╚Öi adaug─â atrac╚Ťie acestui loc.

├Äntruc├ót aceast─â plaj─â nu este locul de cuib─ârit al ╚Ťestoaselor, exist─â o gama larg─â de activit─â╚Ťi sportive nautice, iar unele dintre ele sunt schi nautic, parapanta etc. Aproape de ea sunt plajele Bouka, Belussi ╚Öi Gaidaros, care sunt de asemenea organizate, dar sunt mult mai mici ╚Öi mai pu╚Ťin aglomerate ÔÇô ╚Öi ele o alegere ideal─â dac─â dori╚Ťi lini╚Öte.

A╚Ťi fost vreodat─â ├«n Zakynthos? Care plaj─â v─â place?

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi ╚Öi Literaturi Str─âine Universitatea Bucure╚Öti, sec╚Ťia rus─â - bulgar─â. Am traversat mai multe ÔÇťpraguriÔÇŁ profesionale: redactor ╚Öef Documentare extern─â Rompres ÔÇô actuala Agerpres, editor edi╚Ťii de Colec╚Ťie ÔÇô Jurnalul Na╚Ťional ╚Öi editor Jurnalul de Duminic─â ÔÇô supliment al Jurnalului Na╚Ťional, jurnalist online ╚Öi print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: ÔÇťEvery great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un ├«ndemn personal: Prinde povestea!

Las─â un r─âspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.

Plaje în Rhodos

Fructe exotice