in

Reducerea facturilor vs factoringul. Care sunt diferențele și asemănările?

Problemele legate de fluxul de numerar sunt obstacolele multor companii mici. Adesea, industria în care activați impun scadențe de 60 – 90 de zile pentru plata facturilor. Între timp, trebuie să plătiți facturile furnizorilor, salariile și facturile de utilități, dar aveți nevoie de numerar pentru a efectua aceste plăți. 

Există numeroase căi de finanțare astfel încât să puteți achita datoriile pe care le aveți față de diverși actori de pe scena business-ului dvs. Descoperiți, în rândurile următoare, care sunt cele mai populare opțiuni pentru a obține lichiditățile necesare: reducerea facturilor și factoringul.

Cui i se adresează reducerea facturilor și factoringul?

Companiile care apelează la reducerea facturilor tind să fie mai mari decât cele care utilizează factoringul. Deoarece furnizorul de reducere a facturilor nu preia controlul asupra plăților și încasărilor, există adesea cerințe mai stricte

Un client tipic va trebui să aibă un rating de credit bine stabilit și proceduri solide de control înainte ca firma de reducere a facturilor să aprobe o cerere.

Întreprinderile mici sunt cei mai frecvenți utilizatori ai factoringului. Acest lucru îl face o opțiune bună pentru companiile mici care încearcă să crească și pentru start-up-urile cu o bază de clienți stabilită.

Cele mai citite articole

Deoarece compania de factoring preia plățile și încasările pentru client, există cerințe mai puțin stricte pentru aprobare. Aceștia vor verifica bonitatea clienților solicitantului și antecedentele proprietarilor și managerilor afacerii.

Care sunt asemănările și diferențele între reducerea facturilor și factoring?

Ambele sunt procese oferite de furnizori terți. Aceste companii oferă avansuri în numerar ca procent din valoarea facturilor actuale. Procentul este de obicei între 70-90 % din valoarea facturilor. Odată ce clienții dvs. efectuează plata, primiți valoarea facturii minus costul reducerii sau factoringului.

Diferența majoră între cele 2 finanțări constă în:

 1. În situația reducerii facturilor – dvs. păstrați controlul asupra registrului de vânzări. Sunteți responsabil pentru procesarea facturilor și a plăților. De asemenea, sunteți responsabil pentru eforturile de colectare a facturilor scadente. Acest tip de aranjament este transparent pentru clienții dvs., deoarece toate plățile sunt în continuare destinate dvs.
 2. În cazul factoringului –  factorul preia acele funcții. Odată ce ați trimis factura inițială, compania de factoring primește plățile și se ocupă de încasări. 

Care soluție este potrivită pentru afacerea dvs?

Ambele opțiuni oferă avantaje similare:

 • Ele eliberează numerar pentru facturi restante;
 • Puteți primi banii de care aveți nevoie în câteva zile lucrătoare;
 • Ajută la îmbunătățirea fluxurilor de numerar pentru a plăti facturi, salarii sau pentru a obține materiile prime și consumabilele necesare;
 • Contribuie la achitarea facturilor către furnizorii afacerii dvs.;
 • Puteți obține prețuri competitive.

Pentru întreprinderile mici, Instant Factoring oferă și alte avantaje pe care ar trebui să le luați în considerare:

 • oferă prelucrări de facturi și încasări profesionale ;
 • verificarea datelor are loc în maxim 2h;
 • se pot vinde un număr nelimitat de facturi;
 • procesul de acordare se desfășoară online;
 • vă oferă banii în maxim 24 de ore de la acceptarea cererii.

Concluzie

Cunoașterea diferențelor și asemănărilor dintre reducerea facturilor și factoring vă va ajuta să găsiți soluția potrivită pentru nevoile companiei dvs.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Accesorii care pot schimba radical aspectul locuinței tale

Plaje spectaculoase pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață