in ,

Cele mai Bune Seriale de Acțiune

Seal Team

Înainte ca genul filmelor sau serialelor de acțiune să devină supraaglomerat, cu adaptări nesfârșite din cărțile de benzi desenate, acest gen – acțiunea – a inclus unele dintre cele mai populare, serioase și dinamice subiecte și producții din istorie. Serialele de acțiune sunt încă pe gustul publicului modern. Un gust de altfel destul de variabil în ceea ce privește producțiile TV de acțiune, iată de ce a arunca o privire pe topurile create în acest sens devine un… serial de acțiune în sine! Totuși, haideți să vedem ce se mai află în vizorul fanilor, la acest segment al serialelor.

Top seriale de acțiune – Top 15

1. Prison Break (2005 – 2017)

Michael Scofield (Wentworth Miller) își tatuează pe corp planul închisorii Fox River, unde este închis, aparent pe nedrept, fratele lui. Acesta pune la cale un jaf doar pentru a ajunge în interiorul pușcăriei și a-l elibera pe acesta. Michael Scofield este dispus să facă orice ca să își scoată fratele din închisoare: o infracțiune îl desparte de grațiile unei celule, de unde ar avea oportunitatea să comunice cu Lincoln și să pună în aplicare un plan de evadare spectaculos și ingenios. Cu două nominalizări la premiile Globurile de Aur, Prison Break este unul dintre cele mai cunoscute seriale de acțiune.

Prison Break serial de actiune

2. Daredevil (2015 – 2018)

Daredevil este unul dintre cele mai populare personaje din benzile desenate Marvel, transformate ulterior într-un univers cinematografic fascinant. După numeroase adaptări pe marile si micile ecrane, în 2015 a fost lansat serialul de acțiune Daredevil, creat și difuzat de Netflix.

În copilărie, Matt Murdock (Charlie Cox) a fost orbit de o deversare chimică, în urma unui accident nefericit. În loc să-l limiteze, acest incident i-a oferit simțuri supraomenești care i-au permis să vadă lumea într-un mod unic, special. Acum, Matt folosește aceste puteri pentru a face dreptate, nu numai ca avocat în propria firmă de avocatură, ci și ca supererou în timpul nopții. Astfel, Matt devine Daredevil, eroul care curăță străzile din Hell’s Kitchen de infractori și alte personaje malefice.

daredevil serial de actiune

3. The Punisher (2017 – 2019)

Debutând drept un spin-off al serialului Daredevil (mai sus menționat), The Punisher îl are în rolul principal pe Jon Bernthal, cel care interpretează rolul lui Frank Castle. Un fost ofițer din Marina Americană decide să se stabilească în New York pentru a se răzbuna pe cei responsabili de moartea familiei sale. Frank descoperă imediat că în spatele nefericitei sale drame stă de fapt o întreagă conspirație și se vede obligat să acționeze. The Punisher este un serial încărcat de acțiune, iar subiectul său pare ușor diferit de obișnuitele seriale Marvel, care rulează pe Netflix sau în altă parte.

The Punisher serial de actiune

4. Mindhunter (2017 – prezent)

Crime și acțiune polițistă, care se inspiră din fapte reale. Protagoniștii principali au nume fictive, dar conform unor surse credibile din domeniu, se pare că ei chiar au existat în dosarele FBI, deci personajele lor sunt reale. Serialul se bazează de altfel pe cartea cu același nume și oferă tensiune la cote maxime, precum și numeroase răsturnări de situație, într-un scenariu în care misterul și încărcătură se vor juca de multe ori cu mintea celui care îl urmărește. Acțiunea se petrece în 1977 și se bazează pe primele zile ale sectorului de profiling și psihologie de la FBI.

Mindhunter serial de actiune

5. Narcos (2015 – 2017)

Un serial de acțiune cu audiențe record. Narcos prezintă povestea reală a expansiunii și creșterii influenței cartelurilor de droguri, într-un serial care surprinde excelent atât sistemul judiciar, precum și luptele pentru controlul cocainei, factorii politici implicați și intervențiile mai mult sau mai puțin discutabile ale poliției. Wagner Moura joacă pentru început rolul deja legendarului Pablo Escobar și o face absolut senzațional. Actele de cruzime sunt la ordinea zilei, iar ascensiunea și decăderea eroului principal, supranumit „regele drogurilor” sunt surprinse într-un peisaj pe cât de realist pe atât de înspăimântător. Primele două sezoane îl au în prim plan pe Escobar și relațiile sale în lumea drogurilor, al treilea sezon se axează însă pe activitatea DEA împotriva cartelului Cali.

Narcos serial de actiune

6. Doom Patrol (2019 – prezent)

Noul serial Doom Patrol ne prezintă aventurile supereroilor din universul inspirat de benzile desenate DC Comics. Astfel, facem cunoștință cu Robotman, Negative Man, Elasti-Girl și Crazy Jane, alături de savantul nebun, dr. Niles Caulder (Chief/ Șeful). Toți membrii Doom Patrol au suferit câte un accident care le-a oferit puteri supraomenești, dar, în același timp, i-a lăsat cu cicatrici și desfigurați. Respinși de societate, supereroii sunt convocați de către Chief (Timothy Dalton) pentru a proteja planeta de cei care vor să o distrugă. În mod ironic, Doom Patrol luptă pentru a salva o lume care nu îi acceptă așa cum sunt. Serialul a devenit foarte popular în rândul tinerilor și poate fi vizionat pe HBO Go. Primul sezon conține 15 episoade și s-a încheiat în luna mai 2019. Sezonul 2 va fi lansat în anul 2020.

Doom Patrol serial de actiune

7. Homeland (2011 – prezent)

Serialul o are în prim-plan pe Carrie Mathison (Claire Danes), o agentă C.I.A. cu tulburări de personalitate, care începe să suspecteze că Nicholas Brody (Damian Lewis), un pușcaș marin ținut captiv de Al-Qaeda, a fost întors împotriva Statelor Unite ale Americii. Cu ritmul alert şi cu un subiect sensibil, Homeland iese în evidență și prin dilemele morale pe care le propune, iar profunzimea personajelor reprezintă un punct de atracție pentru public și pentru critici.

Homeland serial de actiune

8. Seria Misiune: Imposibilă

Este o serie de filme de acțiune bazată pe serialul de televiziune cu același nume din 1966 și ulterior din 1988. Franciza Mission: Impossible îl aduce pe Tom Cruise în rolul lui Ethan Hunt, un agent I.M.F care are de îndeplinit sarcini pe care nimeni altcineva nu le-ar putea realiza. Franciza se află pe locul 12 în lista seriilor de filme artistice cu cele mai mari încasări, cu venituri de peste 2 miliarde de dolari în toată lumea. Spre exemplu, în filmul cu acțiunea în 1996, Ethan Hunt, pe lângă faptul că este acuzat de asasinarea unor colegi agenți IMF în timpul unei misiuni eșuate la Ambasada din Praga, mai este, de asemenea, acuzat pe nedrept că a vândut secrete de stat unui misterios criminal internațional cunoscut drept „Max”. Tom Cruise este fenomenal în acest rol, iar publicul apreciază faptul că actorul își realizează singur toate cascadoriile din filme.

Cele mai citite articole

Seria Misiune Imposibila filme de actiune

9. Seal Team (2017 – prezent)

Serialul urmărește viețile profesionale și personale ale membrilor unei unități de elită Navy Seal – de la momentele de antrenament, planificare, până la acțiune și modul de desfășurare a unora dintre cele mai periculoase misiuni, cu o miză uriașă. Jason Hayes este liderul dur, dar respectat al echipei. Viața lui de familie a avut mult de suferit din cauza carierei sale militare. Din echipa lui Hayes mai fac parte Ray, confidentul său și totodată ofițerul cu cea mai mare vechime în echipă, și Sonny, un soldat loial, dar cu un trecut complicat care îl urmărește.

Seal Team serial de actiune

10. Arrow (2012 – prezent)

O adaptare de succes a benzilor desenate DC Comics, serialul ne propune să cunoaștem un supererou mai puțin celebru: Green Arrow – varianta modernă a haiducului Robin Hood.

Oliver Queen (Stephen Amell) și tatăl său se pierd pe mare atunci când iahtul lor de lux se scufundă, în timpul unei furtuni. Tatăl său moare, dar Oliver supraviețuiește timp de cinci ani pe o insulă virgină și în cele din urmă se întoarce acasă. Pe insulă, Oliver a învățat nu numai cum să lupte și să supraviețuiască, ci a aflat și detalii murdare despre corupția tatălui său și veniturile sale ilicite provenite din afaceri.

Întors la civilizație, Oliver își creează un alter-ego: Green Arrow, un justițiar îmbrăcat la fel ca Robin Hood, înarmat cu arc și săgeți, dar beneficiind și de avantajele financiare care îi permit să se răzbune pe bărbații și femeile care i-au corupt orașul natal. Hotărât să pună lucrurile la punct, Green Arrow își propune să readucă Starling City la fosta glorie prin eliminarea corupției. În același timp, justițiarul este vânat atât de infractori, cât și de autorități, ceea ce îi va îngreuna în mod vizibil situația.

Arrow/ Arcașul numără deja 7 sezoane disponibile pe platforma Netflix, iar interesul publicului pentru aventurile supereroului DC a determinat realizatorii să continue serialul și în 2020.

arrow netflix serial de actiune

11. The Unit (2006 – 2009)

Ei sunt The Unit/ Unitatea, o echipă a trupelor speciale care acționează sub acoperire, în afara ierarhiei militare obișnuite. Fie pe teritoriul SUA, fie în străinătate, acești eroi se află în prima linie a frontului. Protejându-i pe cetățenii SUA și pe cei străini deopotrivă, furișându-se pe sub radare și riscându-și propria viață ca să salveze situația, pentru ca apoi să plece tăcuți, fără a-și mai primi laudele sau mulțumirile atât de binemeritate.

The Unit serial de actiune

12. Vikings (2013 – prezent)

Vikings urmărește aventurile lui Ragnar Lothbrok, cel mai mare erou al vremurilor sale. Serialul prezintă viața și acțiunile vikingilor, dar și a familiei lui Ragnar și drumul său către tronul triburilor vikinge. Lothbrok (scris în nordica veche Ragnarr Loðbrók, “Ragnar Pantaloni-de-piele”) a fost un legendar conducător al epocii vikingilor, descris în poezia nordică veche și în multe saga. El a fost un konung danez din dinastia Yngling. În această tradiție, Ragnar a fost flagelul Franței și Angliei, un fel de bici al lui Dumnezeu pe mare, și tatăl multor fii de renume, printre care Ivar Fără Oase, Bjorn Cot-de-Fier, un important lider viking, dar și Berserker, Halfdan Ragnarsson, Sigurd și Ubbe. În timp ce acești oameni sunt figuri istorice, este incert dacă Ragnar a existat într-adevăr. Multe dintre poveștile despre el par să provină din faptele mai multor eroi și conducători istorici vikingi.
Vikings serial de actiune

13. Into the Badlands (2015 – 2019)

Acțiunea serialului Into the Badlands este plasată într-un viitor distopic, în care civilizaţia – aşa cum o cunoaștem – nu mai există. În aceste condiții apare o societate feudală care interzice folosirea tehnologiei. Nu există componente electronice în Badlands, dar există lucruri mecanice şi electricitate. Structura societăţii amintește de cea din Japonia medievală, fiind divizată în teritorii. Toată lumea din Badlands stăpânește artele marțiale, iar unele personaje – precum tânărul M.K. (Aramis Knight) și Pilgrim – chiar dețin puteri supranaturale.

Combinând scene viscerale de acțiune cu un scenariu captivant, Into the Badlands este un serial ce merită vizionat, mai ales de cei pasionați de arte marțiale și de cultura asiatică.

into the badlands serial de actiune

14. Lethal Weapon (2016 – 2019)

Inspirată de celebra franciză Lethal Weapon, care a făcut furori la finalul anilor ’80 și începutul anilor ’90, serialul cu același nume aduce în prim-plan doi detectivi cu personalități diferite, dar care formează un parteneriat de succes. Acțiunea are loc în Los Angeles, unde detectivul veteran Roger Murtaugh (Damon Wayans) are parte de cazuri din ce în ce mai interesante, odată cu apariția noului său partener, Wesley Cole (Seann William Scott). Cole este un fost agent CIA, tânăr și neliniștit, care este nevoit să se adapteze vieții pe Coasta de Vest. Serialul este un mix savuros de scene grozave de acțiune, mult umor, comic de situație și personaje pline de farmec.

lethal weapon serial de actiune

15. Fast and Furious

Celebra franciză Fast and Furious continuă, spre bucuria unora și spre disperarea altora, care s-au săturat de această poveste nesfârșită – mai ales după ce actorul iconic al seriei, Paul Walker, a decedat în mod tragic la vârsta de 40 de ani. Moartea acestuia a avut consecințe negative asupra seriei Fast and Furious dar, într-un final, regizorul și scenariștii au rezolvat subiectul cu brio, totuși, nu la fel de spectaculos ca filmele anterioare. Cel mai recent film al francizei este Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019), în care protagoniștii sunt Jason Statham și Dwayne Johnson. Filmul s-a dovedit a fi un succes de box-office, generând încasări de 740 milioane de dolari pe plan internațional. Cu toate acestea, filmul din serie care a obținut cele mai mari încasări este Furious 7 (2015), cu Vin Diesel și Paul Walker, care a generat venituri de peste 1 miliard 500 de milioane de dolari în întreaga lume.

Fast and Furious franciza serie de actiune

Care este serialul tău preferat sau franciza ta favorită de acțiune?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top 20 Seriale de Groaza Hannibal

Cele mai Infricoșătoare Seriale de Groază

10 Rugaciuni facatoare de minuni – Fiecare la ce ajuta

10 Rugăciuni Făcătoare de Minuni