in ,

Cele mai Populare Seriale din Lume

Top 20 Seriale Populare din Lume - Game of Thrones

Topurile care conțin în clasament cele mai bune seriale pe care ar trebui să le vezi măcar o dată în viață sunt nenumărate. Dar majoritatea conțin cam aceleași titluri în clasament. Seriale mai vechi sau mai noi, serialele lumii sunt multe și nenumărate, majoritatea marca SUA și fie că sunt de acțiune, mister, scandal, pasiune, dragoste, prietenie sau comedie, i-au făcut pe mulți să nu se mai dezlipească de ecrane la momentul actual sau de-a lungul timpului.

Top cele mai populare seriale din lume – Top 20

1. The Sopranos (1999-2007)

Creat de David Chase, acesta este serialul cu cele mai mari încasări din istoria televiziunii prin cablu, câștigând numeroase premii, printre care Emmy și 5 Globuri de Aur. Serialul prezintă povestea celei mai influente familii care se ocupă cu crimă organizată în New Jersey. Protagonistul este Tony Soprano, care jonglează problemele familiei sale cu cele ale unei „familii” de alt tip – mafia. Avem ocazia să intrăm în mintea personajului prin intermediul conversațiilor intime pe care Tony le are cu terapeutul său, în urma problemelor sale profesionale și personale, care îi provoacă atacuri de panică. Clanul Soprano debordează de umor negru, violență și impulsivitate, reușind să prezinte într-un mod cât mai realist mitologia gangsterilor și cultura mafiei. Serialul a primit nota 9,2 pe site-ul imdb, iar 93% dintre utilizatorii Google au apreciat acest show. The Sopranos a rămas unul dintre mai populare seriale din istoria televiziunii, iar momentan poate fi vizionat pe platforma HBO GO.

The Sopranos serial popular HBO

2. Sex and the City (1998 – 2004)

Multiplu câștigător al premiilor Emmy și Globurile de Aur, Totul despre sex se numără printre cele mai apreciate seriale TV, în special în rândul femeilor. Acțiunea se desfășoară în New York și urmărește poveștile de viață a patru femei diferite: Carrie, Samantha, Charlotte și Miranda. Sex and the City abordează probleme legate de sex, rolul femeii în societate, relații și prietenie. Serialul produs de HBO a beneficiat de 6 sezoane, iar apoi a avut parte de două continuări pentru marile ecrane, în 2008 și 2010.

Sex and the City serial HBO

3. Ally McBeal (1997 – 2002)

Unul dintre cele mai populare seriale de comedie o are în prim plan pe avocata nevrotică Ally McBeal. Serialul nu este, însă, unul despre avocați, politică sau femei, ci despre sex și urmările pe care le are acesta. În acea lume superficială și obsedată de sex, Ally McBeal interpretează un personaj obsedat de iubirea romantică. Sfatul oferit de acționarul firmei la care lucrează Ally, Robert Fish, a rămas în istoria televiziunii: „Câștigă suficienți bani și toate celelalte vor veni după aceea”.

Ally McBeal serial popular

4. Lost (2004 – 2010)

Printre cele mai bune seriale TV se numără și Lost, care a ținut cu sufletul la gură milioane de fani în întreagă lume. Intriga show-ului este descoperirea misterului unor naufragiați pe o insulă aparent pustie. Serialul creat de Jeffrey Lieber, J.J. Abrams și Damon Lindelof urmărește viețile supraviețuitorilor unui accident aviatic pe o insula misterioasă și plină de secrete ce pot fi fatale pentru aceștia. Fiecare dintre cele 6 sezoane a fost filmat în Hawaii, iar datorită costurilor imense, Lost a devenit cel mai scump serial din istoria televiziunii până atunci (și până la apariția Game of Thrones).

Lost (2004-2010) serial popular

5. Star Trek: The Next Generation (1987 – 1994)

Serialul a fost creat la o distanță de 21 de ani după seria originală, iar acțiunea are loc în secolul 24, având un nou echipaj și o nouă navă numită Enterprise. Acesta începe cu celebrele cuvinte ale căpitanului Jean Luc Picard: “Let’s see what’s out there.” (“Să vedem ce se află acolo.”). Câștigător a 18 premii Emmy, serialul a fost numit “Generația de aur” Star Trek datorită popularității pe care a avut-o.

Star Trek: The Next Generation serial popular

6. Desperate Housewives (2004 – 2012)

Aflat în topul celor mai vizionate seriale, Neveste disperate urmărește poveștile mai multor personaje care locuiesc pe Wisteria Lane, o suburbie din orașul fictiv Fairview. În centrul acțiunii se află 4 femei: Bree (femeia clasică, elegantă și gospodină ideală), Susan (o romantică proaspăt divorțată ce visează să întâlnească bărbatul ideal), Lynette (o femeie puternică și de carieră, adeptă a vieții de familie) și Gabrielle (tipul nevestei frumoase, dar ușuratică). Deși la suprafață viața acestora pare perfectă, în spatele ușilor închise nimic nu este ceea ce pare. Serialul a declanșat o adevărată nebunie încă de la primul episod și a câștigat trei premii Globul de Aur.

Desperate Housewives (2004 – 2012) serial popular

7. Seinfeld (1989 – 1998)

Creat de Larry David și Jerry Seinfeld, serialul este cunoscut drept “serialul despre nimic”. Jerry Seinfeld se joacă pe el însuși, un comediant din New York. Premisa acestui sitcom este că Jerry și prietenii săi trec prin viața de zi cu zi, discutând despre diverse situații ciudate, la care ne putem raporta cu toții. Personalitățile excentrice ale personajelor care alcătuiesc cercul social al lui Jerry contribuie la distracție. Câștigător a trei premii Globul de Aur, Seinfeld a rămas unul dintre cele mai vizionate seriale de comedie. Chiar dacă nu a avut un succes imediat, popularitatea sa a crescut treptat, iar ultimul episod al serialului se află pe locul 3 în topul celor mai vizionate finaluri de serial din istoria televiziunii.

8. The Twilight Zone (1985 – 1989)

Zona crepusculară este un serial de televiziune american creat în genurile SF, groază, fantezie, dramă, thriller psihologic. Seria The Twilight Zone din 1985 este prima continuare a aclamatului serial cu același nume produs de Rod Sterling în anii 1950 – 1960 (acest serial reprezintă seria originală Zona crepusculară, fiind continuat de alte trei seriale și un film artistic). În fiecare episod este prezentată o situație neobișnuită care se dovedește a fi mai stranie decât se bănuia inițial. Indiferent dacă tonul poveștii este din zona horror, suspans sau umor, există întotdeauna o răsturnare surprinzătoare la final.

9. Buffy the Vampire Slayer (1997 – 2003)

Personajul principal al serialului este Buffy Summers, o tânără aleasă de destin pentru a lupta cu forțele răului, cu vampiri și demoni, fiind antrenată de un observator, Rupert Giles. Buffy este înzestrată cu intuiție, ușurință de vindecare, vise profetice și rezistență. Alături de gașca ei de prieteni, numită „The Scooby Gang”, Buffy ucide demoni, supraviețuiește mai multor apocalipse, se adaptează vieții de liceu și de facultate, dar, mai presus de toate, înțelege că maturizarea poate însemna un adevărat iad uneori… în adevăratul sens al cuvântului. Serialul Buffy, spaima vampirilor a inspirat o serie de benzi desenate, cărți și jocuri video.

Buffy the Vampire Slayer (1997 – 2003) serial popular

10. M*A*S*H (1972 – 1983)

Serial de televiziune produs de către Larry Gelbart, adaptat după filmul artistic MASH din 1970 (cel din urmă fiind bazat pe romanul din 1968, MASH: A Novel About Three Army Doctors, de Richard Hooker). Serialul, care este o dramă medicală și comedie neagră, a fost produs în asociere cu 20th Century Fox Television pentru CBS și urmărește viața unei echipe de doctori și a personalului auxiliar staționat la „4077th Mobile Army Surgical Hospital” în Uijeongbu, Coreea de Sud, în timpul războiului din Coreea. Secvența de generic a serialului MASH conține o versiune instrumentală a melodiei „Suicide Is Painless”, prezentă și în filmul original. Seria a fost produsă după ce încercarea de a filma continuarea cărții originale, M*A*S*H Goes to Maine, a eșuat. Aceasta este versiunea cea mai cunoscută dintre lucrările M*A*S*H.

Cele mai citite articole

MASH (1972-1983) serial popular

11. Mad Men (2007 – 2015)

Serialul ne introduce într-o lume proiectată în New York-ul anilor ’60, o lume a publicității, o lume egoistă unde fiecare jucător transformă manipularea într-o artă. Serialul urmărește îndeaproape viață competitivă a bărbaților și a femeilor de pe Madison Avenue. Câștigător a cinci premii Globul de Aur, Mad Men explorează Epoca de Aur a publicității, unde toată lumea vinde ceva, dar nimic nu este ceea ce pare. Serialul poate fi vizionat pe platforma HBO GO.

12. Cheers (1982 – 1993) 

Cheers este un sitcom american produs de televiziunea NBC. S-a întins pe 11 sezoane, între anii 1982 și 1993, având 273 de episoade. Clienții obișnuiți ai barului Boston Cheers își împărtășesc experiențele de viață în timp ce lucrează la barul în care toată lumea se cunoaște.

Cheers (1982-1993) serial popular

13. Married with Children (Bundy Family) (1987 – 1997)

Familia Bundy  – un serial fenomen care a cucerit întreaga lume prin modul original și amuzant în care abordează problemele neobișnuite ale unei familii. Tatăl este un leneș obsedat de fotbal american și decolteuri, mama o cheltuitoare și un dezastru în bucătărie, fiica este o blondă care arată bine dar nu are prea multă minte, iar fiul este un băiat scund fără succes la fete și expert în umor negru.

Married wih children Familia Bundy serial popular

14. Friends (1994 – 2004)

Este considerat unul dintre cele mai iubite și vizionate seriale din lume, fiind difuzat în sute de țări. Serialul creat de David Crane urmărește povestea a șase prieteni (Monica, Chandler, Rachel, Joey, Ross și Phoebe) care au de înfruntat greutățile ce apar în muncă, viață și iubire, în lumea dură a Manhattan-ului. Fiecare are o personalitate unică, iar poveștile amuzante prin care trec te fac să iubești fiecare personaj în parte. Ultimul episod al serialului a fost unul dintre cele mai urmărite, iar protagoniștii au fost cel mai bine plătiți actori din istoria televiziunii la momentul respectiv: 1 milion de dolari pe episod. Friends poate fi vizionat pe Netflix.

15. The X-Files (1993 – 2002)

Printre cele mai vizionate seriale se numără și Dosarele X, cel mai longeviv serial science-fiction din istoria televiziunii americane. Serialul urmărește povestea agenților FBI Fox Mulder (cel care crede în existența extratereștilor) și Dana Scully (tipologia persoanei sceptice, care nu crede în existența acestora). Cei doi sunt trimiși să investigheze așa numitele Dosare X, care reprezintă cazuri nerezolvate și bizare ce indică prezența unor fenomene paranormale. Motto-ul serialului “Adevărul este dincolo de noi” a intrat în istoria televiziunii.

16. Dexter (2006 – 2013) 

Printre cele mai populare seriale se află și Dexter, care spune povestea unui legist ce lucrează pentru Departamentul de Poliție Metropolitană din Miami, dar care este în același timp și criminal în serie. Dexter ucide conform “Codului lui Harry”, un corp de etică și proceduri elaborate de tatăl sau adoptiv, pentru a fi sigur că nu este prins. Dexter ucide doar infractori și criminali care au săvârșit fapte abominabile și pe care legea nu-i poate atinge. Dexter este disponibil pe HBO GO.

Dexter (2006 – 2013) serial popular

17. Spartacus (2010 – 2013)

Spartacus a devenit un fenomen mondial, reușind să atragă milioane de fani în întreagă lume. Scenariul are la bază povestea legendarului Spartacus, un gladiator trac care a condus o răscoală împotriva Republicii Romane. Printre elementele de succes se numără scenele de luptă realizate într-un stil deosebit, violența grafică, conținutul sexual și limbajul trivial. Serialul este cu totul special, reușind să îmbine cu succes scenele violente cu dialogurile profunde și inteligente.

Spartacus (2010 – 2013) serial popular

18. Scandal (2012 – 2018)

O fostă directoare a comunicațiilor de la Casă Albă își dă demisia și își deschide propria afacere pentru a demonstra că se poate descurca și singură în această lume avidă după putere și bani. Scandal este un thriller politic foarte bine realizat care nu duce lipsă de momente tensionate, răsturnări de situație, dragoste, scandal și situații de urgență care pot fi rezolvate prin cele mai extreme și ingenioase metode.

scandal serial popular

 

19. House of Cards (2013 – 2018)

House of Cards/ Culisele puterii se numără printre cele mai bune seriale despre viața politică, având totodată o distribuție de excepție. Personajul central este jucat de Kevin Spacey, câștigător a două premii Oscar, iar Robin Wright joacă rolul soției acestuia. Frank Underwood, liderul democrat al Camerei Reprezentanților din Congres, decide să se răzbune pe toți cei care l-au trădat fără a se da în lături de la nimic. După ce Kevin Spacey a fost acuzat de hărțuirea sexuală a mai multor bărbați în cadrul mișcării #metoo, personajul său a fost eliminat din show, iar Robin Wright a devenit protagonista serialului. House of Cards poate fi vizionat pe platforma Netflix.

House of Cards serial popular

20. Game of Thrones (2011 – 2019)

Considerat la momentul actual cel mai popular serial din lume, cu un număr considerabil de fani înrăiți, Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor prezintă o lume incredibilă într-un tărâm în care verile durează decenii și iernile generații întregi. Inspirat din celebra serie de române Cântec de gheață și foc scrisă de George R.R. Martin, serialul are că subiect principal lupta pentru Tronul de Fier a celor șapte familii din Westeros. Cel care controlează Tronul de Fier are puteri nebănuite, iar familiile din cele Șapte Regate se vor lupta sub toate formele pentru acesta. Regi, regine, cavaleri, renegați, mincinoși, nobili, forțe întunecate vor juca și vor lupta pentru putere în această poveste impresionantă despre onoare, trădare, cucerire, duplicitate și triumf. Episodul final din Game of Thrones a doborât toate recordurile de audiență HBO, fiind urmărit de 19,3 milioane de spectatori într-o singură seară. Serialul fenomen poate fi vizionat pe platforma HBO GO.

Game of Thrones serial popular HBO

 

Care este serialul tău preferat din lista de mai sus?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top seriale 2019 – Cele mai bune

Cele Mai Urmarite Seriale in 2020

Top cele mai bune seriale istorice

Cele mai Vizionate Seriale Istorice ale Tuturor Timpurilor