in ,

Ce Seriale cu Vampiri Putem Vedea in 2020

Top cele mai bune seriale cu vampiri – Top 20

Ce Seriale cu Vampiri Putem Vedea in 2020

În trecut, vampirii erau doar legende populare. Dar iată că acum și-au găsit un loc în literatură și, ulterior, în seriale cu vampiri și televiziune.

De ce să nu recunoaștem, televiziunea este cea care a reinventat complet vampirii, oferindu-le abilitatea de a iubi și de a fi iubiți – așa cum au demonstrat Frații Salvatore din The Vampire Diaries și Angel din Buffy, spaima vampirilor – spre deosebire de a-i reprezenta doar ca pe niște creaturi sângeroase și lipsite de sentimente.

Pentru a înțelege mai bine noile „concepte” în ceea ce îi privește pe vampiri, iată o listă a celor mai populare seriale cu aceste „creaturi”, care și-au câștigat locul în topuri și în inimile fanilor.

1. Seria cu Vampiri – Legacies (2018 – prezent)

Eroii din “The Vampire Diaries” și “The Originals” au lăsat o moștenire durabilă, care continuă în „Legacies” – povestea următoarei generații de ființe supranaturale de la școala Salvatore pentru tinerii înzestrați.

Serialul reprezintă continuarea producțiilor „The Vampire Diaries” și „The Originals”, protagonista seriei fiind Hope Mikaelson, fiica lui Hayley Marshall și Klaus Mikaelson, respectiv un hibrid între vampir și vârcolac.

Serialul urmărește o poveste despre magie, secrete și trădare, despre primele iubiri și despre familie, în care Hope se străduiește să își controleze puterile. Hope alege să urmeze cursurile școlii Salvatore pentru a învața să își țină în frâu superputerile pe care le deține.

Legacies serial cu vampiri

2. Serialul cu Vampiri – The Originals (2013 – 2018)

Serialul The Originals a fost lansat în 2013 și îi are în rolurile principale pe Joseph Morgan, Daniel Gillies și Claire Holt.

Cu mulți ani în urmă, o familie de vampiri locuia în New Orleans, nederanjați de nimeni. O serie de evenimente îi obligă pe aceștia să pornească în luptă și să recupereze ce este al lor de drept.

The Originals este un spin-off al celebrului serial The Vampire Diaries, în care frații Mikaelson se mută în New Orleans și se aliază cu vrăjitoarele de acolo în efortul de a recuceri orașul.

Serialul poate fi vizionat pe Netflix.

The Originals serial vampiri netflix

3. Seria cu Vampiri – Being Human (2008 – 2013)

Un serial care urmărește viața a trei tineri ce împart același apartament și care încearcă să ducă o viață normală, luptând în același timp cu problemele cauzate de cea de-a două natură a fiecăruia.

Unul este vârcolac, unul este vampir, iar al treilea este o fantomă. Producția „Being Human/ Printre oameni” se numără printre cele mai de succes seriale create de BBC, îmbinând cu succes elementele fantasy cu situații comice și momente dramatice de impact.

Being Human serial cu vampiri

4. Vampirii din Serialul – T@gged (2016 – prezent)

Hailey, Rowan și Elisia, trei fete de liceu al căror trecut este în mod inexplicabil legat, devin ținta unei serii de videoclipuri violente de la un utilizator necunoscut pe nume Monkeyman. Serialul explorează riscurile terifiante ale rețelelor de socializare într-o lume a anonimatului.

T@gged serial cu vampiri

5. Bitten (2014 – 2016)

Când a părăsit Stonehavne, Elena a crezut că a lăsat în urmă lumea supranaturală. Asta până în noaptea în care a primit un telefon misterios din partea liderului haitei care i-a cerut să vină înapoi.

Elena se întoarce și lasă în urmă viața normală și cariera de fotograf în Toronto pentru a reveni în lumea vârcolacilor și a vampirilor plină de reguli referitoare la protejarea grupului. Elena se întâmplă să fie singurul vârcolac femeie din lume.

Serialul Bitten are trei sezoane și este disponibil pe Netflix.

Bitten serial cu vampiri
 

6. Serialul cu Vampiri – Supernatural (2005 – 2019)

Doi frați – Sam și Dean – preiau meseria tatălui lor și anume aceea de „vânători” și își petrec majoritatea timpului luptându-se cu monștri, demoni, zei, vampiri și multe alte creaturi supranaturale care amenință viețile oamenilor.
 
Supernatural este cel mai longeviv serial cu vampiri – are 15 sezoane și peste 300 de episoade.
 
Supernatural serial cu vampiri

7. Renumitul Serial cu Vampiri – The Vampire Diaries (2009 – 2017)

Nu credem că există vreun adolescent care să nu fie la curent cu povestea de dragoste complicată dintre personajele acestui serial.

Elena, Stefan și Damon sunt personajele principale care au ținut fanii cu sufletul la gură de-a lungul celor 171 de episoade.

Serialul The Vampire Diaries urmărește viața Elenei Gilbert (Nina Dobrev), o liceană de 17 ani, care se îndrăgostește de vampirul Stefan Salvatore (Paul Wesley), el având 162 de ani. Relația lor se complică din momentul în care își face apariția vampirul Damon Salvatore, fratele lui Stefan, revenit în Mystic Falls pentru a se răzbuna pe Stefan, care l-a transformat în vampir în anul 1864.

Acțiunea gravitează în jurul triunghiului amoros format de Elena, Stefan și Damon, toți având un trecut misterios.

The Vampire Diaries/ Jurnalele vampirilor poate fi vizionat pe Netflix.

The Vampire Diaries serial vampiri

8. Serialul cu Vampiri – Penny Dreadful (2014 – 2016)

Exploratorul Sir Malcolm Murray, pistolarul Ethan Chandler și mulți alții se unesc pentru a combate forțele supranaturale care au atacat Londra în epoca victoriană.

Un serial de excepție cu Josh Hartnett și Eva Green în rolurile principale. Titlul serialului se referă la un tip de publicație britanică de ficțiune din secolul al XIX-lea, numit penny dreadful, care avea subiecte de tip senzațional.

Poveștile din ziar se axau pe crimă, groază și supranatural și erau vândute cu un penny. Creatorul serialului, John Logan, s-a inspirat din aceste publicații și din literatura vremii, aducând în atenția publicului personaje celebre precum Dorian Grey sau Victor Frankenstein.

Penny Dreadful serial vampiri

9. Hemlock Grove (2013 – 2015)

Povestea serialului Hemlock Grove se desfășoară în Hemlock Grove, un oraș fictiv din Pennsylvania, un amestec de bogăție extremă și sărăcie, ca urmare a închiderii combinatului siderurgic.

Singurele locuri de muncă rămase se găsesc la spital și la Institutul Biomedical Godfrey. Cel din urmă este cunoscut pentru realizarea unor experimente sinistre.

Mai mult decât atât, moara din oraș se transformă într-un mister în momentul în care două tinere ucise cu brutalitate sunt descoperite de localnici.

Hemlock Grove serial vampiri

10. Kindred: The Embraced (1996)

Serialul cu vampiri „Kindred: The Embraced” este o mini-serie cu opt episoade creată de John Leekley, care a avut premiera în anul 1996.

Producția urmărește povestea unui prinț revenit din morți, care ajunge să conducă Clanul Vampirilor din orașul sau natal.

Cele mai citite articole

Mai mult decât atât, Julian Luna ajunge să se îndrăgostească de jurnalista Caitlin, cea care încearcă să afle povestea vampirilor care trăiesc în aceeași lume cu oamenii.

Kindred The Embraced serial vampiri

11. Serialul cu Vampiri – True Blood (2008 – 2014)

Un serial care nu are nevoie de nicio prezentare, True Blood rămâne pe locurile fruntașe în topurile amatorilor de povești cu vampiri.

Sookie Stackhouse te atrage în lumea ei supranaturală odată cu întâlnirea cu Bill, un gentleman periculos. Stabiliți în timpurile moderne, vampirii cutreieră liber pământul și sunt dușmanii oamenilor.

Cu toate acestea, a fost găsit un înlocuitor pentru sângele uman, un substitut pe care vampirii îl pot consuma și care are același efect ca sângele uman. Acesta este True Blood. Acum, oamenii și vampirii pot coexista în armonie și chiar pot forma relații.

Dar vor exista întotdeauna elemente stranii de ambele părți, care amenință să distrugă armistițiul.

Câștigător al unui premiu Globul de Aur în 2009, serialul True Blood are șapte sezoane care pot fi vizionate pe platforma HBO GO.

True Blood serial vampiri HBO

12. Serialul cu Vampiri – Buffy the Vampire Slayer (1997 – 2003)

Personajul principal al serialului este Buffy Summers, o tânără aleasă de destin pentru a lupta cu forțele răului, cu vampiri și demoni, fiind antrenată de un observator, Rupert Giles.

Buffy este înzestrată cu intuiție, ușurință de vindecare, vise profetice și rezistență. Alături de gașca ei de prieteni, numită „The Scooby Gang”, Buffy ucide demoni, supraviețuiește mai multor apocalipse, se adaptează vieții de liceu și de facultate, dar, mai presus de toate, înțelege că maturizarea poate însemna un adevărat iad uneori… în adevăratul sens al cuvântului.

Serialul Buffy, spaima vampirilor a inspirat o serie de benzi desenate, cărți și jocuri video.

Buffy the Vampire Slayer serial vampiri

13. A Discovery of Witches (2018 – prezent)

Seria cu vampiri si vrajitoareA Discovery of Witches” are la baza seria de romane de mare succes scrisă de autoarea Deborah Harkness.

Serialul spune povestea de dragoste contemporană care are loc în mediul academic de la Oxford, o lume în care vrăjitoarele, vampirii și demonii conviețuiesc alături de oameni, însă fără că aceștia din urmă să își dea seama de prezența lor.

Fiecare sezon aduce în prim plan o altă poveste care te șochează, te cucerește și îți trezește fiori pe șira spinării. Al treilea sezon din Cartea pierdută a vrăjitoarelor are în centrul poveștii un sabat de vrăjitoare din New Orleans care te vor fermeca de la primul episod.

Dacă mai adaug și că din distribuie fac parte nume precum: Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Evan Peters sau Angela Basset, serialul nu poate fi decât un must-see.

A Discovery of Witches serial cu vampiri si vrajitoare

14. Preacher (2016 – prezent)

E un serial din genul dramă, supernatural, comedie neagră, care urmărește povestea unui predicator din Texas, Jesse Custer, un om care și-a pierdut credința, în drumul său spre Rai. Jesse este posedat de o entitate misterioasă, care îl face să dezvolte o superputere neobișnuită.

În călătoria sa, Jesse face echipă cu fosta lui iubita, Tulip, și cu un vagabond pe nume Cassidy. Când aceștia se reunesc, sunt atrași într-o lume nebună, populată de personaje din Rai, Iad și din Purgatoriu. În drumul lor dau peste justițiari, demoni și îngeri.

 
Preacher serial vampiri

15. Salem (2014 – 2017)

Un serial cu vrăjitoare terifiant și seducător în același timp, care prezintă o perspectivă interesantă a vechii povești în care vrăjitoarele sunt reale slujitoare ale diavolului, iar puterile lor sunt incredibile.

Haosul fascinant și plin de pericole din Salem cucerește de la primul episod, cu poveștile, locurile și personajele sale, de la un erou chinuit de propriii demoni, la vrăjitoare superbe și viclene, execuții violente și lupte sângeroase.

Serialul este plin de evenimente istorice, adevăruri întunecate și întâmplări supranaturale.

16. Van Helsing (2016 – prezent)

Vanessa Helsing, o rudă îndepărtată a celebrului vânător de vampiri Abraham Van Helsing, este înviată pentru că vampirii au preluat controlul în lume.
 
Ea este ultima speranța a umanității de a conduce o ofensivă care să le redea ceea ce au pierdut. Serialul Van Helsing poate fi vizionat pe Netflix.
 
Van Helsing serial vampiri
 

17. Seria cu Vampiri – Blade: The Series (2006)

Pe străzile din orașul Detroit pericolul crește de la o zi la alta. Persoanele din casa Chthon sunt pe cale să obțină supremația asupra omenirii, iar celebrul vânător de vampiri Blade încearcă să îi oprească.

Jumătate om și jumătate vampir, Blade este singura persoană din oraș care poate să înfrunte răul. Singurii lui aliați sunt un fabricant de arme și o femeie obsedată de răzbunare.

Blade The Series serial vampiri 2006

18. Angel (1999 – 2004)

Angel este serialul spin-off după „Buffy, The Vampire Slayer”, produs de Joss Whedon în colaborare cu David Greenwalt.

Serialul se concentrează asupra neîncetatelor probe la care este supus vampirul Angel, al cărui suflet i-a fost restituit sub forma unui blestem pentru secole de crime.

Fiind torturat de vinovăție și remușcări, se mută din Sunnydale în Los Angeles în căutarea mântuirii. Astfel, el îi ajută pe cei năpăstuiți să lupte împotriva creaturilor supranaturale. Imediat după sosirea lui în LA, Angel este vizitat de Doyle, un mesager trimis din partea „Powers That Be”.

Doyle primește viziuni, care îl vor ghida pe Angel în misiunea sa. Împreună cu Cordelia Chase, grupul va forma „Angel-Investigații”, o agenție de detectivi, o firma de protecție care „îi ajută pe cei neajutorați”.

Angel serial vampiri spin-off Buffy

19. Vampirul din – Dracula (2013 – 2014)

Era și cazul uneia dintre seriile oldies but goldies în top. În acest serial adaptat după celebrul roman de Bram Stoker, Dracula (Jonathan Rhys Meyers) merge la Londra și se dă drept un om de afaceri dornic să aducă în metropolă știința modernă.

În realitate, Dracula încearcă să le vină de hac celor care l-au trădat în urmă cu câteva sute de ani. Pe măsură ce planurile sale sunt aproape de a fi realizate, Dracula se îndrăgostește de o femeie care pare a fi reîncarnarea fostei sale soții decedate.

Dracula (2013-2014) serial vampiri

20. The Strain (2014 – 2017)

Serialul cu vampiri pleacă de la o premisă interesantă: un virus ce transformă oamenii în vampiri se răspândește în New York cu o viteză incredibilă.

Persoana desemnată să investigheze problema și să oprească epidemia ce amenință să cuprindă întreaga planetă este dr. Ephraim Goodweather, șeful Centrului pentru Controlul Bolilor Canary Team din New York.

Noii vampiri sunt consecința unui parazitism care modifică structura genetică a omului. Vampirii astfel creați sunt nemuritori, capabili de telepatie și pot fi uciși doar de razele soarelui sau de o sursă de raze ultraviolete.

Argintul le provoacă dureri mari și chiar moartea, în timp ce decapitarea nu are nici un efect asupra lor.

The Strain serial vampiri

Care este serialul tău preferat cu vampiri din lista de mai sus?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top cele mai bune seriale istorice

Cele mai Vizionate Seriale Istorice ale Tuturor Timpurilor

Top seriale pentru adolescenti – 20 de propuneri

Cele mai Populare Seriale pentru Adolescenti in 2020