in ,

Cele mai Populare Seriale pentru Adolescenti in 2020

Top seriale pentru adolescenti – 20 de propuneri

Cele mai Populare Seriale pentru Adolescenti in 2020

Există, după cum bine știți, destule „liste” în ceea ce privește serialele preferate de către adolescenți. Seriale în care se evidențiază personaje interesante, bineînțeles la fel de tinere ca și publicul lor și care trec prin drame, aventuri sau momente amuzante. Nu numai pentru adolescenți, dar și pentru cei care apreciază genul, iată 25 de propuneri de titluri de seriale pentru adolescenți (Teen TV Shows). Le-ați văzut sau nu, sigur vă vor atrage atenția.

Top seriale populare pentru adolescenți – 25 de propuneri

1. Atypical (2017 – prezent)

Atypical este un serial despre maturizare și despre ideea de a fi diferit. Sam (Keir Gilchrist) are 18 ani și suferă de autism. Acum, la vârstă adolescenței, își caută independența și vrea să afle ce înseamnă să iubești. O călătorie emoționată și amuzantă a descoperirii de sine și a libertății. Tema centrală a serialului este eterna întrebare: ce înseamnă de fapt normalitatea? Atypical/ Atipic poate fi vizionat pe Netflix.

Atypical serial adolescenti

2. Riverdale (2017 – prezent)

Noul an școlar al unor liceeni începe cum nu se poate mai îngrozitor: un coleg de-al lor este găsit mort. Archie Andrews (KJ Apa) a rupt legătura cu cea mai bună prietenă, Betty, după ce aceasta i-a spus că îl iubește, relația cu profesoara lui de muzică este amenințată de tragedia din oraș, în timp ce Veronica (Lili Reinhart), nou venită în comunitate, se arată interesată de el. Serialul prezintă problemele tipice ale adolescenților: dragoste, sex, gelozie, școală, familie. O adaptare a seriei de benzi desenate cu același nume, Riverdale este disponibil pe Netflix.

Riverdale serial adolescenti

3. Strangers Things (2016 – prezent)

Este un serial foarte popular în întreaga lume, mai ales în rândul adolescenților, datorită scenariului care te ține cu sufletul la gură. După dispariția unui băiat, un orășel descoperă un mister care implică experimente secrete, forțe supranaturale cutremurătoare și o fetiță ciudată cu puteri telepatice. Stranger Things îmbină elemente de horror, dramă și SF, fiind unul dintre cele mai apreciate seriale disponibile pe Netflix. Show-ul este inspirat de filmele celebre create de Steven Spielberg în anii ’80 și a fost nominalizat la 4 premii Globurile de Aur, inclusiv la categoria Cel mai bun serial TV.

Stranger Things serial adolescenti

4. Beyond (2016 – 2018)

Drama SF Beyond îi aduce împreună pe Burkely Duffield, Michael McGrady și Romy Rosemont. După ce a stat 12 ani în comă, Holden Matthews se trezește și descoperă că acum posedă abilități supranaturale. Curând este prins într-o vânătoare de demoni, conspirații și trebuie să afle ce s-a întâmplat cu el în toată perioada cât a stat în comă, mai ales în viața de după moarte.

Beyond serial adolescenti

5. The Umbrella Academy (2019 – prezent)

În aceeaşi zi din anul 1989, patruzeci şi trei de copii sunt născuţi în mod inexplicabil de către femei fără nicio legătură între ele, care nu au prezentat deloc semne de sarcină. Şapte dintre ei sunt adoptaţi de către un miliardar care creează organizația The Umbrella Academy şi îşi pregăteşte „copiii” pentru a salva lumea. Misiunea asumată, vulnerabilitățile fiecăruia și relațiile dintre personaje, alături de universurile misterioase în care are loc acțiunea sunt punctele forte ale scenariului întunecat și plin de ironie dezvoltat după benzile desenate lansate de Dark Horse Comics. Primul sezon The Umbrella Academy a avut premiera pe Netflix în februarie 2019, iar succesul de care s-a bucurat în rândul adolescenților a determinat producătorii să continue serialul cu un nou sezon.

The umbrella academy serial adolescenti netflix

6. Everything Sucks! (2018)

O parodie, o satiră la adresa culturii pentru adolescenți din mijlocul anilor ’90. Everything Sucks ne trimite în Oregon, în anul 1996, unde cunoaștem un grup de tineri care încearcă să se împace cu probleme precum întâlniri, viața de familie, sexualitatea, disperarea, libertatea. Outsiderii grupului decid să facă un documentar despre liceu, descris de ei ca un purgatoriu. Acest serial original Netflix nu a beneficiat decât de un singur sezon cu 10 episoade.

Everything Sucks serial adolescenti

7. Shadowhunters (2016 – 2019)

După eșecul adaptării într-un film artistic, Shadowhunters: The Mortal Instruments a primit o a două șansă drept ecranizare ca serial. Seria o urmărește pe Clary Fray (Katherine McNamara), care de ziua ei descoperă că se trage dintr-un lung șir de vânători de demoni, un om născut cu sânge de înger care trebuie să protejeze lumea. După ce mama sa este răpită, tânăra trebuie să se adapteze unui univers populat de vârcolaci, vampiri și alte creaturi supranaturale.

Shadowhunters serial adolescenti

8. Scream (2015 – 2018)

O serie antologică unde se preia ideea francizei cu același nume, în care un criminal mascat își torturează și apoi își omoară victimele, Scream este un slasher movie producție MTV. Primele două sezoane ne-au trimis într-un orășel unde au loc mai multe crime, toate conducând la Emma Duval (Willa Fitzgerald), o adolescentă care trebuie să facă săpături în trecutul familiei sale pentru a descoperi secrete întunecate. Sezonul al 3-lea va avea doar șase episoade și va fi un reboot cu alte personaje.

Scream (2015-2018) serial adolescenti

9. Jessica Jones (2015 – 2019)

Jessica Jones este un personaj inspirat de benzile desenate Marvel, cu o alură misterioasă, dar extrem de atrăgătoare. În urma tragicului sfârșit al scurtei sale cariere de super-eroină, Jessica Jones încearcă să își reconstruiască viața devenind detectiv particular și ocupându-se de cazuri ce implică persoane cu abilități remarcabile din New York. Serialul „Jessica Jones” a fost difuzat pe Netflix în perioada 2015 – 2019 și a beneficiat de 3 sezoane extrem de populare în rândul tinerilor.

Jessica Jones serial adolescenti netflix

10. The 100 (2014 – prezent)

Unul dintre cele mai bune seriale pentru adolescenți, The 100 s-a îndepărtat de clișeele genului și a oferit o producție violentă, în care niciun personaj nu este în siguranță și răsturnările de situație apar în aproape fiecare episod. La 90 de ani de la izbucnirea unui război nuclear care a distrus civilizația, o nava spațială poartă supraviețuitorii în spațiu. Din păcate, resursele sunt pe terminate, așa că se decide ca 100 de delincvenți juvenili să fie trimiși pe Pământ să vadă dacă planetă poate fi repopulată. Nimeni nu este pregătit pentru ce vor găsi aici…

The 100 serial adolescenti

11. East Los High (2013 – 2017)

East Los Hight are cinci nominalizări la premiile Emmy și relatează viața unui grup de adolescenți în ultimii ani de liceu. Se urmărește mai ales modul în care aceștia sunt crescuți și se dezvoltă într-un cartier latin, populat de clasa muncitoare din Los Angeles, în antiteză cu cei înstăriți cu care își intersectează viețile.

East Los High (2013-2017) serial adolescenti

12. Reign (2013 – 2017)

Cele mai citite articole

Poate că nu este tocmai un serial pentru adolescenți în definiția standard, dar Reign/ Regina are în distribuție actori tineri și producția este destinată unui public mai puțin matur. Pentru că, până la urmă, să nu mai negăm, deși subiectul este unul istoric, se iau multe libertăți. Serialul Reign ne arată anii de adolescență ai Reginei Scoției, interpretată de actrița Adelaide Kane. Protagonista este prinsă în secolul XVI la curtea regală franceză în intrigi sexuale, jocuri politice, dar și iubiri imposibile.

Reign Regina serial adolescenti

13. Teen Wolf (2011 – 2017)

Un serial marca MTV, Teen Wolf începe timid și se transformă, grație distribuției, într-un hit de televiziune. Atunci când un adolescent timid și nu tocmai popular este atacat de un vârcolac și moștenește el însuși blestemul, acesta realizează că viața lui s-a schimbat pentru totdeauna. La pachet cu noile puteri vin și dușmani de care trebuie să știe să se ascundă, dar și provocarea de a se integra în viața de liceu.

Teen Wolf (2011-2017) serial adolescenti

14. Switched at Birth (2011 – 2017)

Destinul a două adolescente a fost decis atunci când acestea au fost schimbate la naștere. Acum, aproape de vârsta majoratului, fetele și părinții lor descoperă adevărul și sunt nevoiți să facă imposibilul pentru a se obișnui cu schimbările și deciziile luate de-a lungul timpului.
 
Switched at Birth serial adolescenti

15. Awkward (2011 – 2015)

O comedie care ar putea fi varianta cu umor a serialului Netflix 13 Reasons Why. O adolescentă nu tocmai adorată prin liceu câștigă popularitatea pe care (nu) o vâna, atunci când rănile unui accident sunt confundate cu cele ale unei încercări de sinucidere. Jenna Hamilton (Ashley Rickards) are rolul principal și o vom vedea cum încearcă să își facă personajul cât mai credibil în momentele când vrea să se descopere.

Awkward (2011-2015) serial adolescenti

16. Pretty Little Liars (2010 – 2017)

Pretty Little Liars spune povestea a patru prietene înstrăinate care se revăd odată ce realizează că cea care era liderul grupului a dispărut. Fetele încep la scurt timp să primească amenințări de la cineva care pare să știe cele mai întunecate secrete ale lor. În paralel încep să ancheteze ce s-a întâmplat cu Alison și cine este misteriosul A care trimite mesajele codate. Serialul Micuțele mincinoase este disponibil pe HBO GO.

Pretty Little Liars (2010-2017) serial adolescenti

17. The Vampire Diaries (2009 – 2017)

Julie Plec a dezvoltat producția The Vampire Diaries după romanele lui L. J. Smith și ne-a prezentat rivalitatea dintre doi frați vampiri care se îndrăgostesc de aceeași față, una care seamănă izbitor de mult cu cea care i-a transformat. Finalul serialului cu vampiri a venit după opt sezoane și i-a urmat în paralel un spin-off cu familia Mikaelson, în the Originals.

The Vampire Diaries (2009-2017) serial adolescenti

18. Glee (2009 – 2015)

O combinație între musical, dramă și comedie, Glee ne face cunoștință cu „outcasts” care ajung să se organizeze într-un club numit Glee, într-un liceu din Ohio. Inițiatorul proiectului este profesorul Will Schuester (Matthew Morrison), care îl protejează cu toate mijloacele de antrenoarea diabolică Sue Sylvester (Jane Lynch), în timp ce în paralel trebuie să își salveze căsnicia și să respingă atracția pentru o colegă. Din club fac parte câțiva tineri care vor să fie cântăreți, fotbaliști celebri sau alții care nu reușesc să se integreze.

Glee (2009-2015) serial adolescenti

19. Secret Life of an American Teenager (2008 – 2013)

Atunci când rămâne însărcinată, adolescentă Amy Juergens (Shailene Woodley) realizează că nimic nu va mai fi la fel. După ce spune celor mai bune prietene ce s-a întâmplat, aceasta decide să îl anunțe și pe viitorul tată, care, spre surprinderea ei, se arată extrem de protector și se oferă să se căsătorească cu ea, în ciuda protestelor prietenilor lui, foarte populari.

Secret Life of an American Teenager (2008-2013) serial adolescenti

20. Gossip Girl (2007 – 2012)

Mai mulți tineri privilegiați își văd multe secrete dezvăluite de un blogger nemilos care știe totul despre oricine. Serena Van Der Woodsen (Blake Lively, soția lui Ryan Reynolds) este o blondă din elita societății, pe care o cunoaște toată lumea, iar Blair Waldorf este cea mai bună prietenă a ei. Prietenul lui Blair, Nate Archibald, a început să se poarte ciudat de când Serena s-a întors de la internat. Chuck Bass este un individ bogat și arogant, iar Daniel Humphrey este un singuratic din NY pe care nimeni nu îl bagă în seama. Cam astea sunt personajele cu care veți face cunoștință în Gossip Girl. Show-ul are la bază cartea cu același nume semnată de Cecily von Ziegesar. Gossip Girl: Intrigi la New York poate fi vizionat pe Netflix.

Gossip Girl (2007-2012) serial adolescenti
 

21. Smallville (2001 – 2011)

Clark Kent se chinuie să găsească un echilibru în viața lui. Adoptat de când era mic de o familie de fermieri, care l-a găsit într-o navă spațială, Clark știe că are puteri supraomenești și face tot ce trebuie să intervină acolo unde știe că poate salva vieți. În paralel trebuie să facă față vieții de licean, personajul fiind urmărit până când ajunge Superman și totodată un ziarist angajat cu normă întreagă la Daily Planet. Tom Welling a avut rolul principal timp de 10 sezoane.

Smallville (2001-2011) serial adolescenti

22. As If (2001 – 2004)

Un serial britanic care s-a bucurat de succes și de câteva reinterpretări, fiind comparat cu Hollyoaks. Serialul se concentrează asupra relatării vieților și iubirilor a șase adolescenți din Londra modernă. Fiecare episod este relatat din perspectiva unui protagonist, fiind o primă astfel de abordare pentru un show dramă-comedie. O mare parte din popularitatea serialului s-a bazat pe modul de filmare, pe muzică, pe creionarea personajelor și pe interpretări.

As If (2001-2004) serial adolescenti

23. Buffy the Vampire Slayer (1997 – 2003)

Să introducem în acest top și un „oldie but goldie”. Adică Buffy! Din 1997 și până în 2003, fanii lui Sarah Michelle Gellar i-au fost alături în vânătoarea de vampiri și au văzut-o trăind câteva experiențe interesante prin intermediul personajului său. Considerat un sleeper-hit, serialul Buffy the Vampire Slayer ne propune să vedem cum o tânără trebuie să-și accepte destinul de a fi ultima dintre cea care poate lupta împotriva demonilor, deși tot ce și-ar fi dorit era să trăiască o viață normală.

Buffy spaima vampirilor serial adolescenti

24. The Fosters (2013 – 2018)

Steff Foster și Lena Adams formează un cuplu de lesbiene care și-au întemeiat o familie compusă din copii gemeni adoptați și unul biologic. După ce decid să mai adopte doi frați, lucrurile se schimbă dramatic în familie. În acest serial, familia Foster va întâmpina numeroase probleme: relații, despărțiri, dragoste, dar mai ales lecții importante de viață.

the fosters serial adolescenti

25. Teen Wolf (2011 – 2017)

Scott McCall era un adolescent obișnuit de liceu, până într-o noapte, când, în timp ce se afla în pădure, este mușcat de un vârcolac. Astfel, Scott devine vârcolac și se bucură de o mulțime de avantaje – putere fizică, rapiditate și popularitate. În același timp, îi este greu să își controleze furia. În plus, Scott se îndrăgostește de noua fată din oraș, Allison, al cărei tată încearcă să-l vâneze și să-l omoare. Scott trebuie acum să încerce să-și echilibreze viața, să-și dea seama cum să-și controleze noile puteri și să o protejeze pe Allison, care nu trebuie să afle marele său secret.

Teen Wolf serial adolescenti

Care este serialul tău preferat pentru adolescenți din lista de mai sus?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top cele mai bune seriale cu vampiri – Top 20

Ce Seriale cu Vampiri Putem Vedea in 2020

Top 15 Seriale de Comedie Sitcomuri populare

Cele mai Funny Seriale de Comedie