in

Sfaturi utile pentru a alege corpuri de iluminat moderne si practice

Din ce in ce mai multe persoane pun accent pe felul in care arata locuinta lor per ansamblu, astfel incat nu numai alegerea mobilei, a usilor de interior, a gresiei sau faiantei conteaza, ci si alegerea corpurilor de iluminat. Acestea au un rol practic si, totodata, estetic, fiind importante pentru a contura ideea de casa moderna.

Indiferent de cat de frumoase si de atent alese sunt obiectele decorative, indiferent cat de frumoasa este culoarea mobilei, de cele mai multe ori aceste detalii nu pot fi observate din cauza iluminarii slabe sau gresit alese. Cele mai frumoase corpuri de iluminat moderne sunt acelea care se potrivesc cu stilul de amenajare a locuintei, dar si cu preferintele si exigentele clientilor.

Aspecte generale legate de alegerea corpurilor de iluminat pentru locuinta

Decorarea unei case este o misiune destul de dificila, mai ales pentru cei care nu au studii in domeniu, nu stiu cum sa faca fata provocarilor si multitudinii de noi modele de corpuri de iluminat aparute. Desi la inceput poate sa para o solutie simpla si eficienta, dar, mai ales, accesibila, alegerea corpurilor de iluminat nu este asa cum s-ar astepta clientii. Daca acestea sunt alese gresit, in foarte scurt timp se pot observa aspectele negative. Asadar, cele mai bune corpuri de iluminat moderne sunt impartite in functie de camerele unde urmeaza sa fie asezate.

Cele mai citite articole

In dormitor este nevoie de veioze sau de lampadare, cu o intensitate luminoasa mai scazuta, care se aprind seara, dar si de o lustra care sa se incadreze in stilul de decorare si de amenajare a camerei. In cazul sufrageriei sau al livingului, oamenii pot opta pentru o lustra care are dimensiuni direct proportionale cu suprafata incaperii.

Cei care locuiesc intr-o casa decorata in stil clasic, cu pereti foarte inalti, isi pot orienta atentia si catre un candelabru, pe care il pot achizitiona de la Eglo Romania. De asemenea, cei care obisnuiesc sa citeasca pe fotoliu sau pe canapea este necesar sa opteze si pentru un lampadar in zona de citit.

La birou, alegerea corpurilor de iluminat moderne este destul de simpla. In afara de lumina propriu-zisa, care poate fi asigurata de o lustra simpla, clasica, va fi necesara si o lampa amplasata pe birou. In bucatarie este necesara lumina atat deasupra spatiului de lucru, cat si in zona de dining.

Asadar, in zona in care gospodinele prepara delicioasele bucate va fi nevoie de o aplica sau de o banda LED pentru a da un aspect mai modern, iar in zona in care membrii familiei iau masa se va potrivi perfect o lustra simpla, in ton cu decorul bucatariei.

Nu in ultimul rand, holul de la intrare necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste iluminarea, pentru ca acesta, in general, nu dispune de lumina naturala, iar o iluminare buna este necesara intotdeauna pentru ca membrii familiei sa faca ultimele retusuri inainte de a iesi din casa. O lustra frumoasa si o aplica deasupra oglinzii sau o banda cu LED-uri care inconjoara oglinda din hol vor fi alegeri reusite pentru iluminarea corecta a acestei incaperi.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum te vor ajuta reprezentantii unei firme de pompe funebre sa treci cu bine peste un moment dureros?

Cum alegi laptele praf potrivit pentru bebelusul tau?