in

Cele mai frumoase statiuni de schi din Austria

Mai în stilul casual și mai relaxate decât stațiunile strălucitoare de schi din Franța și Elveția, stațiunile de schi din Austria emană un farmec din lumea veche. Au trasee și lifturi care leagă mici sate alpine înconjurate de vârfuri spectaculoase acoperite de zăpadă. Din majoritatea acestor sate confortabile, puteți schia toată ziua! Indiferent de nivelul dvs. de experiență. Pentru că pârtiile austriece variază de la unele dintre cele mai abrupte, până la pârtii blânde.Și trasee perfecte pentru cursanți și tineri.

Schiorii de talie internațională au crescut popularitatea Austriei și i-au conferit valoare. Pachetele de vacanță, școlile de schi și chiar activitățile de după schi costă mai puțin aici decât în ​​Alpii francezi sau elvețieni. Nu mai punem la socoteală ospitalitatea și standardele ridicate de servicii. Precum și ascensoarele sofisticate și întreținerea stratului de zăpadă. Schiul austriac nu se limitează doar la iarnă. Ghețarii de aici oferă zăpadă pe tot parcursul anului, iar majoritatea stațiunilor de schi se află la doar o oră cu mașina de aeroporturile internaționale Innsbruck, Salzburg sau Munchen. Găsiți cel mai bun loc de vizitat pentru vacanța de iarnă cu lista noastră a celor mai bune stațiuni de schi din Austria!

Stațiunile de schi din Austria le depășesc pe cele din Franța sau Elveția

1. St. Anton am Arlberg

E cea mai cunoscută dintre stațiunile de schi din Austria. St. Anton este una dintre cele mai populare stațiuni din Europa – și din lume – pentru schiori serioși. Deține un loc important în istoria schiului, fiind locul primului club de schi din Alpi. Care a început aici în 1901. Dacă sunteți un schior expert, acesta este locul care vă trebuie. Nu este un loc pentru începători, deși intermediarii puternici vor găsi diponibilitatea celor 280 de kilometri de pârtie. Atingând înălțimi de 2.800 de metri, St. Anton este cunoscută pentru posibilitățile sale off-piste. Ascensoarele pleacă chiar din sat, aici există și magazine, cafenele, hanuri și hoteluri. Acestea din urmă includ unele proprietăți de lux foarte apreciate la prețuri medii. Un autobuz de schi poate duce schiori mai puțin înfăptuiți (și mai puțin îndrăzneți) pe pârtiile din apropierea Lech-ului și Zürs, ambele fiind incluse în pachetul de ascensiune regional Arlberg, acoperind un total de 340 de kilometri de pârtii și pârtii. Unele dintre aceste alte zone sunt, de asemenea, conectate la Sfântul Anton prin intermediul noilor ascensoare care fac legătura cu pârtiile de schi de pe cealaltă parte a pasului Flexen. Sfântul Anton are un alt avantaj: îl poți ajunge cu trenul.

St. Anton am Arlberg - Stațíune de schi din AustriaBooking.com

2. Kitzbühel

În timp ce St. Anton este cea mai bună stațiune austriacă pentru schiori experți, Kitzbühel este alegerea de top pentru toți ceilalți. E fermecător și romantic orașul Kitzbühel, cu ale sale ziduri și fresce. Din Alpi între Salzburg și Innsbruck, este incontestabil unul dintre cele mai frumoase orașe din Austria și este cel mai aproape de strălucirea stațiunilor elvețiene de top. Dar, în afară de hotelurile sale de lux și mâncarea excelentă, Kitzbühel este un vis al schiului! Fanii schiului cunosc Kitzbühel pentru Hahnenkamm-ul anual. Aceasta este cea mai dură dintre toate cursele de schi de coborâre. Însă cei 170 de kilometri de pârtii au o mulțime de facilități. Pentru toate nivelurile de îndemânare. La care se adaugă atracția colibelor drăguțe, împrăștiate de-a lungul pârtilor. Ca o noutate pentru sezonul de schi 2018/2019, Kitzbühel a adăugat o telegondolă. Cu o capacitate de 10 persoane, poate transporta 1.600 de schiori pe oră. De asemenea, s-a mai adăugat și un alt telescaun detașabil de mare viteză, de șase persoane, cu scaune încălzite.

Kitzbühel - Stațiune de schi din AustriaBooking.com

3. Sölden

Cu o altitudine ridicată și legat de doi ghețari, Sölden are unul dintre cele mai fiabile straturi de zăpadă din Austria. Și are un plus de atracție: schiul pe tot parcursul anului. Se află la doar o oră de mers cu mașina de la Innsbruck. Stațiunea a fost în mare parte neglijată de schiori internaționali până când a fost folosită ca scenă pentru filmul James Bond din 2015, Spectre. Terenul său mixt de 150 de kilometri o face mai versatilă decât multe stațiuni. Deși are un procent mai mare de pârtii blânde și intermediare, oferă experților o mulțime de opțiuni. În special pe muntele Gaislachkogl. Rettenbach are, de asemenea, un teren mai dificil și a fost locul pentru circuitul Cupei Mondiale încă din sezonul 2000/2001. Cei doi ghețari și cei trei munți diferiți sunt conectați prin ascensoare efective.

Sölden - Stațiune de schi din AustriaBooking.com

4. Ischgl

Deși este mai cunoscută sub numele de capitala după-ski a Alpilor, Ischgl are o mulțime de dat schiorilor serioși. Altitudinea mare și numărul de pârtii orientate spre nord asigură zăpadă bună. Iar sistemul său excelent de pârtii, acoperă cel mai mare teren de schi din Alpii de Est. Pistele Silvretta sunt perfecte pentru schiori intermediari și le oferă șansa de schi transfrontalier în Elveția. O favoare rezervată, de obicei, experților. Experții au mult teren la dispoziție, cu trasee provocatoare. Mai există aici și Gampenbahn – un telescaun detașabil de mare viteză. Are o capacitate de șase persoane și are scaune încălzite.

Ischgl - Stațiune de schi din AustriaBooking.com

5. Mayrhofen

Sun mulți schiori care adoră Mayrhofen. Pentru pârtiile sale excepționale și câmpurile vaste de zăpadă. Dar există multe aici pentru toate nivelurile de schiori. Un ziar german a numit Mayrhofen cea mai  valoroasă stațiune de schi. În 2016 a fost adăugată o gondolă cu 24 de locuri. Iar în 2018 a fost adăugată o gondolă cu 10 locuri. O a treia, Möslbahn, de 10 persoane, se conectează cu telecabina Horbergbahn. Cele șase zone de snowboard din Parcul Vans Penken au propriul telescaun și un parc dedicat copiilor. Ce mai, e o stațiune de schi plină de viață!

Mayrhofen - Stațiune de schi din Austria

Cele mai citite articoleBooking.com

6. Söll

A doua cea mai mare zonă de schi din Austria și stațiunea principală din satele grupate sub denumirea SkiWelt. Söll oferă o parte din cele mai bune zone de pârtii în Alpii austrieci. Oferă 280 de kilometri de pârtii deservite de 90 de ascensoare. Fermecătorul sat tirolez este plin de spații de cazare și de locuri de luat masa pentru orice buget. Terenul este orientat în mare parte către schiori intermediari, cu mai puține locuri pentru experți. Cursurile de activități de schi încântă copiii, în timp ce adulții își exersează abilitățile de schi. SkiWelt este legat de Kitzbühel prin Westendorf și Kirchberg, adăugând încă 170 de kilometri și 54 de ascensoare. Deși zona se află la o altitudine mai mică decât multe stațiuni alpine, pârtiile sunt acoperite cu aproximativ 80 la sută de zăpadă.

Söll - Stațiune de schi din AustriaBooking.com

7. Zell am See

Priveliștile spectaculoase ale lacului înconjurat de vârfuri de munte îngropate în zăpadă sunt copleșitoare aici. Schiorii pot avea la Zell am See probleme în a se concentra pe zăpadă. Orașul este suficient de mare pentru a oferi o oarecare diversiune pentru non-schiori. Care își pot petrece ziua și în Salzburg, care se află la doar aproximativ 100 de kilometri. Schiorii care preferă un cadru mai liniștit pot găsi liniște și mai multe pensiuni în Schüttdorf.  Kinderhotel Zell am See, stațiune de schi de lux, aflată în apropiere și ea, este o alegere bună pentru familiști.

Zell am See - Stațiune de schi din AustriaBooking.com

8. Saalbach-Hinterglemm

Satele Saalbach și Hinterglemm, în apropiere de Salzburg, se combină cu stațiunile din apropiere – Leogang și Fieberbrunn. Pentru a face una dintre cele mai extinse rețele de trasee din Austria. Cu unele dintre cele mai moderne și sofisticate sisteme de ascensoare. În ciuda altitudinii relativ reduse (1.003 metri, respectiv 1.060 metri), istoricul bun al zăpezii a făcut-o una dintre cele mai populare stațiuni din Austria. Terenul combinat, numit SkiCircus, formează un inel de munți. Care totalizează peste 200 de kilometri de pârtii de schi deservite de 62 de telescaune. Acestea sunt aranjate astfel încât schiorii ambițioși pot face un circuit. Noile ascensoare includ Kohlmaisbahn – o telegondolă de 10 persoane. Și Asitzmuldenbahn, un telescaun detașabil de mare viteză de opt persoane. Regiunea este deosebit de bună pentru familii și pentru schiorii începători. Incluzând teren suficient încât să poată proba o mulțime de varietăți.  Saalbach, cel mai mare dintre cele două sate chiar la baza pârtiilor, este un sat tradițional austriac de munte îmbunătățit cu cafenele, buticuri, hoteluri de lux și ceva viață după ski. Hinterglemm este mai liniștit și mai bun pentru familii. Autobuzele de schi gratuite leagă Saalbach-Hinterglemm și Leogang.

Saalbach-Hinterglemm - Stațiune de schi din AustriaBooking.com

9. Alpbach

La început a fost doar un grup de clădiri tiroliene tradiționale din piatră și cherestea. Apoi a fost numit cel mai drăguț sat din Austria. Versanții acoperiți de zăpadă și vârful Wiedersbergerhorn au făcut-o o stațiune de schi de top. De aici, priveliștea se întinde pe întregul domeniu de schi Juwel Alpbachtal Wildschönau. O gondolă formată din opt persoane leagă partea Alpbach de valea Wildschönau. Conectând stațiunile Ski Juwel din Reith, Niederau, cu o combinație de 145 de kilometri de pârtie, unul dintre cele mai mari sisteme de trasee din Tirol. Alături de cele două gondole care urcă pe Wiedersbergerhorn pe latura Alpbacht se află telegondola spre Schatzberg. Acesta e cel mai înalt vârf din partea Wildschönau.

Alpbach - Stațiune de schi din AustriaBooking.com

10. Innsbruck

Innsbruck e un oraș vechi minunat, dar nu este chiar o stațiune de schi! Dar este inclus aici pentru accesul cu telecabina ușor la schi de clasă mondială, chiar din centrul său. Șase domenii de schi diferite înconjoară Innsbruck. Fiecare accesibil cu o scurtă plimbare cu autobuzul sau cu telecabina. OlympicWorld vă oferă acces la mai mult de 300 de kilometri de trasee de schi în nouă zone. Inclusiv 50 de kilometri de schi intensiv pe ghețarul Stubai pentru experți. Cel mai aproape de centrul orașului este Nordkette. La care se ajunge cu o funiculară și cu o telecabină, dar cu unele dintre cele mai abrupte alergări ale Tirolului. Hungerburg-Seegrube este, de asemenea, pentru experți. chiorii intermediari ar trebui să se îndrepte spre Axamer-Lizum, la 10 kilometri de oraș, în satul Axams sau în zona Muttereralm. Toate nivelurile de schiori vor fi fericiți însă în satul Igls. Unde se află cea mai populară zonă de schi din Innsbruck.

Innsbruck e un oraș vechi minunat, dar nu este chiar o stațiune de schi!Booking.com

Voi v-ați duce în Austria la schi? Și dacă da, unde anume?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Cele mai populare statiuni de ski din Franta

Top 10 Cele mai populare rase de caini

Top 10 Cele Mai Indragite Rase de Caini din Lume