in

Cele mai populare statiuni de ski din Franta

Locurile de top dintre legendarele destinații de schi se află în Alpi. Maiestuosul lanț montan care împarte Europa într-o linie curbă de la Austria la Franța. Unele dintre cele mai iconice și mai apreciate stațiuni de schi din lume se află pe pârtiile orientate spre nord ale acestor vârfuri. Și alți munți din Franța oferă pârtii de schi, e adevărat. Dar munții de talie mondială, unde sunt câștigate medaliile olimpice, sunt cei din Alpi. Aici, pe lângă zăpadă bună de schiat și pârtii de schi pentru toate nivelurile, veți găsi sate alpine deosebite. Plus cabane tradiționale, cabane pentru familie, hoteluri moderne și stațiuni ultra-chic. Și restaurante cu stele Michelin, care primesc oaspeți de prim rang.

Oricare ar fi gusturile voastre în materie schi, activități de iarnă, cazare sau chiar…viață după ski, există un loc pentru voi: Alpii francezi! Și oriunde te duci aici, un lucru de care poți fi sigur este peisajul montan spectaculos!

Alpii francezi - Panorama

Se spune că, odată ce ai schiat în Alpii francezi, vei dori să încerci Alpii elvețieni și italieni și Dolomiții. Poți să îți planifici și aceste aventuri, dar mai întâi hai să vedem Alpii francezi!

1. Courchevel

Les Trois Vallées reprezintă un grup de stațiuni de schi interconectate, care alcătuiesc cel mai mare domeniu de schi alpin din lume. Iar Courchevel este cea mai mare și mai cunoscută dintre aceste stațiuni. Cele 60 de ascensoare ale lui Courchevel oferă schiorilor accesul la 150 de kilometri de drumuri alpine. Și oferă legături la 600 de kilometri în cele trei văi, cuprinzând 10 culmi cu altitudini de peste 2.500 de metri. Un strat de patru metri al ninsorilor anuale și o îngrijire atentă păstrează traseele în condiții de top. Pentru toate nivelurile de schi. Fiecare dintre cele cinci sate separate ale stațiunii are locuri bune pentru începători. Să practice și să intermedieze pentru a-și perfecționa abilitățile. În total, 23% din pârtiile de la Courchevel sunt marcate cu verde pentru începători. 35% sunt pentru intermediari. Zonele pentru începători sunt întotdeauna situate lângă cel puțin un telescaun gratuit. Vestele magnetice pentru copii reprezintă o precauție suplimentară de siguranță la ascensoare.

Schiorii experți vin aici în special pentru terenurile din afara pârtiei. În plus față de schi, Courchevel este renumită pentru atmosfera de lux și pentru hotelurile de tip boutique. Și pentru restaurantele cu stele Michelin.

Stațiunea franceză de schi Courchevel este renumită și pentru atmosfera de luxBooking.com

2. Espace Killy

Val d’Isere face parte din vastul Espace Killy – loc devenit legendar deoarece e legat de câștigătorul olimpic al medaliei de aur, Jean-Claude Killy, care a crescut făcând schi aici. Val d’Isère împărtășește acest teren, acoperind o vale înaltă înconjurată de vârfuri de 3.000 de metri în plus, cu stațiunea vecină mai mică din Tignes. Peste 150 de telescaune transportă schiori deasupra unei altitudini de 1.550 de metri. Altitudinea, însoțită de ninsori abundente și cea mai mare capacitate de ninsori din Europa, înseamnă un sezon lung de schi cu condiții de top. Varietatea și numărul de trasee permit schiorilor o mulțime de opțiuni – suficiente pentru a umple mai multe zile de schi. Chiar și schiorii începători se pot bucura de priveliștile înalte ale munților, rezervate de obicei celor mai experimentați.

Espace Killy - un loc pentru schi devenit legendarBooking.com

3. Meribel

Meribel include terenuri cuprinse între 1.100 metri și 3.230 metri. Împărtășind un domeniu de schi enorm Les Trois Vallées cu Courchevel și alte câteva, Meribel include pârtii de schi cuprinse între 1.100 metri și 3.230 metri. Este un loc potrivit mai ales copiilor. Cu două zone diferite pentru începători, ambele cu lifturi gratuite, situate în zona Meribel Mottaret. Iar cealaltă în zona Altiport. Opt pârtii marcate cu verde oferă teren mai mult pentru începători. Majoritatea celor două duzini de pârtii albastre sunt pe partea mai ușoară. Traseele roșii sunt destinate schiorilor intermediari superiori. Mai multe pârtii frumoase și largi încep din vârful Saulire. Cea mai înaltă pârtie de schi din Méribel începe la 2.952 de metri pe Mont Vallon. Cu o coborâre de 1.000 de metri, palpitantă atât pentru dificultatea sa, cât și pentru priveliștile sale inegalabile. Satul Meribel este unul dintre cele mai frumoase din Alpii francezi. Are cabane construite din materiale tradiționale locale.

Meribel, Franța - Locul potrivit pentru a face schi copiiiBooking.com

4. Chamonix

Chamonix se află la 4.807 de metri și are un statut legendar. A fost locul primelor Jocuri Olimpice de iarnă. Primii olimpici ar putea recunoaște peisajul uimitor. Dar nu și infrastructura prezentului, de talie mondială. Chamonix este cunoscută – și pe bună dreptate – pentru pârtiile sale excelente. E o locație de înaltă altitudine, ajutată de cei patru ghețari și oferă unele dintre cele mai bune condiții pentru a schia din Alpi. Chamonix se întinde pe mai multe terenuri de schi, iar cel mai bun teren pentru începători este la Le Tour – la capătul nordic al văii. Mai precis, în Domaine de Balme, unde pârtiile blânde sunt perfecte pentru începători. De asemenea, pârtiile blânde din Les Houches se potrivesc familiștilor. Există o nouă zonă pentru începători la Lognan, dar schiorii vor găsi ceva teren în oricare dintre diferitele zone.

Stațiunea franceză de schi Chamonix are un statut legendarBooking.com

5. Avoriaz

Șapte stațiuni de schi din Franța și cinci din Elveția alcătuiesc domeniul Portes du Soleil. Multe dintre ele fiind interconectate de ascensoare și pârtii care facilitează schiul transfrontalier. 12 stațiuni, cu un total de 660 de kilometri de pârtii și 197 de teleschiuri. Cele mai cunoscute din partea franceză sunt stațiunile adiacente Morzine și Avoriaz. Cei 75 de kilometri ai Avoriaz sunt în mare parte marcați roșu și albastru, cu pârtii pentru începători și experți. Două pârtii sunt concepute special pentru copii. Avoriaz este situată  pe teritoriul comunei Morzine. Este ușor accesibilă. Odată de la Thonon la Lacul Geneva. Apoi, de la joncțiunea Cluses de pe autostrada A40 dintre Geneva și Chamonix. Avoriaz se află pe un teren  înalt deasupra orașului Morzine. Oraș care se află printre orașele pioniere ale schiului. Primele sale ascensoare care datează de la începutul anilor 1930. Astăzi, Avoriaz este una dintre cele mai importante destinații franceze de schi. Interesant: mașinile sunt interzise în Avoriaz. Un transport în jurul stațiunii include sănii trase de cai.

Cele mai citite articole

Avoriaz - stațiune de schi din Alpii franceziBooking.com

6. Morzine

Se află între Avoriaz și Les Gets, interconectându-se cu amândouă. 52 din cele 80 de trasee ale sale sunt intermediare – marcate cu roșu și albastru, cu nouă pârtii pentru începători și experți. Ceea ce face din aceste două zone un refugiu pentru schiorii de agrement. Morzine este un sat clasic alpin, cu cabane rustice. În timp ce Alvoriaz are o tentă mai modernă, cu hoteluri construite special, care includ câteva opțiuni ultra-lux. Un fapt interesant: în afara schiului, ciclismul rutier a crescut de-a lungul anilor în această zonă. Le Tour de France a avut numeroase starturi și finalizări la Morzine sau Avoriaz. Momentele marcante fiind 2016. Astfel, și mulțumită ciclismului, Morzine are de-a face cu explozie în ceea ce privește companiile de turism cu biciclete rutiere. Care se folosesc de această rută fie ca bază pentru o vacanță, fie ca parte a unui tur. Ceva care practic nu exista acum 10 ani. Morzine oferă urcări incredibile și peisaje uimitoare. Tocmai bine pentru recentele tendințe în ciclism montan. Și pentru cei care doresc să abordeze traseele mai ușoare din vale. Sau să pedaleze pe vârfurile munților și să ajungă mai departe decât picioarele i-ar putea duce!

Morzine e încă o stațiune de schi apreciată a FranțeiBooking.com

7. Alpe d’Huez

Grand Domaine Alpe d’Huez combină șase stațiuni într-un loc interconectat, de iarnă. Are  249 kilometri de pârtii combinate. În plus, există două parcuri de zăpadă. Un total de 84 de ascensoare leagă cele șase sate de bază cu un teren cât mai înalt, de 3,330 de metri. Există o panoramă care include Mont Blanc; de pe vârful Pic Blanc se află 2.175 de metri de coborâre verticală spre L’Enversin d’Oz, la 1125 de metri. Numit uneori și „Locul așezat deasupra norilor”, Alpe d’Huez este menționat de localnici și drept „Ile” de Soleil ” – „ Insula Soarelui ”. Împărțit într-o serie de sectoare sau „sferturi”, Alpe d’Huez este o stațiune înfloritoare pe tot parcursul anului. Are o comunitate constantă de 1700 de rezidenți permanenți. Principalele districte sunt Quartier des Vieil Alpe, Quartier des Bergers și Quartier des Jeux. Quartier des Vieil Alpe este cel mai vechi sector și este destul de liniștit și…rezidențial. Este însă cea mai fermecătoare parte a Alpe d’Huez. Și păstrează multe dintre clădirile sale originale. O plimbare pe străduțele sale din spate merită. Fondată în 1936 Alpe d’Huez este una dintre cele mai vechi stațiuni de schi franceze.

Alpe d’Huez este una dintre cele mai vechi stațiuni de schi francezeBooking.com

8. Serre Chevalier

Nu căutați hoteluri mari sau distracții strălucitoare în cele zeci de sate mici care alcătuiesc Serre Chevalier. Dar veți găsi 250 de kilometri de pârtii bine legate și o atmosferă relaxată și relaxată. Situat aproape de granița italiană în Hautes-Alpes, Serre Chevalier se află mai la sud decât domeniile mai cunoscute ale Alpilor. Dar cu altitudini cuprinse între 1.200 și 2.800 de metri. Are poziția orientată spre nord. Pârtiile de schi inferioare se împletesc printr-o pădure mare de pe partea de nord a unei creste lungi și înalte. În timp ce pistele înalte de deasupra pădurilor oferă un teren mai dificil. Schiorii vor găsi o mulțime variante de schi excelent făcând slalom printre copaci. Multe dintre satele mici sunt conectate cu serviciul de autobuz. Astfel încât puteți alege cu ușurință diferite terenuri în timpul unei vacanțe aici. Cei care adoră să facă snowboard au o zonă dedicată stilului liber în Villeneuve. Iar în Chantemerle există o zonă de crossboard.

Serre Chevalier - Stațiune de schi din FranțaBooking.com

9. Les Deux Alpes

Schiorii intermediari și chiar începătorii avansați au o oportunitate la Les Deux Alpes. Oportunitate pe care nu o vor găsi în multe alte stațiuni alpine. Și anume, o mare varietate de terenuri blânde. Forma neobișnuită a muntelui de aici pune traseele mai dificile pe versanții inferiori. Gondola Jandri Express poartă schiorii direct pe pârtiile de la poalele ghețarului. Întorcându-i în sat la sfârșitul zilei de schi. De asemenea, pot schia tot drumul înapoi. Dar coborârea de 2.000 de metri poate fi cam mult pentru finalul unei zile de schi. Les Deux Alpes oferă și o caracteristică inedită. Și anume schiul pe tot parcursul anului. Stațiunea mai este cunoscută pentru taberele de schi de vară. Nu doar pentru experți, ci pentru toate nivelurile de abilități. Stațiunea are 96 de pârtii, deservite de 47 de ascensoare și un funicular pe ghețar.

Les Deux Alpes, Franța - Locul unde poți face schi tot anul!Booking.com

10. La Clusaz

La Clusaz primește, de obicei, toate nivelurile de schiori. În special pe cei care preferă atmosfera unui oraș tradițional alpin. Față de stațiunile de schi construite special. Locația – la doar o oră de mers cu mașina de la aeroportul din Geneva, peste granița din Elveția. Deci nu subestimați La Clusaz! Micul oraș alpin plin de viață, care nu există doar pentru schiori. Frumosul La Place de l’Église este plin de turiști, iar străzile din jur au o mulțime de restaurante, magazine și hoteluri.

Nuu subestimați La Clusaz din Franța! Micul oraș alpin, plin de viață, care nu există doar pentru schiori!Booking.com

Vouă care stațiuni de schi din Franța vă plac?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Top 25 Cele mai frumoase specii de flori din lume

Cele mai frumoase specii de flori din lume

Cele mai frumoase statiuni de schi din Austria