in ,

5 cele mai proaste metode de contraceptie din istorie

Daca ti se pare ca e complicat sa te protejezi impotriva unei sarcini nedorite, in ciuda atator metode de contraceptie aprobate de comunitatea medicala si extrem de usor de obtinut, imagineaza-ti cum ar fi sa traiesti intr-o lume in care medicina aproape ca nu exista, iar singurele metode contraceptive sunt rezultatul presupunerilor unor vraci. E greu de stabilit cand au aparut primele metode de contraceptie, cert este, insa, ca oamenii si-au imaginat diverse metode, care mai de care mai neinspirate si mai ineficiente. Noi am facut un top 5 al metodelor contraceptive… de groaza! Intr-o ordine aleatorie… 

1. Contraceptia cu lamai

Se spune ca insusi Casanova insera bucatele de lamaie in interiorul vaginului partenerelor sale pentru a preveni sarcina. Se pare ca metoda este mentionata si in Talmud si consta in inmuiarea unor bureti in suc de lamaie inainte sa fie introdusi in vagin, „explicatia stiintifica” fiind ca acidul citric ar avea efect de spermicid.

2. Contraceptia cu mercur

In China antica se considera ca inghitirea de mercur previne aparitia unei sarcini nedorite. Ca efecte adverse, insa, mercurul putea duce la intoxicare, cedarea organelor interne si moarte.

3. Contraceptie cu Coca Cola

Poate iti vine greu sa crezi, insa in urma cu doar 50 de ani ideea ca Coca Cola poate fi folosita ca metoda contraceptiva era extrem de raspandita. Prin anii ’50 multi credeau ca acidul carbonic din Coca cola distruge sperma, ducand la… explozia spermatozoizilor. Dupa sex, femeile agitau o sticla de Coca Cola si apoi introduceau gura sticlei in vagin.

4. Scoarta de salcam

Conform unui manuscris datand din 1550 I.Hr., femeile macinau scoarta de salcam, o amestecau cu miere si apoi o aplicau pe un tampon de lana, care apoi era inserat in vagin. Se considera ca salcamul fermenteaza rezultand o pasta spermicida, iar lana nu permite lichidului seminal sa patrunda in vagin. Ba mai mult, se pare ca femeile erau ingropate cu aceste tampoane-spermicide pentru a le ajuta sa nu ramana insarcinate nici in viata de dupa.

5. Contraceptia cu intestine de animale

Inca de prin anii 1400 erau folosite intestine de miel pentru a acoperi capul penisului, un fel de prezervative primitive. Uneori intestinele erau inmuiate in lapte pentru a mari elasticitatea. Daca intestinul de miel drept prezervativ suna groaznic, trebuie sa stii ca in Japonia „prezervativele” erau facute din carapace de broasca testoasa sau din coarnele animalelor.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 sfaturi de la cei mai bogati oameni ai planetei

Cele mai folosite 10 scuze pentru a evita sexul