in

Beneficiile jucăriilor senzoriale pentru copii

Beneficiile jocurilor și jucăriilor pentru bebeluși sunt vaste și nu acoperă doar distracția celor mici. Joacă și jucăriile sunt esențiale pentru dezvoltarea fizică și cognitivă a unui bebeluș.

Bebelușii se folosesc în mod natural de simțurile lor pentru a explora mediul lor și pentru a învață totul despre lumea care îi înconjoară. Bebelușii de doar câteva luni vor absorbi foarte multe informații prin gust, atingere, vedere, miros și auz. Astfel, jucăriile senzoriale sunt cele care ajută la stimularea simțurilor prin joacă, un lucru care va contribui vizibil la dezvoltarea și la educația lor.

Jocurile senzoriale sunt jucării sau activități care contribuie la stimularea simțurilor copiilor. Ideea unui joc sau a unei jucării este de a ajuta copiii să-și descopere simțurile, un lucru de altfel esențial pentru dezvoltarea lor educativă.

Gama de jucării senzoriale pentru copii și bebeluși cuprinde o mulțime de modele simple, dar și multe avantaje care contribuie la buna dezvoltare a copiilor.

Beneficiile jucăriilor senzoriale

  • Jocul senzorial construiește conexiuni la nivelul creierului, ceea ce duce la capacitatea copilului de a finaliza sarcini de învățare mai complexe;
  • Jucăriile senzoriale ajută la dezvoltarea și îmbunătățirea memoriei;
  • Jocurile senzoriale susțin dezvoltarea limbajului, creșterea cognitivă, abilitățile motrice fine și brute, abilitățile de rezolvare a problemelor și interacțiunea socială;
  • Jocul senzorial este excelent pentru liniștirea unui copil anxios, agitat sau frustrat;
  • Jocurile senzoriale contribuie la dezvoltarea creierului său pentru a putea învață încă de la cele mai mici vârste. Chiar și cei mai mici copii pot beneficia de aceste avantaje;
  • Jucăriile senzoriale permit copilului să fie mai creativ cu un număr mic de obiecte.

Jocul senzorial, un aliat al creierului

Jocul senzorial este important întrucât stimularea senzorială a bebelușilor este esențială în dezvoltarea creierului. Acesta poate contribui la întărirea sinapselor Ia funcțiile legate de simțuri. Neuroplasticitatea este capacitatea creierului de a schimba căile neuronale sau sinapsele, pentru a conecta creierul.

Astfel, expunerea copiilor la diverse experiențe senzoriale este necesară pentru ca un creier tânăr să dezvolte capacitățile adecvate de procesare senzorială. Pe lângă dezvoltarea senzorială, activitățile senzoriale sunt, de asemenea, importante pentru alte aspecte ale creșterii creierului, deoarece jocul, indiferent dacă este centrat senzorial sau nu, este benefic pentru dezvoltarea copilului.

Copii devin mult mai creativi prin joc. De asemenea, ei își dezvoltă abilitățile lingvistice, cognitive, spațiale, vizuale, sociale și emoționale.

Secretul jucăriei senzoriale de succes

Secretul unei jucării senzoriale de succes consta în aspectul ei. Ochii sunt primii care îi ajută pe cei mici să observe o jucărie. În funcție de aspectul pe care îl are, dimensiunea, culoarea și forma, jucăria poate fi îndrăgită pe loc. O dată satisfăcut simțul vizual, jucăria reușește să stimuleze și celelalte simțuri. Unele dintre aceste jucării pot fii jucării cu magneți de la EvaWoodToys.ro, mingea educativă sau jucăriile interactive care au formă de animale.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Coplesit de monotonia de la birou? Afla cum poti depasi un impas in cariera

4 metode de încălzire rapidă și eficientă a încăperii