in

Sistemele de ventilare și economisirea banilor: Sfaturi utile pentru orice buzunar

O parte importantă a oricărei locuințe eficientă energetic este sistemul de ventilație, așa că alegerea strategiei în acest sens este esențială. Ventilația este în strânsă legătură cu sănătatea și starea de bine a membrilor casei. Există câteva aspecte de care să ții cont atunci când optezi pentru această versiune de ventilație, în funcție de climat și regiune.

Ventilația mecanică și eficientă energetic

Multe persoană asociază ventilarea cu un ventilator baie 100mm. Ventilația naturală este la fel de simplă ca o fereastră deschisă. Ventilația mecanică are avantaje și dezavantaje. Metoda pe bază de evacuare este principala și funcționează permițând pasiv aerului să intre și forțându-l să iasă prin orificiile de ventilație. În cazul climei umede, nu este o metodă tocmai sigură, pentru că oferă o eficiență energetică slabă. Ventilația de alimentare este opusă- trage activ aer proaspăt în interior folosind ventilatoare. Cu toate acestea este o metodă costisitoare și este adesea ineficientă. Un recuperator de caldura sau ventilația echilibrată oferă o calitate mai bună a aerului decât metodele de evacuare și alimentare. Însă unele metode sunt mai scumpe de instalat și montat, în funcție de clădire.

Metode pentru a îmbunătăți eficiența energetică

Sistemul de ventilație este potrivit doar pentru jumătate din ecuație atunci când vine vorba de ventilarea unei locuințe eficiente energetic. Proprietarii de case ar trebui să cunoască metode de îmbunătățire a eficienței energetice generale în casele lor și de a obține maximum posibil.

Iată ce poți face:

Alege izolație de calitate

Izolarea eficiență a unei clădiri este cheia eficiența energetică. Izolarea corectă a unei locuințe este baza, pentru că sistemele de ventilație pot funcționa prost dacă izolația nu este bine proiectată. O casă eficientă energetic va ușura toate aceste aspecte. 

Nu ignora podul și subsolul

Multe persoane ignoră mansarda, mai ales dacă nu este finalizată sau folosită pentru depozitare. Cu toate acestea, ventilația și izolarea corespunzătoare sunt importante pentru eficiența energetică și calitatea aerului din interior. Experții afirmă că excesul de căldură și umiditate se pot acumula în podurile slab aerisite, aducând umiditatea în casă. Subsolul poate avea aceeași problemă, chiar dacă aparent ar putea să nu pară așa o problemă. Subsolurile se pot infiltra cu apă și să dăuneze umidității din casă. 

Profită de ventilația naturală

Este posibil să nu fie o opțiune pentru tot anul sau în toate zonele, dar utilizarea aerului natural curat când este posibil, va ajuta la reducerea presiunii asupra sistemului natural de ventilație și la economisirea de bani. Astfel proprietarii pot deschide ferestrele în zilele senine și pot oferi o pauză sistemului lor de ventilație mecanică, în zonele unde calitatea aerului permite acest lucru. 

Un sistem de ventilație de calitate, asigură aer curat în interior și membrii familiei sănătoși pe parcursul anului fără a risipi energia. 

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Pacanele online: Cum să alegi jocurile potrivite și să câștigi

3 obiceiuri sanatoase care te vor ajuta sa ai o memorie mai buna