Pentru a găsi mult mai ușor un loc de muncă, există mai multe lucruri pe care le poți face, de care trebuie să ții cont. Acest proces poate fi destul de complicat atât pentru angajat, cât și pentru angajator.
În primul rând, îți recomandăm să alegi și să apelezi la serviciile profesionale oferite de o firma de recrutare care are experiență suficient de mare. Apoi, vei mai avea nevoie de un Curriculum Vitae și de o scrisoare de intenție foarte bine întocmite. Nu este dificil, nu trebuie să îți faci probleme. Te vom ajuta și noi, chiar acum.
Scrisoarea de intenție
Pare un lucru lipsit de importanță, însă nu este chiar așa. Scrisoarea de intenție te va ajuta foarte mult să transmiți viitorului angajator, lucrurile cele mai importante despre tine.
Ea nu trebuie să aibă dimensiunea unui … roman. Trebuie să cuprinzi în mod succint , doar în câteva fraze, punctele tale forte, cele mai importante succese din cariera de până acum, persoanele care pot oferi recomandări despre tine, planurile de viitor, principiile tale, cursuri de formare profesională vizate sau urmate, etc.
Este adevărat!
Conform statisticilor, cel puțin 50% din CV-urile primite de firmele de recrutare și de companiile care angajează sunt însoțite de o scrisoare de intenție. Deci, îți recomandăm să acorzi o atenție deosebită acestui lucru. Șansele de angajare vor crește, în mod sigur!
Reguli principale
Trebuie să cunoști faptul că, o scrisoare de intenție întotdeauna trebuie să fie succintă și foarte clară. Tonul principal trebuie să fie pozitiv, de asemenea. Nu este un dialog cu viitoarea companie, este de fapt o prezentare care trebuie să scoată în evidență foarte bine, punctele tale forte care vor fi de folos companiei cu care vei colabora.
Scopul ei principal este și de a-l determina pe angajator să te cheme la interviu, în mod cert. O altă recomandare este să nu repeți în scrisoarea de intenție, aceleași informații care se regăsesc în Curriculum Vitae. Nu vor atrage atenția, iar repetarea lor este supărătoare, mai ales atunci când este vorba despre foarte mulți candidați pentru o singură poziție liberă.
Primul paragraf trebuie să cuprindă motivul sau motivele pentru care aplici și locul unde ai văzut anunțul. Dacă ai experiență deja, punctează scurt în acest paragraf acest lucru, în mod subtil.
Al doilea paragraf este foarte bine să conțină exemple concrete în ceea ce privește rezultatele obținute până în momentul aplicării pentru noul loc de muncă. Dacă te afli în situația de a solicita un loc de muncă la o companie foarte importantă, citește pe site-ul acesteia de prezentare, tot ce ține de politicile interne, principii, strategii de lucru, etc.
Este important să descoperi dacă aceste lucruri ți se potrivesc, în primul rând. Dacă rezonezi cu ceea ce scrie acolo, atunci, în paragraful 3 menționează pe scurt acest lucru și oferă și exemple concrete despre felul în care poți și tu contribui la dezvoltarea companiei. Trebuie să scoți în evidență foarte bine și motivele tale pentru care ai ales firma respectivă, drept viitor angajator.
Ultimul paragraf, în general, este locul unde vei mulțumi persoanelor care vor citi scrisoarea de intenție pentru timpul acordat și locul ideal pentru a propune în mod direct, un interviu. Este important să soliciți ferm o întâlnire față în față! Multe companii apreciază candidații hotărâți și care știu ce vor.
Ți se pare un lucru complicat acum, redactarea unei astfel de scrisori? În mediul online, în prezent, găsești oricând un model scrisoare de intentie care să te inspire, în mod sigur. Îți dorim mult succes!
*Articol publicat de Organic: Agentie SEO & Content Marketing.