in ,

Top 10 cei mai populari caini de talie mica

Câinii de talie mică sunt populari

Câinii de talie mică sunt populari din diverse motive precum posibilitatea de a fi crescuți în case și apartamente sau posibilitatea de a își însoți familia în călătorii. De asemenea, aceștia au nevoie de o cantitate mică de mâncare, comparative cu alte rase câini mai mari. Cu toate aceastea, vizita la frizeria canină este importantă indiferent de dimensiunea animalului tău de companie.

Top 10 cei mai populari câini de talie mică

Iată care sunt cei mai populari 10 câini de talie mică:

  1. Maltese

Maltese-ul este un câine de talie mică, blând și curajor. Este energic și strâns legat de familia sa. Dorește multă afecțiune și atenție din partea stăpânului, de aceea nu le place să fie lăsăți singuri pentru o periodă lungă de timp. De asemenea, se bucură mult atunci când se află în compania altor câini.

  1. Boston Terrier

Deși are o privire serioasă, un Boston Terrier are un temperament blând. Este un câine vesel, jucăuș și energic. Adoră să petreacă timp alături de familia sa și este mereu pregătit pentru o plimbare prin parc. Ca oricare altă rasă, are nevoie de socializare, așa că întâlnirile cu alți câini îl bucură și îl menține fericit.

  1. Pomeranian

Micul Pomeranian are o personalitate extrovertită, este energic, cu o loialitate imensă față de cei dragi. Are nevoie de instruire constantă și de exerciții pentru a se păstra puternic. Este cunoscut pentru blana sa pufoasă. Aceasta necesită o îngrijire specială, așa că vizita la frizeria canină este prioritară. Această rasă de câine este curioasă, foarte gălăgioasă și latră la orice lucru ieșit din comun. Adoră să fie ținut în brațe și să își însoțească stăpânii în orice tip de călătorie.

7. Pug

Pug-ul este jovial, afectuos și cu un temperament uniform. Are ochi mari, expresivi și o blană netedă. Este o ființă socială, loială, iar dacă își petrece timpul cu familia sa, atunci este cel mai fericit. Adoră distracția și este o rasă blândă și prietenoasă atât cu alți câini, cât și cu pisicile sau copiii. Pug-ul este plin de viață și iubește pe toată lumea.

6. Chihuahua

Chihuahua este unul dintre cei mai mici câini din lume. Blana sa este netedă, iar ochii sunt foarte expresivi. Este loial, extrem de activ și are o expresie facială de alertă. Este un câine de companie excelent, adoră atenția și rămâne loial față de stăpâni. Chiar dacă talia sa este una mică, Chihuahua este foarte activ și îi place să își ocupe timpul cu diverse activități.

Cele mai citite articole

5. Miniature Schnauzer

Un câine Miniature Schnauzer poate trăi ușor într-un apartament, dar trebuie să facă plimbări în fiecare zi. Este o rasă neînfricată în jurul altor câini, energică, cu o personalitate prietenoasă, dar uneori dură. Miniature Schnauzer este alert, activ, vocal și are nevoie de o bază solidă de formare.  Cea mai mare nevoie a acestei rase este de a fi inclusă în activitățile familiale.

4. Shih Tzu

Un câine Shih Tzu este cunoscut după blana sa foarte lungă și mătăsoasă. Are o dispoziție alertă și încrezătoare, este loial, afectuos, dar uneori încăpățânat. Socializarea acestuia trebuie să înceapă de la o vârstă fragedă. Este un paznic excelent datorită naturii sale active și alerte, își dorește să fie mereu alături de familia sa și interacționează de minune cu alți câini sau cu copiii.

3. Poodle

Un Poodle este foarte prietenos, iubitor, sociabil, are nevoie de activitate constantă pentru a-i menține o stare de bine. Îi place mișcarea, iar loialitatea, calmitatea și energia sunt trei caracteristici principale la această rasă. Are o blană ondulată și densă care îi denotă o atitudine regală. Pentru a o menține sănătoasă, trebuie să mergi regulat cu acesta la o frizerie canină.

  1. Dachshund

Dachshund are foarte multe porecle care fac referire la aspectul distinct al rasei. Una dintre ele este ,,hotdog”. Acesta rasă de talie mică este afectuoasă cu familia sa, dar și cu străinii. Are un corp lung și picioare scurte, este un câine inteligent, plin de viață, curios și neînfricat. Cu toate acestea, uneori poate fi încăpățânat și răutăcios, de aceea trebuie să fii răbdător și ferm cu el  atunci când îl antrenezi. Își dorește să fie tot timpul în centrul atenției, are o natură independentă și un spirit jucăuș.

  1. Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier este o rasă de talie mică care mai este numită și “câine de poșetă”. Are exact are dimensiunea unei jucării, blana sa este una mătăsoasă, iar ochii sunt foarte expresivi. Micul Yorkshire Terrier este un câine extrem de tenace, vesel tot timpul, curios și uneori obișnuiește să facă pe șeful în casă. Această rasă de câine are o personalitate puternică, în ciuda dimeniunii sale. Oferă și dorește multă dragoste din partea familiei sale. Acesta poate fi un paznic excelent și latră puternic dacă aude vreo mișcare în jurul casei.

Câinii de talie mică sunt populari

Educația primită, expunerea la socializarea și activitățile fizice sunt importante pentru a-ți menține animalul de companie într-o stare bună. Însă, pentru îngrijirea blănii și păstrarea acesteia curată și mătăsoasă, vizitele regulate la frizeria canina rămân esențiale.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Primele luni de viață ale unui pui de câine – reguli esențiale

bitcoin

Top 10 criptomonede care se pot mina