in

Primele luni de viață ale unui pui de câine – reguli esențiale

În primele luni, viața unui cățeluș trece printr-o serie de schimbări ce țin de formă, talie și respectiv comportament. Citește care sunt etapele esențiale pe care trebuie să le cunoști, pentru a fi pregătit să-i oferi puiului de câine tot ce are nevoie.

Câinele este cel mai bun și de nădejde prieten al omului. Este dedicat stăpânului său în fiecare clipă, cere afecțiune și dăruiește iubire la fiecare pas. Înainte de a aduce acasă un cățeluș, imediat după ce ai verificat cele mai multe anunțuri câini și ai găsit puiul perfect, trebuie să cunoști câteva elemente esențiale din primele luni de viață ale unui pui de câine.

Reguli pentru o viață sănătoasă a puiului de câine

●     Vaccinarea

Vaccinarea câinelui este obligatorie pentru sănătatea puiului și începe de la vârsta de 5-6 săptămâni, atunci când câinele este perfect sănătos. De asemenea, înainte de vaccinare, deparazitarea internă este obligatorie.

Primul vaccin se face împotriva bolilor extrem de grave ce pot afecta puiul de câine și poate fi monovalent, împotriva infecției cu Parvovirus Canin sau vaccin bivalent, împotriva Parvovirozei și a Jigodiei.

Urmează al doilea vaccin, la 8 săptămâni, un vaccin cu 4 valențe, pe lângă celelalte 2 Parvoviroza și Jigodia, la care se mai adaugă Parainfluenta Tip 2 și Adenovirusul.

Cele mai citite articole

Al treilea vaccin se face la 10 săptămâni, un vaccin polivalent pentru bolile de mai sus, dar și pentru Leptospira icterohaemorrhagiae și Leptospira canicola.

Al patrulea vaccin se face la 12 săptămâni, un rapel la ultimul vaccin polivalent unde se adaugă și vaccinul împotriva Rabiei.

Abia după schema de vaccinarea, poate fi scos afara din casă, deoarece este imunizat împotriva mai multor boli ce i-ar putea pune viața în pericol.

●     Alimentația

În primele săptămâni de viață, puiul de câine se hrănește cu laptele matern, care oferă suport imunitar, urmând ca între șase și opt săptămâni să fie întărcat și să înceapă să fie interesat de mâncarea solidă. Acum este momentul pentru hrana specială pentru pui, alimentație care le susține strălucirea blănii, sănătatea digestivă, dar și sănătatea dinților și gingiilor.

●     De acum, cățelușii sunt perfect sănătoși și pregătiți pentru joacă

Sunt la vârsta la care caută și le place joaca. Au nevoie de atenție, descoperă lucruri noi și sunt fascinați de lucrurile pe care le văd în jur.

Așadar, orice pui de câine pe care decizi să-l aduci acasă, are nevoie de o îngrijire specială în primele luni de viață. Adoptă și tu un animal de companie din varietatea de anunțuri cu câini și bucură-te de iubirea pe care o primești.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Parcul National Serengeti – Tanzania

Top 5 destinații pentru un Zbor cu Balonul cu Aer Cald

Câinii de talie mică sunt populari

Top 10 cei mai populari caini de talie mica