in

Calatoriile de Craciun – Probleme la care ar trebui sa ne asteptam

Crăciunul este foarte aproape. Iar unii dintre noi preferă să călătorească de sărbători. Fie că își doresc să fie aproape de familie, oriunde ar fi aceasta, fie că își doresc să fie acasă de sărbători, sau chiar să călătorească undeva unde să se relaxeze și să vadă cum sărbătoresc alții Crăciunul sau, pur și simplu, să se întindă undeva pe un șezlong, la soare, ca să fugă de frigul și zăpada de acasă.

Și cum nu sunt puține persoane care gândesc la fel în această perioadă, aproape toată luna decembrie aeroporturile sunt pline de oameni, iar zborurile sunt pline. Iar asta poate crea un haos total, cu toate că ar trebui să fie o organizare foarte bună și totul să decurgă foarte bine. Așadar, ca să nu ai probleme de genul pierderii zborului, îți recomandăm să fii cu cel puțin două ore înainte în aeroport.

Totuși, la noi este iarnă, iar iarna se circulă în consecință, indiferent de mijlocul de transport. Poate chiar mai mult atunci când vine vorba despre zboruri. Acestea au nevoie de condiții climatice prielnice ca să poată decola și zbura în condiții de siguranță deplină pentru pasageri. Așadar, în unele situații, se poate întâmpla ca zborurile să întârzie sau chiar să fie anulat.

În cazul în care zborul întârzie sau este anulat din cauza condițiilor climatice, se încadrează la circumstanțe extraordinare și compania aeriană nu mai este răspunzătoare, deci nu se poate cere despăgubire, oricât de importantă era zborul pe care urma să îl faci.

Însă, dacă zborul întârziat de datorează altor cauze decât cele prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 261/2004, atunci poți cere despăgubiri de până la 600 de euro pentru un zbor întârziat sau anulat.

Sunt multe condiții pe care trebuie să le întrunească o cerere de despăgubire pentru a putea fi acceptată de către compania aeriană, diferite de la un caz la altul. Pentru zborurile întârziate trebuie să fie de minim 3 ore calculate de la ora programată pentru sosire la destinație și până la ora finală de sosire. Iar pentru zborurile anulate, despăgubirea se obține dacă anularea a fost anunțată cu mai puțin de 14 zile înainte de data programată pentru decolare. Și mai sunt alte beneficii de care te poți bucura în cazul în care zborul este întârziat sau anulat.

Tu știi cum să te bucuri de aceste recompense și ce trebuie să faci ca să le primești? Ei bine, majoritatea nici nu știu că au dreptul la așa ceva. Însă există companii specializate care fac tot ce este necesar ca toți cei care au astfel de neplăceri create de către zboruri întârziate sau anulate, să primească o despăgubire, nu orice despăgubire, ci exact suma care li se cuvine.

Acum și tu poți să soliciți compensația apelând la GIVT. Trebuie doar să pui informațiile despre zborul care ți-a provocat neplăceri în formularul special conceput și vei afla dacă poți primi despăgubire și care este suma la care ai dreptul. Iar ca să beneficiezi de toate astea, ai nevoie de cât mai multe informații despre zbor și despre motivele pentru care s-a produs întârzierea sau anularea acestuia.

Fă asta cât mai repede, deoarece orice moment care trece, poate să îți diminueze șansele de a te încadra în termenul necesar.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Un Comentariu

Raspunde

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum sa alegi piese de schimb de calitate pentru Mercedes-Benz

Se apropie sărbătorile de iarnă: luați cadou o mașină de ocazie. Verificați-i istoricul cu un raport VIN